Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szaszgaspar: „Playoff-ul este un alt campionat. Este cireașa de pe tort”

Eduard Popa, Mara Mihăilescu

Eduard Popa, Mara Mihăilescu
25.04.2018

barnabas szaszgaspar pitesti steaua

BCM U Pitești a câștigat prima partidă cu Barnabas Szaszgaspar la conducerea echipei, scor 77-69 în fața celor de la CSM Steaua Eximbank, în penultima etapă a Top 6 LNBM.

Noul antrenorul al piteștenilor a vorbit despre duelul câștigat cu steliștii:

„Mă bucur că mă aflu aici. Am ajuns ieri seară (n.r. luni seară), am avut primul contact cu băieții. Știam că este o echipă valoroasă aici, dar i-am găsit cu mentalitatea puțin în impas, să zic așa, după meciurile pe care le-au pierdut. Au avut o cădere. Mă bucur pentru că aveam nevoie de această victorie, nu neapărat pentru punctele în clasament. Trebuie să creștem ritmul jocului și să avem o mentalitate cât mai puternică. Valore există în echipă. Trebuie să lucrăm și rezultate vor veni. Din proprie experiență, vă spun că playoff-ul este un alt campionat. Este cireașa de pe tort. Campionatul a fost lung, dar în playoff va trebui să dăm tot.”

„Barni” a comentat și faptul că are în lot trei jucători cu care a colaborat chiar în acest sezon la BC Mureș (Szabolcs Santa, Jonathan Person și Ors Kilyen):

„Pe cei trei băieți îi cunosc, am lucrat cu ei și ne înțelegem foarte bine. Acum o să mă înțeleg mult mai bine, de la antrenament la antrenament, și cu ceilalți băieți. Nu avem timp, dar sunt sigur că într-o săptămână o să ne omogenizăm și vom juca un baschet de calitate. Următorul meci o să îl folosim pentru a intra în ritmul nostru și după aia începem playoff-ul și sperăm să avem o prestație bună.”

Szaszgaspar a vorbit și despre așteptările din playoff:

„Rezultatele care au fost și ce s-a întâmplat în jurul echipei, asta a afectat și echipa. Le-am zis <<capul sus, băieți>> și mă bucur să îi am pe Titus și pe Nuutinen. Mă bucur că au revenit. Sper să fim sănătoși și să ne pregătim pentru playoff. Am semnat până la sfârșitul sezonului, mă bucur că sunt aici. Sper să avem un playoff cât mai lung. Sunt suporteri fanatici aici, mă bucur să fiu aici. Sperăm să avem succes în playoff”.

Pentru piteșteni urmează duelul cu BC SCM Timișoara, din ultima etapă a Top 6 LNBM.

*foto: Csaba Toth

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    un pic de barbologie
    auzi, ca intr-un meci sa intre in ritmul de joc. alta data zic unii antrenori ca au nevoie de juma de sezon pt a intra in ritmul de joc.
    Cand ai tot lotul valid ti-e usor sa vb de rezultate. Nu zic neaparat ca ar fi fost mai bine sa ramana Sapera, doar ca nu cred ca in 1-2 saptamani (pana la debutul playofful) poti aduce schimbari tehnico-tactice atat de importante. Doar de moral, de self-confidence. Barni e un antrenor carismatic, poate face diferenta in momente cheie tocmai prin calmul pe care il afiseaza.
    In orice caz, la cum arata clasamentul, Pitesti va juca in prima runda de playoff cu una dintre formatiile din big 4 (mai probabil Steaua sau Cj?).
    Acestea fiind zise, sansele lor de calificare in semi-finale sunt poate de 5-10%. Deci ar mai avea la dispozitie maxim 6 meciuri sezonul asta sa demonstreze o imbunatatire a jocului echipei. Doar o opinie bazata pe loturi si joc, vedem ce se intampla; si la case mai mari (nba) sezonul asta underdogs sunt aproape sa scoata favoritele.

    sa fie playoff! :)

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Barni
      E clar ca omu' a venit la Pitesti sa imbunatateasca ceva, era foarte greu cu Ziguli Jr. Chiar l-am vazut calm aseara, deci e o caracteristica a lui. Important e ca a debutat cu succes, sper sa ridice moralul jucatorilor. Sunt cateva meciuri in care poate confirma Barni. Parerea mea e ca echipa a jucat prima data in formula completa si s-a vazut.

      cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da, asta e intrebarea
      cum ar fi functionat echipa in lot complet cu Sapera pe banca?

      Na, acum nu mai conteaza. Dar ca o oboservatie la adresa conducatorilor de club din RO.

      Poate doar la CJ si Oradea ai stabilitate, la cj poate mai mult decat ar trebui, nu Silva? :))

      cu 5 ani în urmă (25.04.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!