Stiri

Belfius Mons-Hainaut aruncă în aer Grupa L din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
17.01.2018

Belgienii de la Belfius Mons-Hainaut au reușit una dintre surprizele etapei a 3-a din faza secundă a FIBA Europe Cup, iar în același timp îi dă o mână de ajutor campioanei României, U-BT Cluj. Ocupantă a ultimului loc în Grupa L înaintea acestei etape, fără victorie la activ, Mons a reușit să distrugă efectiv liderul Donar Groningen, fără eșec la activ, câștigând pe teren propriu cu un categoric 84-65. 

Echipa belgiană a fost pur și simplu de neoprit în această seară, asta în fața unui adversar redutabil, adversar care în primele 2 etape din grupă a învins campioana României la 4 puncte diferență și campioana Ciprului la 40 de puncte diferență. Trupa din Mons a avut o primă repriză excelentă, câștigând sferturile 1 și 2 cu parțiale de 25-13 și 25-16, intrând astfel la pauză cu un clar 50-29. Olandezii de la Groningen au încercat pe parcursul reprizei secunde să revină în joc, câștigând sfertul 3 cu 17-10, însă nu au avut nicio șansă, Mons luând și actul decisiv cu un parțial de 24-19 și implicit partida la 19 puncte diferență. 

Demps cu 24 de puncte, respectiv Green cu 22 au fost principalii evidențiați din lotul formației belgiene în victoria surprinzătoare cu Donar Groningen. 

Astfel, cu victoria din această seară, Belfius Mons-Hainaut a egalat-o la puncte pe Keravnos, 4 la număr, ambele având la activ 1 victorie și 2 înfrângeri. De cealaltă parte, Donar Groningen a pierdut primul meci din grupă, iar acum este la egalitate de puncte cu U-BT, 5 la număr, cele două fiind departajate doar de meciul direct, acolo unde câștig de cauză au avut batavii. 

Victoria din Cipru pentru U-BT și eșecul lui Donar din Belgia se potrivesc ca o mănușă, asta înainte de duelul direct din etapa viitoare de la Groningen. Dacă Donar câștiga astăzi în Belgia, atunci U-BT era nevoită să câștige în Olanda săptămâna viitoare la mai mult de 4 puncte diferență pentru a spera la locul 1, însă acum, după surpriza furnizată de Belfius Mons-Hainaut, o victorie și la un punct pentru U-BT cu Donar le asigură acestora în proporții foarte mari calificarea mai departe în FIBA Europe Cup și prima șansă la câștigarea grupei. 

Meciul dintre U-BT Cluj și Donar Groningen este programat miercurea viitoare în Olanda, cu începere de la ora 20:00. 

*Foto: Facebook Belfius Mons-Hainaut (officiel)

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Calcule?
    Pentru a ajunge la concluzia articolului s-a presupus ca noi vom castiga automat meciurile de acasa. As fi vrut sa am si eu siguranta asta.

    Fara remedierea reala a procentajelor jalnice de la 3 si slabe de la libere scad sansele unor rezultate bune, indiferent de competitie. Da, aseara ne-a salvat in final apararea dar efortul acela poate sa duca (pe fond de oboseala si meciuri dese) la infrangeri "neasteptate". Avem un singur conducator de joc in adevaratul sens al cuvantului (Watson) care a ajuns sa fie jucat foarte mult si da semne de oboseala; In ciuda unor greseli care nu se fac la o asa mare exeperienta il apreciez pe Drungilas foarte mult pentru efortul si contributiile sale in acest meci. Pe de alta parte, la varsta lui cate meciuri intense si cu asa multe minute poate duce? Nu i-am contestat niciodata valoarea lui Sakic insa in unele meciuri parca nu e conectat. Nu exista inca scheme pentru aruncarea lui Lapornik. Pentru cei care vor spune ca a ratat mult, eu as face diferenta intre niste scheme stiute, exersate, in care sti ca iti va veni mingea in anumit loc (si te-ai si antrenat sa arunci din acel loc) si faptul ca ai primit mingea intr-o faza confuza si ai de aruncat mai mult sau mai putin contestat. (recunosc ca a ratat si aruncare absolut necontestata). In plus, nu stiu ce accidentari a mai avut in trecut dar am senzatia ca joaca foarte prudent.
    Cred ca e al patrulea meci consecutiv in care ratam pe contraatac in superioritate numerica.

    Rezultatul de mai sus mai degraba relanseaza grupa si arata ca de fapt oricine poate bate pe oricine si sunt mari sanse sa aflam cine merge mai departe doar dupa ultimele meciuri.

    cu 6 ani în urmă (18.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!