Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu: „Cred că Timba și-a făcut treaba cu brio”

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
21.03.2014

Înainte de meciul dintre BC Timișoara și Timba, antrenorul ”urșilor” a ținut să arunce câteva ”sageți otrăvite” înspre adversarii de sâmbătă. După ce Dragan Petricevic a spus că nu poate considera acest meci un derby, antrenorul Timbei, Bogdan Murărescu a scos în evidență diferența de buget dintre cele două formații ale orașului și a comparat performanțele în funcție de acest criteriu.

”E un meci poate mai special ca celelalte, probabil datorită faptului că ambele echipe sunt din Timișoara. Contează foarte mult acest lucru în special în rândul jucătorilor. Se simte o dorință sau o stare de determinare mai mare. Eu sunt de acord cu Dragan Petricevic (n.r. antrenorul BC Timișoara) că nu poate fi catalogat ca derby pentru că se întâlnesc două echipe din subsolul clasamentului, echipa de pe locul 10 și echipa de pe 12. Diferența dintre cele două e destul de considerabilă. Toată lumea știe că noi avem jucători foarte tineri români, în marea lor majoritate. Ei au o echipă formată din opt străini, iar lucrul acesta contează, dar cred că nu se justifică diferența de 6-7 sute de mii de euro dintre locul 10 și 12, e o diferență destul de mare. E cam de două ori bugetul pe care l-a consumat Timba în cei doi ani împreună de prima ligă. Și cam de două ori bugetul echipei de pe locul 1, CSU Sibiu. Într-adevăr probabil că palmaresul celor de la BC Timișoara este mai bogat, însă dacă e să ne raportăm la ultimii ani, din 2011 încoace, cred că Timba și-a făcut treaba cu brio. Am ieșit campioni în 2012, de fapt primul titlu național la nivel de seniori din Timișoara. Campioni la Divizia B seniori. Cred că trebuie să se știe acest lucru, am promovat în prima ligă, am reușit două sezoane bune, raportându-ne la posibilitățile noastre. Cred că palmaresul nu mai contează ținând cont de ultimele sezoane. Trebuie să începem să vorbim de prezent, să ne raportăm la lucrurile care se întâmplă în ziua de azi”

Referitor la partida de sâmbătă cu BC Timișoara, Bogdan Murărescu a declarat că Timba nu se poate baza pe mai mulți jucători importanți ai echipei, însă speră că cei care vor juca să se ridice la nivelul așteptărilor:

 ”Îmi doresc ca sala să fie plină iar spectatorii care vin să încurajeze ambele echipe, ambele reprezintă Timișoara. Deși ar trebui să o facem la un nivel mult mai înalt. Sper ca jocul nostru să se ridice la un nivel bun și să reușim să contribuim din plin la un spectacol baschetbalistic reușit. Din păcate avem foarte mari probleme cu accidentările. (n.r. Florin Popa, Dominic Csender, Valentin Păcurariu) Lucrul acesta ne afectează foarte mult. Probabil vom folosi mult mai mulți tineri, lucru care nu mă deranjează, am foarte mare încredere în ei și sper să facă un joc bun. Depinde de desfășurarea jocului, sunt convins că și ei doresc să folosească cât mai mulți jucători tineri, e normal. Pentru ei acest meci e considerat unul ușor, noi totuși nu am reușit rezultate importante cu primele 10-11 echipe.”

Întrebat de perspectivele pentru sezonul viitor, antrenorul Timbei se arată optimist și spune că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună:

”Nu suntem la zi, dar lucrurile au început să se miște. Am avut în ultima perioadă condiții destul de bune, am avut o atmosferă bună în jurul echipei și ne-am pregătit bine, lucru care s-a văzut în jocul echipei… Îmi doresc să avem anul viitor un buget care să ne permită o clasare sau o bătălie pentru play-off. Nu ne-ar trebui foarte mulți bani, în jur de 350 de mii de euro”

Partida dintre BC Timișoara si Timba este programată pentru sâmbătă de la ora 18:00.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!