Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Popescu își continuă cariera alături de BC Timișoara. Florin Popa, noul transfer

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.05.2015

BC Timişoara a anunțat prin intermediul site-ului oficial prelungirea colaborării cu veteranul Bogdan Popescu dar și înregimentarea lui Florin Popa. Extrema de forță continuă pe Bega după un sezon de succes în timp ce Florin Popa vine după un sezon petrecut la Gaz Metan Mediaș.

În sezonul recent încheiat, Bogdan Popescu a jucat 26 de meciuri în LNBM unde a avut medii statistice de 12.2 puncte, 4.5 recuperări și 0.7 pase decisive în 29.1 minute jucate pe meci. În Cupa României, jucătorul român a a acumulat 14.7 puncte, 10.3 recuperări și 1.3 pase decisive în 6 meciuri jucate. Cu Bogdan Popescu MVP al Final Four-ului, BC Timișoara a reușit să cucerească Cupa României – ediția 2014/2015.

Florin Popa revine la Timișoara după un sezon petrecut la Mediaș, însă de această dată la echipa fanion de pe Bega. La Gaz Metan, fundașul a bifat 22 de prezențe în Liga Națională de Baschet Masculin cu medii de 5.8 puncte, 2.7 recuperări și 0.6 pase decisive în 20.4 minute jucate pe meci.

Dragan Petricevic a făcut câteva precizări despre aceste mutări, tot pentru site-ul oficial al grupării bănățene:

“Principala mea preocupare a fost crearea unui nucleu de jucători români, în condiţiile în care, sezonul viitor, regulile se schimbă. Prezenţa a cel puţin un jucător român va fi obligatorie în Liga Naţională, iar în Cupa României vor fi minimum doi baschetbalişti autohtoni pe teren.

Am dorit prelungirea contractului cu Bogdan Popescu, care a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai importanţi jucători români din Liga Naţională. Evoluţia sa, mai ales în turneul F4 al Cupei României, ne-a arătat că merită încrederea noastră.

Florin Popa a ales momentul potrivit să joace şi în altă parte decât la Timişoara şi şi-a demonstrat lui şi celorlalţi că este un jucător promiţător. În februarie, împreună cu managerul general, Leontin Demaio, am decis să-l readucem acasă, şi pentru că ne dorim ca timişorenii să joace la Timişoara.”

 

2 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    frumos
    Unul din cei mai talentanti jucatori romani de baschet! Pacat ca nu vrea si la nationala! Mare castig pentru Timisoara ca Bogdan mai joaca un an!

    cu 8 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Foarte bine
    Un lucru firesc, dupa joc si valoare! sa vedem cu cine vor fi dublati la nivel de jucatori straini. trebuie adusi unii si mai buni, in conditiile plecarii lui Jovanovic si Tica, probabil si a celor doi americani. EuroChallenge obliga! Bravo Pope! Iar popa era interesant inca de cand juca la Timba, dar la Medias a aratat mult mai mult.

    cu 8 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!