Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au plantat o pădure la marginea orașului. Video

Eduard Popa

Eduard Popa
24.03.2019

baschetbalisti u bt cluj padure

Suporterii lui U-BT Cluj au organizat duminică evenimentul numit „Pădurea „U”noi Inimi Românești”, acțiune dedicată centenarului clubului clujean. Ideea a aparținut regretatului Radu Țenter, fiul fostului selecționer al României Marcel Țenter și unul dintre membrii importanți ai galeriei „Șepcilor Roșii”.

Scopul acestei acțiuni a fost plantarea unei întregi păduri la marginea orașului Cluj, la ieșirea spre Florești. Astfel, copacii vor forma o inimă iar în interiorul pădurii vor fi plantați copaci mai închiși, în forma literei „U”.

„Acest proiect face parte din calendarul evenimentelor prilejuite de Centenarul Universității Cluj. A fost o întâlnire între niște prieteni și regretatul Radu Țenter s-a gândit să planteze o inimă undeva vizibil în Cluj, iar de acolo ideea s-a dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ei au pus la dispoziție acest teren și s-au ocupat de expertiză și de consultanță, iar o parte dintre studenții universității sunt și ei aici ca voluntari. Proiectul ca și parte simbolică, sentimentală e aceea continuitate a celor 100 de ani de existență a Universității, pădurea la rândul ei înseamnă viață, înseamnă continuitate, ceva ce lași generațiilor următoare. Ne bucurăm pentru că este un proiect dedicat comunității, Universitatea este un club al comunității, astăzi a fost prima etapă, vor mai urma trei duminici consecutive de plantare și dorim să ajungem la 12.000 de arbori plantați”, a declarat Bogdan Blaga, unul dintre suporterii lui U, pentru eclujeanul.ro.

La acțiune a participat și întreaga echipă de baschet U-Banca Transilvania, în frunte cu Mircea Cristescu și antrenorul Mihai Silvășan, dar și juniorii clubului clujean.

De asemenea, la eveniment au participat și sportivii de la alte secții, precum fotbaliștii Cristian Gavra și George Florescu, alături de managerul Ioan Ovidiu Sabău.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Asociației Inima Ardealului, iar cei care doresc pot face donații în conturile de mai jos, cu menţiunea PĂDURE:

Cont RON: RO79BTRLRONCRT0430462701
Cont EURO: RO29BTRLEURCRT0430462701

Titular cont: Asociaţia Peluza Şepcile Roşii Cluj Napoca
CUI: 39027052

*foto: eclujeanul.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!