Stiri

Basketball Champions League trece la Wilson

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.07.2019

FIBA a decis să schimbe mingea oficială de joc din Basketball Champions League. Wilson este noul brand care va asigura „obiectul muncii” în principala competiție europeană intercluburi de sub egida fourlui internațional.

Înțelegerea din Basketball Champions League și Wilson a fost semnată pe o perioadă de trei sezoane. Wilson Evo NXT este modelul de minge cu care se va juca de acum în competiție. Toate echipele vor primi mingi din parte BCL iar acestea trbeuie folosite la meciuri și la antrenamentele oficiale.

minge noua wilson bcl

În primele trei sezoane din istoria Basketball Champions League s-a jucat cu modelul de minge produs de Molten, care a fost utilizat și la EuroBasket 2017. Atunci mai mulți jucători importanți din NBA și Euroligă s-au plâns de calitatea mingii.

În Liga Națională de Baschet Masculin se joacă tot cu minge Molten, mărimea 7.

FIBA și Wilson mai au un parteneriat în ceea ce privește mingea de joc și în baschetul 3x3. De asemenea, în NCAA se joacă cu minge produsă de firma americană.

*foto: talkbasket.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea dbolba :

    Wilson
    Știe cineva dacă mingea Wilson este mai buna decât Molten?

    cu 4 ani în urmă (10.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!