Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Ne aflăm într-o situație delicată și luptăm pentru supraviețuire”

Davis Istrate

Davis Istrate
20.01.2018

 szaszgaspar bc mures csm csu oradea

În urma partidei de la Oradea, în care bihorenii s-au impus la o diferență de 53 de puncte, Barnabas Szaszgaspar a discutat despre acest meci, despre lot și despre șansa echipei sale în acest sezon.

În debutul declarației, tehnicianul mureșenilor a analizat duelul cu Oradea, prin prisma jucătorilor pe care i-a avut la dispoziție și a diferențelor de statut dintre cele două combatante.

„Cred că a fost cea mai dezechilibrată confruntare dintre Mureș și Oradea. Felicit formația învingătoare. Diferența este reală în condițiile în care noi ne aflăm într-o situație delicată și ne luptăm pentru supraviețuire, iar Oradea se luptă pentru titlul național. Avem un lot subțire și din păcate accidentările ne pun într-o situație aproape imposibilă. Nu am putut conta pe serviciile celor doi jucători suedezi și nici pe Alin Borșa. În plus, ne lipsește experiența în condițiile în care rotația noastră a cuprins doar jucători tineri, cu excepția lui Santa și Stăncuț. Eu am în continuare încredere în această echipă. Desigur, mizăm foarte mult pe jucătorii suedezi, astfel încât e extrem de dificil să performăm în condițiile actuale, când ei nu joacă.”

Szaszgaspar a oferit informații în legătură cu cei trei sportivi de care nu s-a putut folosi vineri seara, Dino Pita, Jonathan Person și Alin Borșa.

„Person s-a accidentat în primul sfert al meciului de la Craiova și ne-a lipsit încă din etapa trecută. Pita are o accidentare minoră, iar Borșa este recuperat 60-70%. Eu sper să îi avem la dispoziție pe toți trei din etapa următoare. Suntem prinși într-o perioadă cu meciuri în care întâlnim principalele favorite la titlu. Etapa trecută am întâlnit Steaua, acum am jucat cu Oradea, iar meciul următor este cu Clujul. Ulterior vor veni meciuri în care putem să ne batem pentru victorie și atunci îmi doresc să avem toți jucătorii apți.”

Cu toate că au un record de 5-8, antrenorul lui BC Mureș este în continuare încrezător în șansa echipei sale la playoff și mai ales în tinerii jucători ai clubului mureșean.

„Eu cred că acești jucători au demonstrat până acum că merită să joace la nivel înalt. Ei ne-au ajutat într-un moment dificil, au performat și cred că au loc inclusiv într-o formulă de echipă cu mai mulți jucători străini experimentați, formați și pregătiți din toate punctele de vedere să joace la acest nivel. Unii dintre acești tineri, la ora actuală, simt că presiunea este foarte mare. Mă refer în special la jucătorii care evoluează pe poziția de fundaș. Ei au mingea foarte mult și trebuie să fie în permanență pregătiți să o controleze, să creeze și să ia deciziile potrivite pentru echipă. Minutele pe care ei le primesc în actuala echipă cred că le va fi de mare ajutor pe viitor. Ei au perspective pentru a face carieră în baschet, mai ales că au demonstrat că pot juca. Reamintesc meciurile cu Timișoara, Pitești, Galați. Ne-au ajutat foarte mult acești tineri și ei merită încredere. Sunt optimist și la cum văd eu întreaga situație tot ce îmi doresc este să avem șansa de a juca în formulă completă. Adică să revină suedezii și Borșa. Să nu ni se mai accidenteze alți jucători și atunci eu cred că putem să încercăm. Cu siguranță ne vom lupta. Sigur că victoria cu Galațiul de acasă ne dă speranțe suplimentare. Pe de altă parte observ că toate echipele se întăresc și fac modificări de efectiv pe care le consideră necesare și utile. Eu îmi doresc doar ca cei care suntem să fim sănătoși.”  

Nu în ultimul rând, Barnabas Szaszgaspar a discutat despre situația financiară a trupei sale și despre importanța unei structuri bune la nivel de juniori.

„Echipa este sprijinită exclusiv din mediu privat la ora actuală. Consiliul Local a votat înființarea unui Club Sportiv Municipal, dar apariția acestuia este încă departe. Există o procedură și anumiți pași de urmat. Cert este că până acolo mai este cale lungă, iar treaba noastră este să găsim soluții de a continua activitatea la BC Mureș. Întreaga finanțare publică a sportului din Tîrgu Mureș este oprită. Suntem în tranziție, dar eu sper să terminăm cu bine acest campionat și vom vedea ce va fi din sezonul următor. Finanțarea de la Consiliul Local a fost blocată din luna septembrie. Prin urmare a fost imposibil să găsim soluții mai bune decât actualele. Vreau să remarc faptul că toți cei care au rămas la echipă au demonstrat un caracter deosebit. Sunt oameni minunați și țin să le mulțumesc pe această cale pentru ceea ce fac. Aș vrea să subliniez faptul că 80% din componenții actualei echipe sunt mureșeni. Este extrem de important să ai pepinieră și o activitate bună la nivel juvenil, de unde să apară jucători, tocmai pentru că nu se știe niciodată ce greutăți pot să apară în activitatea unui club sportiv.”

BC Târgu-Mureș va juca următoarea partidă, pe teren propriu, în compania campioanei en-titre U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!