Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Barnabas Szsaszgaspar: „Piteștiul merita mai mult. Ne-a lipsit un Kris Richard”

Mara Mihăilescu, Eduard Popa

Mara Mihăilescu, Eduard Popa
12.05.2018

barnabas szaszgaspar pitesti oradea

BCM U Pitești a pierdut seria cu Oradea din sferturile playoff-ului LNBM după ce bihorenii au câștigat meciul 4, scor 74-67.

Antrenorul Piteștiului, Barnabas Szaszgaspar, a răspuns întrebărilor jurnaliștilor la conferința de presă ce a urmat meciului.

Final de drum pentru Pitești din acest sezon, într-un meci care a arătat o altă atitudine a băieţilor.

„Aşa este. Felicit echipa oaspete. A demonstrat  constanţă şi  stabilitate în toată această serie. Cum ai spus şi tu, da, am avut atitudine, dar trebuia să avem această atitudine pe tot parcursul acestui turneu. Am început cu dreptul şi astfel am reuşit să aducem seria la Piteşti, dar din păcate nu am putut să terminăm seria aici la Piteşti şi să mergem mai departe. Cum am spus şi data trecută, în play-off se văd caracterele tari şi trebuia să profităm de această ocazie, şi să abordăm ambele meciuri cum l-am abordat pe cel de astăzi. Cu această ocazie vreau să mulţumesc şi publicului care au fost lângă noi şi ne-au împins de la spate. Eu zic că Piteştiul merita mai mult, au dovedit în tot acest timp serioziate şi merita să facă pasul spre semifinală sau chiar finală.”

Cât la sută sunteţi decis să rămâneţi şi sezonul următor?

„Este destul de prematură această întrebare. Nu am discutat nimic. Eu am venit cu inima deschisă ca să ajut această echipă pe final. Meritul este şi al colegului meu (nr. Histru Şapera) care a dus echipa până acum. A fost un sezon destul de bun şi cum am zis, Piteştiul merita mai mult şi sper ca în sezonul următor să facă o semifinală şi de ce nu, chiar finală.„

După părerea dumneavoastră, care ar fi problemele echipei, aşa cât aţi reuşit să le identificaţi?

„Cum am mai spuns, una din probleme ar fi inconstanţa în joc care este cea mai mare problemă din acest moment şi este normal că nu se poate rezolva într-o zi, două. La nivelul acesta, dacă vrem să accedem în semifinală, finală, sunt nişte jucători care pot face diferenţa. Nouă ne lipseşte un jolly-joker, un combo, un fundaş care să îşi asume jocul la momentele cheie, cu acel caracter de învingător. Dacă vrem să avem şanse să ieşim din play-off, nu avem voie să avem oscilaţii cum am avut astăzi. Banca pot să zic că este ok. Din experienţa mea, vă zic că este nevoie de doi jucători, de un fundaş care să ducă greul. În seria aceasta am întâmpinat o presiune destul de mare, şi din păcate, nu ne-am putut desfăşura jocul aşa cum am fi vrut. Ei au ridicat atacurile noastre la 5 secunde, şi ar fi fost nevoie de un jucător aşa cum este Kris Richard, care să fie capabil să coordoneze şi să preia iniţiativa mai ales în situaţiile dificile, pe finalul de atac.”

Ce s-a întâmplat cu Titus azi?

„Titus nu este refăcut sută la sută şi după cum aţi văzut, el are probleme cu piciorul este foarte greu să ieşim cu el. Oradea a impus ritmul, de multe ori cu Gajovic pe poziţia a 4a, Este mai greu, şi de aceea am încercat să ies cu Troupe pe poziţia a 4a şi cu Matti Nuutinen care este foarte mobil.”

Cum v-aţi simţit la Piteşti în această perioadă?

Vă mulţumesc tutor pentru că m-aţi primit foarte bine, eu m-am simţit foarte bine. Îi ştiam şi pe băieţi, cu unii dintre ei am mai lucrat. Clubul este foarte ok, s-a investit, au reuşit să îşi facă un nume în baschetul românesc şi eu tot zic că merită mai mult. Şi sper ca în următoarele sezoane clubul din Trivale să ajungă în semifinale, sau finală.”

Cum aţi zis, clubul este ok, oferă salariile jucătorilor la zi. Cum vedeţi dumnavoastră această problemă, cu banii în România și după experiența pe care ați avut-o la Mureș?

„Da, este o problemă. trebuie să ne aliniem cu celelate cluburi din Europa şi cu cerinţele FIBA pentru că nu este în regulă să se încheie nişte contracte care să nu fie respectate. Există reguli, care am înţeles că de la anul o să se introducă şi la noi, cu garanţii financiare, iar cluburile să fie pedepsite dacă nu vor respecta contractele şi obligaţiile financiare. Preferam să fie bani mai puţin, dar care să intre la timp. Sunt puţine cluburi în România care respectă aceste lucruri şi de aceea zic, încă o dată, că Piteştiul merita mult mai multe.”

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!