Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu:"Jucătorii noştri au potenţial!"

Marius Petri

Marius Petri
01.11.2013

BC Timba Timişoara trece printr-o perioadă grea. După ce şi-au schimbat obiectivul, concentrându-se pe formarea unui nucleu puternic de jucători pentru sezonul următor, bănăţenii au renunţat la câţiva străini foarte importanţi pentru echipă, cum ar fi Denham Brown şi David Lawrence. Înainte meciului de mâine seară contra CSU Atlassib Sibiu, antrenorul Bogdan Murărescu a acceptat să discute cu totalbaschet.ro despre situaţia echipei pe care o pregăteşte:

Sunteţi pregătiţi pentru meciul cu Sibiu? Cum vedeţi disputa de sâmbătă?

Ne pregătim pentru meciul cu Sibiu în noua formulă de echipă. Având în vedere situația echipei, pentru a putea pregati tactic un meci trebuie să punem la punct lucrurile fundamentale ale jocului de baschet. Lucrăm foarte mult la lucrurile acestea pentru a putea după aceea să lucrăm și tactic pentru a pregăti meciurile. Jucătorii noştri nu au o experiență bogată în prima ligă și le lipsesc multe cunoștinte elementare, dar au potențial și lucrul ăsta îmi dă încredere pe viitor. Meciul cu Sibiu va fi un meci foarte dificil pentru noi și îmi doresc să văd o creștere față de meciul anterior.

Credeţi că puteţi învinge pe Atlassib?

Privind la loturile celor două echipe mi-e greu să spun că putem să învingem, pot să spun că avem șansa noastră! În momentul de față trebuie să fim realiști și să înțelegem că trebuie să muncim foarte mult și după aceea putem spera și la rezultate.

Care sunt punctele forte ale adversarilor?

CSU Sibiu este o echipă puternică pe toate posturile, cu un joc colectiv foarte bun, forță sub panou prin Lee, Miceta și Nelson. Au ingrediente bune atât în jocul de 1 la 1, cât și în cel colectiv.

Tot lotul este valid?

Avem ceva probleme din punct de vedere medical cu Tasic și Mihuți, dar sper să fie capabili să joace sâmbătă. De altfel, până acum am fost foarte ghinioniști, am avut parte de accidentări nonstop și asta ne-a împiedicat să lucrăm cum trebuie la antrenament.

Care e atmosfera în cadrul echipei după plecările din ultimele săptămâni?

Atmosfera în echipă e puțin încordată pentru că se așteaptă salariile de ceva timp şi acest aspect îi afectează în special pe jucătorii români, deoarece ei au salarii mai mici şi la ei se simte mai tare această întârziere. Conducerea se ocupă de această problemă şi se pare că se va rezolva cât de curând.

Aveţi un nou baschetbalist în probe. Sunteti mulţumit de el? Credeţi câ va rămane la echipă? Ce altceva se mai anunţă la capitolul sosiri?

Da, avem un tânăr din Serbia în probe, dar nu pot să îmi fac o părere după doar 3 antrenamente, mai e nevoie de puțin timp. Vor mai veni încă doi jucători săptămâna viitoare și vom vedea ce decizie luăm. Nu ne grăbim pentru că nu ne permitem să facem greseli.

Meciul BC Timba - CSU Atlassib Sibiu se va disputa sâmbătă în sala "Constantin Jude", începând cu ora 19:30. Partida nu va fi televizată.

*sursă foto:facebook.com/BCTimba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!