Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Pogăcean a fost suspendat pe o perioadă de șase luni

Paul Olar

Paul Olar
27.07.2014

Bogdan Pogăcean, tânărul baschetbalist clujean ce a absentat de la naționala U20 din cauza admiterii la facultate, rămâne suspendat. Întruniți la Oradea, membrii Biroului Federal au decis să rămână asupra sancțiunii stabilite la precedenta ședință.

Astfel, componentul lui U Banca Transilvania va rata primele șase luni ale competiției viitoare, urmând să revină pe parchet undeva la sfârșitul lunii martie. Din câte se pare, hotărârea care a stat la baza suspendării a fost faptul că Pogăcean a participat la sesiunea BAC-ului Sportiv și nu s-a prezentat la reunirea României.

Conform regulamentului, într-o situație precum cea în care se află ardeleanul se prevăd următoarele:

16.26. Convocarea la echipă natională 

a) Dacă un jucător senior convocat la lotul național nu participă la acțiunile lotului (nemotivat) nu va avea drept de joc în Ligă Națională de Baschet și nici în Cupa României timp de 6 luni. În caz de recidiva sancțiunea se dublează, respectiv  12 luni. 
 b) Dacă un jucător junior convocat la lotul național nu participă la acțiunile lotului (nemotivat) nu va avea drept de joc în CN timp de 6 luni. În caz de recidivă sancțiunea se dublează, respectiv 12 luni.

Citiți și: FRB dorește să-l suspende pe Bogdan Pogăcean

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

31 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Dupa ce ca nu fac absolut nimic pentru sportivii romani ii mai si suspenda pentru ca sunt interesati si de viitorul lor nu doar de lipsa de perspectiva din baschetul romanesc, lipsa de perspectiva determinata doar de lipsa de viziune, incompetenta si prostie a celor care conduc mizeria asta de federatie! Pe bune, parca nu ar fi oameni liberi ci negri pe plantatie asa se comporta ratatii astia! Al doilea sportiv clujean care probabil o sa renunte la sportul asta datorita prostiei si incompetentei acestor gunoaie si a slugilor lor! S-a schimbat ceva odata cu schimbarea din federatie? da, numele idiotilor! Ar trebui ca toti sportivii romani sa faca greva si sa se retraga de la nationala pentru a le arata otrepelor ca totusi sunt oameni liberi si nu slugile lor neplatite!

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Dragusin
    Din ce am observat Ionut Dragusin lipseste de la actiunile Lotului National de seniori. Din ce stiu nu este accidentat. Poate nu are chef...

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu au tupeu zdrentele astea de la felatie sa suspende un jucator de nationala mare..... si cum sa isi suspende Stanescu propriul lui jucator, ca doar nu ii tampit, nu? Sa nu uitam refuzurile complet aiurea a lui Burlacu.... si nu a fost suspendat niciodata..... dar un copil care se gandeste la viitorul lui este suspendat..... Stanescule, poti linistit sa iti dai demisia esti la fel de inutil ca si cei de dinaintea ta..... nu ai viziune si nici o urma de bun simt......

      cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex:

      Stenescu & Dragusin
      Cum sa-l suspende, ca doar ia fist si nas de cununie. Parca. Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut ca a fost suspendat pentru un examen foarte important pentru viitorul sau. Asta da optica MADE IN ROMANIA cu privire la educatie. Nu conteaza ca NU AVEM SCOALA, dar suntem FUDULI. Cel putin in fotbal.Pana acum. Dar in acest stil cine stie ....

      cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Complet idioata aceasta federatie, ce exemplu ii dai lui Cate... ce mesaj primeste el din parte cretinilor astora? Prostie in stare pura, ar trebui ca toti jucatorii romani sa suspende felatia asta din viata cu zi cu zi! DEMISIA!!!!!

      cu 9 ani în urmă (27.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    nemotivat?!?
    Salutare... sa-mi fie cu iertare dar ce poate fi "mai" motivat decat un examen scolar in viata unui tanar? Care-i mesajul pe care il transmitem astfel despre importanta educatiei in Romania? "They are student-athletes... student comes first!" Coach Carter

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horszi :

    frboschet...
    Ma repet, cluburile ar trebui sa scape de adunatura asta de mafioti, care se numeste frb. Federatia este fara viziune, doar cu interesele obscure, promoveaza mediocritatea si nepotismul, isi bate joc de baschetul juvenil, e ca un film noir.

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    pana cand?
    Cum puteti vorbi asa de Stanescu??...nu l-ati vazut la Sibiu in sala, cum statea el asa,zambitor, impovarat de griji, tolanit pe 5 scaune langa burlacu???El in realitate gandea la dezvoltarea baschetului juvenil in Romania.
    Degeaba suntem noi asa revoltati,pana cand cluburile nu o sa faca ceva radical in relatia cu federatia,pana cand nu o sa spuna cineva :"STOP JOC" nu se schimba nimic.

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Exatc asta am spus de zeci de ori, pana nu intervin cluburile nu scapam de gunoi, degeaba ne revoltam noi daca presedintii decluburi se complac in mizeria asta! Poate ar merita sa ii lasam sa joace cateva meciuri cu sala goala......

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca chair 13 :

    Federatie
    Ce sa ne asteptam de la o federatie care anuleaza regula cu un jucator roman in teren, anuland astfel orice sansa a jucatorilor tineri sa se afirme in prima liga. Mai bine aducem 10 mingicari negri la o echipa, castigam un campionat, merem in cupe, ne fac aia praf, ca mingicarii joaca numai pentru statistica, mai apoi la nationala in calificari suntem ciuca batailor ca nu avem cu cine sa jucam, nu avem juniori care sa joace la echipele mari, ca deh, nouoa nu me trebe jucator autohton pe teren, dara pentru ce.......... Halal felatie avem..... asa o sa dispara baschetul la noi in cativa ani. Halal Stanescu.......

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • U BT Cluj-Napoca chair13:

      continuare
      Eu sincer in locul lui Pogacean m-as lasa de baschet, cum adica sa-mi spuna cineva de la felatie ce ii mai important pentru mine cand ii vorba de viitorul meu, hai sa fim seriosi! Asa ceva numai la noi se poate, numai noi putem sa suspendam pe cine pentru ca se gandeste la viitorul sau. Asa educatie facem noi, sa fie tineretul cat mai prost ca cu atat mai usor se poate duce de na. Incredibil. Respect Tomy pt. citatul din Coach Carter. Unde suntem noi de civilizatia aceea? La ani lumina departare din pacate......

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Felatia ar trebui suspendata pe viata din sport pentru incompetenta si prostie crunta! Toata lumea a crezut ca stanescu (s mic) o sa fie salvatorul baschetului nostru.... din pacate a demonstrat ca ii mai limitat ca toapa de tocmeala! RUSINE!!!!

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Probabil ca o sa renunte, este extrem de demoralizator sa vezi ca esti suspendat doar pentru ca te-i gandit la viitorul tau prin prisma constitutiei si nu a unor reguli debile create de niste cretini retrograzi!

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca smihai :

    Sa nu fim ipocriti
    Poga s-a folosit acum o luna de calitatea de component al unui lot national sportiv (solicitand acte de la FRB pt asta) pentru a da bacalaureatul preferential dupa care nu s-a prezentat la convocarea lotului. Ce trebuia sa faca antrenorul, FRB, etc, in acest caz - avand in vedere ca ceilalti colegi de lot a lui Poga sunt in aceeasi situatie (fiind la 20 ani)? Sa le spuna: "Voi sunteti fraieri ca ati venit trebuia sa stati acasa chiar daca acum o luna v-ati folosit de calitatea de componenti ai lotului national sa luati BAC-ul?" Probabil ca si Poga s-a gandit ca cele 6 luni de suspendare (adica 2 minute jumate de joc oficial la echipa mare...) merita sacrificate pentru BAC preferential + pregatire facultate. Daca el nu ar fi folosit acte de la FRB pentru a da BAC-ul preferntial era altceva, dar asa ... haideti sa nu fim ipocriti - cred ca si-a facut si el calculele sa iasa bine.

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ipocriti? Noi suntem ipocriti? da felatia cum este? face ea ceva pentru el? ii ofera un viitor? merita sa faci un sacrificiu pentru felatia asta? Ipocriti am fi daca Poga ar fi avut un viitor roz in fata ca sportiv dar atata vreme cat viitorull lui in baschet este pictat in nuante de negru nu, nu suntem ipocriti! Ar fi absurd sa nu isi doreasca sa iasa el bine, actele benevole te umplu de mandrie dar nu iti pun in farfurie!

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • U BT Cluj-Napoca smihai:

      ?
      Poga a solicitat si primit acte de la FRB pentru a da BAC-ul preferential (sportiv). El a folosit acele acte pentru a da un examen mai usor iar dupa o luna nu a mai venit la convocare. Nu l-a obligat nimeni sa ceara si sa foloseasca acele acte, putea sa dea un BAC normal fara alte obligatii.

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Bun si daca il interesa bacalureatul, atunci de ce nu si l-a dat ca toti oamenii normali, dupa care sa se inscrie la facultate si cu asta se termina discutia. Este o decizie normala din pacate pt el...nu poti sa fii sportiv doar cand vrei...

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Atata vreme cat nu ai nici un viitor din sportul asta poti sa fi sportiv cand vrei! Sunt fost sportiv si amintirile nu imi sunt chiar placute legat de modul in care am fost tratat...... este deosebit de palpitant sa iti continui antrenamentul in timp ce sangerezi abundent pentru ca ai dat cu sfecla de pamant...... si as putea sa continui la nesfarsit......

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    smihai
    De unde ai scos tu ca Poga sau alti sportivi au solicitat acte de la FRB ? A fost pur si simplu pus pe lista de catre FRB pentru ca a acceptat sa faca parte din echipa nationala fiind totodata amenintat cu suspendarea in caz de neparticipare la BAC. Ceea ce nu stiti este ca nimeni din FRB sau club nu le-a spus jucatorilor ca nu vor putea participa la sustinerea examenelor de admitere la facultate . In caz contrar si el ca si alti 2-3 jucatori nu participau la acel BAC .

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Cand am dat eu bac-ul a fost ceva normal sa dau separat, nu am cerut eu nimic pur si simplu asta era regula.....

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    BAC
    Sa nu mai vorbim de conditiile de cazare si masa care an de an sunt cum sunt .Sa nu creada cineva ca la bacul sportivilor a fost o joaca . Subiectele au fost unice cu cele a olimpicilor .Verificati pe edu.ro cati sportivi inclusiv din lotul de U20 au promovat .

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    sapera
    O alta mostra de bun simt si o atitudine cere reprezinta frb este si erectia antrenorului U20 caruia i se par "neinteresante" motivele pentru care sportivi precum Covaciu,Steff sau Pogacean "au refuzat sa se prezinte la lot".Oare ce entuziasm vor avea la loturile nationale sportivii nostrii cand stiu deja cum sunt tratati de asemenea ...dresori

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pai si anu trecut au convins un jucator de la Cluj sa renunte .....(nume germanic sau maghiar), se pare ca scopul felatiei este sa le dea cu flit tinerilor..... idioti fara perspectiva!

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    chiar asa!
    Sa nu fim ipocriti! Eu mi-am mai exprimat parerea si o repet: activitatiea anterioara nu conteaza? Daca ar fi fost convocat prima data dupa bac la lot as mai fi de acord poate cu suspendarea, insa chiar si asa nu am mai auzit sa fii pedepsit fiindca vrei sa inveti!

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Bacalaureat olimpici
    Bacalaureatul olimpicilor nu este un examen la care doar trebuie sa te prezinti si gata l-ai luat. Este un examen greu , se termina in 2 saptamani cu tot cu probe scrise si competente. Participi doar daca faci parte dintr-un lot care reprezinta tara in perioada examenului normal din iunie-iulie. Federatiile trimit liste cu elevii care fac parte din aceste loturi , deci elevii trebuie sa spuna daca participa la convocarile lotului altfel vor astepta sa dea bac-ul normal. Despre ce se vorbeste pe aici? Elevul Pogacean a gresit , barem Covaciu nu s-a prezentat la examen. Normal ar fi ca acest Campionat European sa nu fie in perioada examenelor de admitere la facultati, dar cine stie cum o fi prin alte tari. Oare ceilalti componenti la U20 nu aveau examene ,examene de admitere, or fi ajuns la ele? Nu stim...

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    spectator
    Oare de ce elevul Pogacean a participat la acest bacalaureat daca nu vroia sa mearga la echipa nationala ? Oare nu era mai bine pentru el sa mai invete inca 1 luna acasa ? Pentru cei din generatia sa ( in special pentru cei care au facut parte si din loturile echipelor de prima divizie )a fost un an greu si eu cred ca daca ar fi avut intentia de a nu participala lot nu ar fi dat acest Bac.Poate elevul Pogacean a gresit dar frb sigur greseste pentru ca nu informeaza corect . Care e diferenta dintre el si cei care au anuntat de la inceput ca nu au intentia de a se prezenta la echipa nationala implicit la acel Bac ? Care sunt mai vinovati ? La un asa interes din partea frb sigur nu sportivii care vor sa faca si scoala sunt vinovatii !!

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Esti ferm convins ca a fost decizia lui sa dea in modul asta BAC-ul?

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    federatia te vrea prost?
    Ce vorbim aici? In regulament scrie 'nemotivat' ceea ce inseamna 'fara motiv' si nu inseamna 'neinvoit' - adica sa ii fi dat voie federatia/antrenorul/comisarul etc. Din cite inteleg, baiatul asta a avut motiv, a dat admitere la facultate, deci nu are cum sa fie suspendat. Bacalaureatul sportivilor este exact aceleasi examen sustinut ceva mai devreme, organizat pentru cei care au competitii cind se da bacul 'normal' - deci nici aici nu i-au facut vreo favoare! Sportivul ar fi putut fi acuzat doar daca nu venea la lot in timpul bac-ului normal! Si ce sa faca el cu bac-ul luat daca nu se poate inscrie la facultate? sau era mai bine daca nu dadea nici bac-ul ca atunci précis nu mai participa la admitere si putea sa mearga la lot. O intrebare pentru d-l Stanescu, cu oaresceva functie la FRB, si studii in US: si acolo tot asa se comporta federatia cu cei care studiau?

    Bafta multa Bogdan, du-te la scoala, nu te baza pe niste sfertodocti care n-au nici carte, nici parte! :)

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Bun punct de vedere Mira!

      cu 9 ani în urmă (28.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe HDU :

    mira
    Corect punctat !!! Din pacate ne luptam cu morile de vant ! Bogdane ai 2 variante :
    1. Du-te la scoala , antreneaza-te iar la terminarea suspendarii sa revii cu mai multa incrancenare ( asta daca dl. presedinte Cristescu se va tine de promisiune si te vei antrena in continuare cu echipa asa cum a declarat )
    2. Pleaca din tara "felatiei " (ms ARM) de rahat si fa baschet oriunde e normalitate .
    Caracterele puternice pot oricand sa infrunte o gasca de profitori de talente ( frb + cluburi )

    cu 9 ani în urmă (29.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      PAi cum altfel, asta o sa fie federatie cand or zbura porcii, si T-Rex o sa fie din nou stapanul pamantului si cu astea nu ma refer la desene animate!!!

      cu 9 ani în urmă (29.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!