Stiri

Baskonia și Zalgiris au reușit surprizele în cea de-a treia seară a playoff-ului Euroligii (Video)

David Istrate

David Istrate
19.04.2019

Cea de-a treia zi a playoff-ului Euroligii a consemnat două surprize reușite de Baskonia Vitoria-Gasteiz și Zalgiris Kaunas. Cele două formații au cedat la diferențe uriașe primele jocuri din playoff și părea că acest lucru se va întâmpla din nou. Însă, Baskonia și Zalgiris au avut două prestații excelente și le-au învins pe CSKA Moscova și Fenerbahce Istanbul.

În prima întâlnire a serii, CSKA Moscova a primit vizita lui Baskonia Vitoria-Gasteiz în meciul doi al sferturilor de finală din Euroligă. După ce, în primul meci, formația spaniolă a evoluat destul de slab, pierzând la o diferență de 26 de puncte, de această dată jucătorii lui Velimir Perasovic au pornit ca din tun. Aceștia au câștigat primul sfert la 9 puncte și după prima repriză mai aveau un avans de 5 puncte, scor 42-37. Oaspeții au reușit un sfert trei excelent prin care s-au distanțat la 14 puncte, o diferență ce nu a mai putut fi remontată de ruși. Astfel, Baskonia s-a impus cu 78-68 și a egalat seria înaintea celor două jocuri de pe teren propriu.

Din tabăra învingătoare, principalii remarcați au fost Darrun Hilliard (16 puncte, 3 recuperări, o intercepție), Shavon Shields (15 puncte, 2 recuperări), Vincent Poirier (14 puncte, 15 recuperări, 4 intercepții, 2 pase decisive) și Patricio Garino (11 puncte, 2 recuperări). În schimb, cei mai buni jucători ai gazdelor au fost Cory Higgins (15 puncte, 3 pase decisive, o recuperare), Will Clyburn (14 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție) și Sergio Rodriguez (14 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție).

Meciurile 3 și 4 se vor desfășura miercuri, 24 aprilie și vineri, 26 aprilie, în arena celor de la Baskonia.

În celălalt duel programat ieri (18.04), Zalgiris Kaunas a produs surpriza pe terenul liderului Fenerbahce Istanbul. În primul joc, formația lituaniană pierduse la 30 de puncte iar Sarunas Jasikevicius își provocase jucătorii să se adune și să încerce să evolueze cu o atitudine diferită în următoarea partidă. Aceștia au respectat planul impus de antrenorul lor și după primele trei sferturi aveau un avans de 15 puncte, scor 73-58. Cu toate acestea, gazdele au fost aproape să revină în ultimul act după ce au reușit un run de 22-9. Din fericire pentru fanii lituanieni, jucătorii lui Zalgiris și-au păstrat cumpătul și au învins cu 82-80. Astfel, scorul acestei serii devine 1-1.

Zalgiris Kaunas a avut trei baschetbaliști cu minim 10 puncte înscrise: Edgaras Ulanovas (20 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Nate Wolters (14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Brandon Davies (13 puncte, o recuperare, o pasă decisivă, o intercepție). De partea cealaltă, principalii realizatori ai turcilor au fost Gigi Datome (17 puncte, 9 recuperări), Kostas Sloukas (15 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări), Jan Vesely (12 puncte, 2 pase decisive, o intercepție) și Marko Guduric (11 puncte, o pasă decisivă, o intercepție).

Seria se mută în acest moment în Zalgirio Arena pentru partidele cu numărul 3 și 4 care vor avea loc în 24 și 26 aprilie.

Playoff-ul Euroligii continuă în această seară (19.04) cu două meciuri:

Anadolu Efes Istanbul – FC Barcelona (ora 20:15 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Anadolu Efes)

Real Madrid – Panathinaikos Athena (ora 22:15 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Real Madrid)

*foto: euroleague.net

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Am vazut cea mai mare parte din repriza a doua din meciul lui Fener de aseara. Turcii au fost foarte aproape sa intoarca rezultatul dupa ce adversarii au avut +17. Si cand am fost convins ca o vor face, dupa o aparare exemplara, in atac, ce sa vezi? pasa la adversar, pasa printre picioarele coechipierului (si minge ajunsa implicit in out), coechipier care a primit pasa avand un picior in out.

    Pe de alta parte nu stiu cat de curand ii va mai merge, ofensiv vorbind, asa bine lui Zalgiris. Pe la sfarsitul sfertului 3 aveau inca 80% reusite la aruncarile de interior. Au fost cateva minute bune in care le-a intrat tot, din orice pozitie si procedeu folosit.

    Seria se muta in Lituania si meciurile sunt in aceleasi zile cu U - Steaua. Probabil voi merge la sala sa vad primul meci a lui U, nu stiu daca si pe al doilea. In conditiile date.

    cu 4 ani în urmă (19.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!