Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Benjamin Cohen: "Discutăm posibilitatea de a ajunge la o înţelegere atât cu clubul Steaua cât şi cu FRB"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.01.2014

Foto: Răzvan Păsărică

Steaua CSM Exim Bank Bucureşti a anunţat săptămâna trecută transferul a doi jucători străini, Greg Mangano și Brian Mills. De origine americană, Mills şi Mangano nu au debutat în confruntarea cu Timba, aşa cum era de aşteptat, deoarece sportivii nu au putut fi legitimaţi de către clubul Steaua. Motivul îl constituie o interdicţie temporară impusă de FIBA şi trimisă Federaţiei Române de Baschet, până la rezolvarea cazului "BC Steaua".

Contactat de către site-ul nostru preşedintele militarilor, Virgil Stănescu care ne-a relatat pe larg care sunt problemele cu care se confrunta clubul său.

Nu i-am putut legitima pe cei doi, adică acesta a fost răspunsul federaţiei şi suntem pe cale să rezolvăm această problemă atât cu FRB cât şi cu FIBA. Sunt opimist pentru un rezultat pozitiv deoarece cred că dreptatea e de partea noastră. Nu încercăm să ne sustragem de la nicio îndatorire, respectăm regulile FRB şi FIBA, în cazul în care este necesar, însă îmi menţin dreptul de a contesta o decizie FIBA. Cel mai probabil o să avem o întâlnire pentru a rezolva lucrurile cât mai repede.

Întrebat dacă se gândeşte să atace hotărârea BAT la Tribunalul Arbitral Sportiv, Stănescu a răspuns afirmativ.

Da pentru că nu au cum să ne impună o decizie care nu este împotriva noastră. Sper să nu fie cazul, eu încerc să găsesc unde este problema căci decizia BAT nu este împotriva noastră ci împotriva unei alte structuri, indiferent care ar fi ea, şi noi nu am avut drept de apărare. Nu cred că se va ajunge acolo. Noi nu contestăm decizia BAT, nu avem nicio problemă cu ea, contest punerea în aplicare împotriva mea care nu sunt parte în acea decizie.

Total Baschet a luat legătura cu şi cu reprezentantul FIBA în probleme de ordin juridic, Benjamin Cohen afirmând că FIBA se află în tratative atât cu clubul Steaua cât şi cu FRB pentru a ajunge la un numitor comun.

Suntem în contact atât cu clubul Steaua cât şi cu Federaţia Română de Baschet şi discutăm posibilitatea pentru parţi de a ajunge la o înţelegere amiabilă asistată de către FIBA. O întâlnire va avea loc dacă considerăm necesar, dar însă nu a fost confirmată.

Vă reamintim faptul că FIBA a impus clubului Steaua CSM Exim Bank să plătească datoriile fostului club BC Steaua Turabo Bucureşti pentru a mai putea legitima jucători.

Mai citiţi şi:

FIBA: "Steaua ar putea primi o amendă de până la 150.000 franci elveţieni"

Dan Berceanu: "Nu am fost atenţionaţi de FIBA în ceea ce priveşte clubul Steaua"

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    ca la noi...
    Evident ca se va ajunge la o "intelegere" in dulcele stil balcanic.

    cu 10 ani în urmă (22.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!