Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Țîbîrnă a ajuns la 55 de meciuri jucate în play-off pentru CSM Oradea, în 7 sezoane

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.05.2018

Bogdan Țîbîrnă a jucat al 55-lea meci de play-off pentru formația orădeană în al doilea duel de la Sibiu din semifinala LNBM. Pivotul este la al 7-lea play-off cu echipa pregătită de Cristian Achim. William Franklin și Rareș Pașca îl urmează în această statistică.

Bogdan Țîbîrnă s-a alăturat echipei orădene în a doua parte a sezonului 2011-2012. De atunci a jucat 205 partide în campionat. 55 dintre acestea au fost în faza eliminatorie. Este jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în play-off pentru orădeni.

Cele mai bune statistici le-a avut în stagiunea 2012-2013 când a intrat în 40 de partide, cu medii de 6.9 puncte, 3.9 recuperări și 0.7 capace, în 17:40 minute/meci, cu 8.4 eficiență medie. În acest sezon a evoluat în 37 de jocuri din LNBM și are medii de 5 puncte, 2.5 recuperări, 0.7 pase decisive și 6.8 eficiență medie, în 15:51 minute/meci.

Țîbîrnă a intrat în 2 meciuri de play-off la primul sezon pentru „leii roșii”, din 3 posibile cu CSU Ploiești. În 2013 a bifat toate cele 11 partide pe care orădenii le-au disputat în faza eliminatorie, cu U-Mobitelco BT, CSU Ploiești și Gaz Metan Mediaș, campanie încheiată cu bronz. Tot 11 meciuri a avut și în play-off-ul din 24, când CSM Oradea a ajuns în finala campionatului, pierdută cu CSU Asesoft Ploiești. În 2015 bihorenii erau eliminați din primul tur de Steaua CSM Eximbank, cu 0-3, iar pivotul a evoluat în toate cele 3 partide.

Formația orădeană și-a trecut în palmares primul titlu în 2016 după 3-2 în finala cu BC Mureș. Țîbîrnă a jucat în 11 din cele 13 meciuri din acel play-off. În sezonul precedent a bifat toate cele 11 jocuri ale roș-albaștrilor în play-off, campionat încheiat pe locul 3. În total, pivotul de 26 de ani a strâns 756 de minute în play-off (medie de aproape 14), în echipamentul orădenilor.

Will Franklin este al doilea la numărul de meciuri jucate pentru CSM Oradea în play-off, cu 46 în patru play-off-uri. Acesta are cele mai multe minute în faza eliminatorie pentru această echipă, aproape 1477 (medie peste 32). Rareș Pașca urmează cu 37 de prezențe în play-off cu orădenii și un total de 415 minute în aceste partide (medie de 11 minute).

Andrei Mandache a jucat 30 de meciuri în play-off pentru orădeni din 2015 de când este sub comanda lui Cristian Achim. Urmează Denison cu 27, Nicolescu 26 și Zeno 25 de meciuri, jucători aflați și acum la echipă. Mai au peste 20 de apariții în faza eliminatorie pentru orădeni: Dillon, Lupusavei, Barnette, Nicoară.

CSM CSU Oradea dispută astăzi, de la ora 20, meciul 3 al semifinalei LNBM cu BC CSU Sibiu.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!