Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Cred că sibienii s-au trezit la realitate, au crezut că va fi mai ușor, iar acum ne așteaptă două jocuri infernale”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.04.2017

Vicecampioana en-titre, BC Mureș Târgu Mureș, se află la egalitate, 1-1 la general, în seria din sferturile de finală cu CSU Sibiu. Băieții lui Barnabas Szaszgaspar au reușit să treacă avantajul terenului propriu de partea lor, după ce s-au impus clar în meciul 2 din Sala Transilvania cu 75-54. 

Acum seria se mută la Târgu Mureș cu două partide cruciale în „Junglă”, partide în urma cărora se poate decide ultima semifinalistă sau pot trimite seria în decisivul de la Sibiu. Barnabas Szaszgaspar, antrenorul mureșenilor, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre primele partide de la Sibiu și despre ce urmează acum în propriul fief. 

„Suntem după două meciuri în deplasare, din punctul meu de vedere, foarte grele, din care am avut și foarte multe de învățat. Din lipsa unor meciuri tari și sub presiune așa cum au fost la Sibiu, am avut un șoc negativ, fizic nu am răspuns acelei lupte care a fost în primul meci. Mă bucură foarte mult că băieții au înțeles faptul că Sibiul practică un baschet cu accent pe fizic, iar noi am încercat, pe alocuri am și reușit, să eliminăm din aceste greșeli. După cum bine s-a văzut ne-au dominat fizic, la recuperări, respectiv pe contraatacuri, care în final ne-au costat acel prim meci. Am strâns destul de bine rândurile și în cel de-al doilea meci cred că am eliminat din aceste aspecte, evident, nu în totalitate, pentru că Sibiul are la dispoziție această armă a jocului fizic, pe care tot campionatul a folosit-o foarte bine.

Acum suntem conștienți că seria nu s-a terminat nici pe departe, ne așteaptă două meciuri acasă foarte grele. De asemenea, cred că CSU Sibiu s-a trezit la realitate, a crezut că va fi mai ușor și ne așteaptă dum cum am spus jocuri infernale. Încercăm să-i aducem pe băieți din punct de vedere medical la un potențial de 100%. Din păcate, sunt și avem probleme, dar sper ca până la ora meciului toată lumea să fie aptă, chiar dacă nu 100%, dar acolo, ați văzut cât de mult contează rotația. De exemplu, revenirea lui Djapa a fost hotărâtoare. Este esenția să fim uniți, pe această cale rog și suporterii să vină la sală și să ne fie alături pentru că va fi dificil și avem mare nevoie de ei”, a declarat tehnicianul „tigrilor”. 

Chiar dacă a evitat să vorbească despre arbitrajul din primele două meciuri, întrebat de jurnaliști, Barnabas a punctat câteva aspecte și din acest punct de vedere.

„Respect echipa și suporterii Sibiul. Rezultatelor lor sunt meritate, au fost pe măsură, și din acest motiv au terminat pe locul 2. Da, într-adevăr, practică un joc mai agresiv și mai fizic. Eu am cerut respect din partea arbitrilor, mai exact, dacă Sibiul practică acel tip de baschet, să ne lase și pe noi să fim mai agresivi. Cred că s-a văzut că nu s-a arbitrat cu aceeași unitate de măsură pentru ambele echipe. Ei au jucat mai agresiv, noi știam că așa va fi, însă nu am reacționat pe cât trebuia de bine, dar în cazul nostru la orice atingere era fault. Dacă e să se joace într-un anume ritm, atunci să fie de ambele părți la fel, strângem mâna și acceptăm acest lucru”, a concluzionat principalul Mureșului. 

Meciul 3 al seriei dintre BC Mureș și CSU Sibiu se dispută astăzi, 20 aprilie, cu începere de la ora 17:30, fiind transmis de DigiSport 3. Apoi, jocul cu numărul 4 este programat sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20:00, fiind de asemenea transmis în direct de postul de televiziune. 

*Foto: Ana-Maria Mătușoiu @totalbaschet.ro

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Barni si Felseriu
    Sunt 2 antrenori cu caracter care spun lucrurilor pe nume si mi se par foarte sinceri. La Mures mai este nevoie de un presedinte corect care sa lase naibii declaratiile de tip politicianesc si sa fie transparent. Nu stiu daca acest domn care pana acum era vice va fi in stare. Vom vedea.

    cu 7 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Rusine
    Iar aduci arbitrajul in discutie ??? Mereu inaintea fiecarui meci te legi de arbitri. Caracter pe draq. Fleseriu niciodata nu a vorbit de arbitri.

    cu 7 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Ochelari de vedere sau
    Nova Vita nu face si operatie la ochi?! Pentru arbitrii ar putea da reduceri cand vad alt meci pe parchet de la 2m.

    cu 7 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș kdk :

    Arbitraj
    Cred ca dacă Sibiul era arbitrată la fel ca Mureșul nu ați fi avut nici un meci câștigat. Și cred ca se cerea de zori demisia antrenorului vostru.Nu se leagă de arbitraj, doar subliniază sa se fluiere în aceeași nota. Bafta la meciul de azi! Dar sper ca Mureșul sa câștige.

    cu 7 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Gent :

    Da
    Un comentariu de foarte bun simț. Mureșul își joacă șansele, la fel am face și noi. Sper să îi învingem. Oricum cred că meciurile ce urmează vor fi de o încleștare nerecomandata cardiacilor. Hai CSU

    cu 7 ani în urmă (20.04.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    ...
    Eu personal nu pot sa-mi explic cum au dat cu piciorul sibienii avantajului terenului propriu, care pt ei făcea cât un jucător bun. Adică tragi de tine 6 luni, faci minuni, pt ca apoi, când era mai important sa-l pierzi intr-un mod jenant în 40 minute. Mureșenii, cum îi știam, serioși, constiinciosi, tot respectul. Vor fi cu siguranță 2 meciuri tari, fără favorit clar. Înainte de începerea seriei as fi considerat Sibiul favorita, acum totul este posibil. Cat despre antrenorul mureșean, sunt probabil clasicele mici presiuni pe arbitrii sa fie atenți sa nu greseaca în defavoarea echipei lui. Pueril și nu chiar frumos mod, dar probabil sănătos și eficient.

    cu 7 ani în urmă (20.04.2017)
    • BC CSU Sibiu danb61:

      !
      Practica jenanta de la fotbal face din pacate prozeliti si la baschet!!!...Umbra lui lungu la Ms.

      cu 7 ani în urmă (20.04.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!