Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești, victorie clară pe terenul lui CSM Târgu Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
29.01.2019

BCM U Pitești a trecut de CSM Târgu Mureș, scor 99-72, în deplasare, în manșa tur a turului 3 al Cupei României. Partida nu a fost televizată și a reprezentat un duel între locul 5 din Grupa Roșie LNBM și primul loc din Grupa Albastră!

Goran Martinic, David Engi, Ernests Kalve, Alin Borșa și Szabolcs Santa a fost primul 5 al târgmureșenilor, în timp ce Piteștiul s-a prezentat cu Jahii Carson, Mladen Jeremic, Marius Ciotlăuș, Maksym Korniienko și Maksim Sturanovic.

Partida a decurs în mare parte într-o singură direcție. Târgmureșenii au fost conduși în primele cinci minute chiar și la 10 puncte, scor 4-14, dar au avut o tresărire de orgoliu și la începutul sfertului doi au fost în față. scor 32-30*. Piteștenii au câștigat primele trei sferturi, scor 22-19, 28-17 și, mai ales, 33-11 la începutul reprizei secunde.  În ultimul sfert elevii lui George Trif s-au impus cu 25-16 și au stabilit scorul final la 99-72.

Maksym Korniienko a adunat 25 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive, Siriscevic 16 puncte, Sturanovic 12, Jeremic 11 și Person 10. De partea cealaltă, Goran Martinic a marcat 19 puncte cu 7 pase decisive, Ernests Kalve 17 puncte, Vlad Șolopa 12 și Alin Borșa 10.

Piteștenii au avut 12/26 de la 3 puncte, în comparație cu 4/22, cât au avut gazdele. Târgu Mureș a câștigat duelul la recuperări, 34-33, cu 15 recuperări ofensive, dar care nu s-au văzut însă pe tabela de scor.

Partida retur se joacă săptămâna viitoare, în Sala Trivale din Pitești.

*în articolul inițial scria că CSM Târgu Mureș nu a condus niciodată. Articol a fost corectat

*foto: facebook BCM U Pitești/ Zsoli Jeffwarder

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Eroare
    CSM Tg Mures a condus la 31-30 si apoi 32-30. Apoi a iesit la rampa Podar si a distrus un meci care se promitea frumos. Este clar cine castiga oricum, dar a reusit sa distruga un spectacol.

    cu 5 ani în urmă (29.01.2019) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Tigertiger11 :

    Bătaie de joc
    Un meci frumos în prima parte. Arbitrii lui peşte prăjit au avut o prestație de toată jena pe tot parcursul meciului, culminând cu prostiile din repriza a doua. Au arbitrat într-o singură direcție. Nu zice nimeni că echipa noastră trebuia să câştige. Ştiam şi noi componența loturilor celor două echipe. N-ai cum să te lupți în doi străini. Dar era frumos dacă lucrurile erau stabilite de jucători şi nu de fluieraşii ăştia sub orice critică. Şi-au bătut joc de munca acestor băieți extraordinari. Cu arbitrii de genul acesta nu o să crească niciodată popularitatea acestui sport în țara asta.

    cu 5 ani în urmă (29.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      n am vazut meciul
      ca presupun ca nu s-a transmis pe niciunde
      da mai da o n masa de arbitrii ca numa asta auzim

      nu de la arbitrii e asa slaba competitia, e slaba pentru ca atatia bani sunt. punct.

      deja sunt supra saturat de discutiile cu si despre arbiraj

      cu 5 ani în urmă (29.01.2019)
    • BC Mureș Târgu Mureș Tigertiger11:

      Arbitraj
      Eu scriu aici despre ce vreau. Nu scriam despre fluieraşi dacă erau cât de cât decenţi. Dar nu au fost. Meciul nu a fost televizat. Dacă era, poate îşi făceau treaba mai bine.

      cu 5 ani în urmă (29.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      poti sa scrii linistit
      nu te opreste nimeni :)

      doar am spus ca sunt eu satul de povestile cu arbitrii

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Nu am vazut meciul, dar parca e aiurea sa spuneti de arbitraj. E clar o diferenta mare intre echipe. Despre arbitraj, Podar e unul dintre cei care fluiera Pitestiul foarte prost. Sunt curios cum va arata returul, vreau sa vad si eu Muresul. Bafta la Craiova, baieti! Hai Pitesti.

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      Pitesti mai bun
      Nu cred ca exista suporter din Mures care sa conteste superioritatea echipei din Pitesti. Au fost mai buni la toate capitolele. Chiar daca la sfarsit a mai coborat procentul, undeva in sfertul trei Pitestiul avea peste 70% la doua puncte si 55% la aruncarile de 3. Ceea ce arata si cat de eficient a jucat Pitesti dar si cat de prost s-a aparat Mures, fara presiune reala pe adversar. Sa nu mai spun ca noi aveam la intrarea in ultimele 3 minute 1/18 la aruncarile de 3, multe ratari chiar si din pozitii deschise. Dar... observatia celor de dinaintea mea este corecta... Un arbitraj execrabil... Cateva faulturi fluierate aiurea si apoi doua tehnice gratuite cu care l-au eliminat pe Santa (poate primul corect acordat pentru reactia lui insa la fluierarea unui fault inexistent)... Si apoi in bunul stil al arbitrajului romanesc fluierau in compensatie cand intr-o parte cand in alta ca sa-si spele pacatele, evident agitand spiritele. Au stricat un meci relativ frumos, pe care personal cred ca Pitestiul oricum il castiga...

      cu 5 ani în urmă (30.01.2019)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    @ studentU
    Ca esti sau nu satul de aceste povesti nu schimba realitatea!
    Iar realitatea este ca arbitrajul, general vorbind, nu doar despre acest meci, este sub nivelul jocurilor prestate de jucatori.
    Nu spun ca am avea un nivel extraordinar al campionatului, insa arbitrii cu siguranta nu ridica acest nivel.

    In alta ordine de idei as dori sa-ti vad/aud/citesc reactia daca echipa ta ar avea de suferit din cauza arbitrilor, ti-ai sustine in continuare aceasta parere?!

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș jeff :

    fault
    asa cum vazut eu faultul fluierat la Santa a fost corect, inainte sa atinga mingea l-a lovit pe Carson in cap. eu cred ca nervozitatea a venit mai mult de la faza anterioara cand Kalve a incercat un dunk peste Korniienko, mingea a sarit din inel si nu s-a fluierat fault

    cu 5 ani în urmă (30.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!