Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești victorie categorică împotriva celor de la BC Timba Timișoara

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
23.03.2018

bcm u pitesti bc timba porter troupe 3 puncte

BCM U Pitești a câștigat pe teren propriu duelul din ultima etapă a primei faze a sezonului regulat din LNBM, în compania lui U-BT Cluj, scor 95-78.

Primul sfert a început cu un run de 7 puncte al pitestenilor, însă timișorenii s-au remontat și au reușit în doar câteva minute să revină în joc, ajungându-se la scorul 9-9. Porter Troupe a început în acel moment ceea ce urma  să fie o prestație excepțională, cu 2 aruncări de 3 puncte consecutive ce au dus scorul la 15-11 pentru pitesteni. Ulterior, Nick Rusell a realizat 2 faze consecutive importante, un coș de 3 puncte și un fault primit pe o altă aruncare de 3 puncte (3/3 la linia de libere), în urmă cărora scorul a ajuns la 21-13. Din acel moment, până la sfârșitul sfertului, cei de la BC Timba Timișoara au reușit să se apropie în urmă unui fault antisportiv al aceluiași Nick Russell și exclusiv pe baza punctelor realizate de la linia de libere, fără să mai realizeze vreo reușită din acțiune și pe baza unei perioade mai proaste de joc a pitestenilor. Scorul a ajuns la 21-18. Cu 8 secunde înainte de final, Jonathan Person a reușit un coș de 3 puncte din pasă lui Nick Rusell ce a dus din nou diferența la 6 puncte, 24-18.

Sfertul 2 a debutat cu o aruncare de 3 puncte a lui Dejan Kovacevic și un coș de 2 puncte al lui Andre Pierce, ce a redus diferența la doar un punct, scor 24-23. Din acel moment, până la finalul primei reprize, cele două echipe au oferit un spectacol demn de urmărit. BCM U Pitești a reușit o serie de 7 aruncări de 3 puncte, iar timișorenii au încercat să rămână aproape de adversarii lor, cu 2 aruncări de 3 puncte și 2 dunk-uri. Astfel, prima repriză s-a încheiat cu scorul 45-36.

Sfertul al treilea a început destul de echilibrat, iar timișorenii au reușit să se apropie la doar 5 puncte, scor 45-40. Ulterior, pe baza unei serii de ratări a elevilor lui Hristu Sapera și culminând cu un fault antisportiv al lui Lucian Chirof, au reușit să reducă diferența la doar 3 puncte, scor 50-47. Porter Troupe a anulat orice speranța a timișorenilor de a fi la conducere pentru prima dată în această partida cu 3 aruncări de 3 puncte consecutive, ajutat și de punctele aduse de Jonathan Person și Lucian Chirof, care au dus scorul la 65-53. Sfertul 3 s-a încheiat cu scorul 67-57.

Deși sfertul 4 a început destul de echilibrat, oaspeții reușind să ducă diferența la 6 puncte, gazdele au continuat să facă un joc defensiv de excepție și s-au desprins decisiv încă de la jumătatea sfertului. În final, partida s-a terminat cu scorul 95-78 (24-18, 21-18, 22-21, 28-21) pentru BCM U Pitești.

Cei mai buni marcatori ai pitestenilor au fost Porter Troupe cu 27 de puncte (9x3), 2 recuperări și 3 pase decisive, Aleksandar Kostoski cu 22 de puncte (6x3), 5 recuperări și 2 pase decisive, Jonathan Person cu 13 puncte (3x3), 3 recuperări și 7 pase decisive, urmați de Szabolcs Santa cu 10 puncte (8 recuperări) și Nick Rusell cu 9 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

De la timișoreni s-au remarcat Robert Medgyesy cu 16 puncte (2x3), 2 recuperări și 3 pase decisive, Dejan Kovacevic cu 16 puncte (2x3), o recuperare și 2 pase decisive și Mario Lazar cu 12 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, urmați de Andre Pierce cu 10 puncte (11 recuperări).

BCM U Pitești are în acest moment 13 victorii și 9 înfrângeri și urmează să desfășoare prima partida din Top 6, marți, 27 martie, orele 18:15, pe teren propriu împotriva liderului LNBM, CSU Sibiu. BC Timba Timișoara, în schimb, ajunge la un bilanț de 6 victorii și 16 înfrângeri și se îndepărtează de cele două echipe care ocupă în acest moment locurile 7 și 8, SCM U Craiova și CS Phoenix Galați.

*foto: facebook BC Timba

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Terminam prima faza
    Cu gustul amar al meciului de la Mures si poate dacă gestiona mai bine finalurile de meci cu UBT acasa si deplasarea de la Oradea, puteam avea o victorie în plus. O intrebare pentru cei ce susțin Pitestiul, pe ce loc credeti ca vom termina campionatul si ce adversar vom întâlni în play off? (eu cred ca vom termina pe 6 si vom juca cu Oradea).

    cu 6 ani în urmă (23.03.2018)
    • FC Argeș Pitești adu:

      :)
      Daca avem 'norocul' din ultimii ani, terminam pe 6 si jucam cu cluj.

      cu 6 ani în urmă (24.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Cred ca echipa va putea fi foarte buna odata cu revenirea lui Nuutinen. PS: Sper ca Agafonov sa joace marti.

    cu 6 ani în urmă (23.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!