Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Banca lui CSM CSU Oradea a făcut diferența în primul meci al finalei, în special prin aportul lui Miha Zupan

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.05.2016

CSM CSU Oradea a preluat conducerea în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2015/2016, după ce a a învins în primul meci al seriei pe BC Mureș cu scorul de 85-79. Partida a fost una echilibrată în marea ei majoritate, cele două echipe aflându-se de 6 ori la egalitate și de alte 6 ori succesându-se la conducere.

Diferența a fost făcută de aportul celor două banci de rezerve. Jucătorii veniți de pe banca orădeană au marcat 26 de puncte, în timp ce banca mureșeană a răspuns cu doar 17 puncte.

Jucătorul care a făcut cu adevărat diferența în final de meci a fost Miha Zupan, care a avut un sfert 4 extraordinar. În primele 9 minute în care s-a aflat pe teren, jucătorul sloven nu a contribuit cu nimic la jocul ofensiv al echipei sale. În actul decisiv el a intrat pe parchet în minutul 33 al partidei și s-a dezlănțuit. El a marcat două coșuri de 3 puncte și alte trei de două puncte, pentru a ajunge la un total de 12 puncte. În momentul când Zupan a intrat pe parchet, echipa sa era condusă la 3 puncte, 61-64. După 5 petrecute pe parchet și cu unul rămas până la finalul partidei, pivotul sloven marca ultimul său coș și oferea echipei sale un avantaj de 6 puncte, 79-73. Finalul avea să fie fericit pentru CSM CSU Oradea, după cum bine știți, care își adjudeca primul meci al finalei.

De pe banca de rezerve pe care Cristian Achim a avut-o la dispoziție au mai marcat Martin Zeno, 8 puncte, Bogdan Țîbârnă 4 puncte și Cătălin Petrișor 2 puncte.

Banca lui BC Mureș a rămas datoare la acest meci, iar singurul care a marcat peste 5 puncte a fost Aliaksandr Pustahvar, cel care a reușit 7 puncte. Laszlo Lazar a contribuit cu 4 puncte, în timp ce Mareks Jurevicius și Laszo Polyak au înscris fiecare câte 3 puncte.

Procentajele celor două echipe au fost destul de apropiate în acestă partidă. O mare discrepanță apare la capitolul recuperărilor, acolo unde CSM CSU Oradea a prins 43 de mingi la panou, cu 13 mai multe decât BC Mureș. Orădenii au dominat și jocul la interior, marcând 44 de puncte din vopsea, în timp ce adversarilor le-au permis să marcheze doar 26 de puncte din spațiul de 3 secunde.

Așadar, jocul lui Zupan din sfertul patru cumulat cu dominația la recuperări și din vopsea au condus-o pe CSM CSU Oradea spre câștigarea primului meci a seriei din finala Ligii Naționale de Baschet Masculin din fața lui BC Mureș.

foto: Robyy Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!