Stiri

Bill Amis și-a anunțat retragerea din baschet la doar 31 de ani

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.07.2019

Bill Amis, fost jucător la Steaua București, și-a anunțat în această seară retragerea din baschet. Baschetbalistul american decis să-și pună ghetele în cui la doar 31 de ani.

Wilburn Davis Amis IV s-a născut pe 25 octombrie 1987 în Oklahoma City, Statele Unite ale Americii. În 2011 a absolvit la universitatea Hawaii, după care și-a început cariera profesionistă în Estonia la Tartu Rock. Sezonul 2013/2014 l-a găsit în Cipru, unde a evoluat pentru Keravnos. La Steaua a jucat între 2014 și 2016 iar până în prezent a evoluat în Belgia la Okapi Aalstar.

În România, Bill Amis a jucat 73 de partide și a avut cifre statistice de 12.0 puncte, 7.1 recuperări și 1.4 pase decisive pentru 16.3 la eficiență. Americanul de 2.06 metri era recunoscut pentru detenta sa impresionantă. Amis a bifat o participare în EuroCup alături de Steaua.

Amis a decis să pună capăt carierei de baschetbalist profesionist și să se aplece asupra studiilor. El va urma un program de Master în Londra la Hult Business School. Există și jucător român important care a decis să-și încheie mai rapid cariera pentru a-și continua studiile. Uche Iheadindu a ales să facă un master la University of North Carolina, universitatea lui Michael Jordan, chiar dacă avea oferte importante de la echipele din România.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!