Stiri Liga I Masculin

Baschetul se relansează în Baia Mare

Eduard Popa

Eduard Popa
31.08.2015

Baia Mare va avea echipă de baschet din următorul sezon. Baschet Club Municipal Baia Mare va evolua în cel de-al doilea eșalon valoric, echipa înființată în această vară fiind formată pe scheletul echipei de juniori de la BC Olimpic, informează presa locală.

„Le mulțumesc în primul rând celor care au făcut ca în Baia Mare să renască baschetul și a renăscut în primul rând prin copiii și juniorii care au îmbrățișat cu multă dragoste acest sport. Este un sport complex, un sport frumos și elegant, un sport nobil chiar, care este util mai ales pentru copii și juniori să generăm și un model, iar acest model îl reprezintă echipa care astăzi debutează în liga secundă și care poate fi consolidată în anii următori pentru Liga Națională”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare. 

Edilul băimărean a mărturisit că și-ar dori ca acest sport să ia amploare și să ajungă un fenomen la nivelul întregii comunități.

„€œObiectivul nostru, al municipiului Baia Mare, este să consolidăm sportul pentru copii și cel de masă, iar echipa de baschet să fie exemplu. Dar nu vreau ca având acest prim pas făcut spre performanță să uităm de sportul de masă și să uităm de baschetul pentru copii. Mi-aș dori ca în fiecare cartier și în cât mai multe zone din municipiul Baia Mare, terenurile de sport, cele pe care le-am făcut și cele pe care le vom face, terenurile din curțile de școli, care, din păcate, din lenea directorilor nu sunt folosite în afara orelor, să fie populate de copii și de oamenii din comunitate, să fie locuri unde să îi ducem pe antrenori să supravegheze, să dea sfaturi tehnice și să șlefuiască jocul copiilor și tinerilor, astfel încât, pas cu pas, să dăm amploare acestui sport în municipiul Baia Mare”, a adăugat Cătălin Cherecheș.     

Echipa nou înființată a fost formată pe scheletul grupării de juniori și are în componență, în marea majoritate, sportivi băimăreni. Alături de ei, au fost aduși în Baia Mare și doi americani, Chris Hampton și Thomas Allan, de 23, respectiv 25 de ani, dar și alți jucători cu experiență în campionatul național, precum Andrei Dohi, Florin Dăscălescu și Cristian Florea.     

„Proiectul nostru este unul început în urmă cu șapte ani la nivel de copii și juniori, iar acum am ajuns să formăm o echipă de seniori. Prevedem că vom avea o serie foarte grea, cu echipe precum Universitatea Cluj și BC Timba Timișoara, echipe retrogradate din Liga Națională. Echipa noastră este formată pe scheletul juniorilor de la BC Olimpic și avem nu mai puțin de 8 jucători băimăreni, îmbunătățită cu doi jucători americani și cu un sportiv din Iași care a evoluat la nivelul primei divizii”, a declarat președintele clubului, George Opriș.     

Nou-veniții au mărturisit că abia așteaptă începutul sezonului competițional, mai ales că s-au adaptat extrem de repede cu orașul și s-au integrat foarte ușor în noua echipă.    

 „Chiar îmi place acest oraș, îmi plac și oamenii de aici, care sunt foarte prietenoși. Îmi place să stau cu băieții, încerc să învăț și limba, foarte bine, ceea ce e important. Aștept cu nerăbdare începutul sezonului, băieții sunt grozavi, iar echipa îmi place foarte mult. Încercam să stăm cât mai mult împreună, să avem relații bune. Orașul este minunat, iar oamenii se comportă frumos, deci îmi place aici”, a declarat Chris Hampton.     

Liga 1 de baschet va debuta în prima parte a lunii octombrie, componența seriilor și programul competițional urmând să fie decis la final de septembrie. 

Sursa foto: emaramures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!