Stiri

Boston Celtics l-a înregimentat pe Kemba Walker în locul lui Kyrie Irving

Eduard Popa

Eduard Popa
01.07.2019

2018/2019 trebuia să fie sezonul în care Boston Celtics reveneau în lupta pentru titlu, după plecarea lui LeBron James în Vest. Înregimentările lui Kyrie Irving, Gordon Hayward și Al Horford, plus tineri valoroși precum Jayson Tatum sau Jaylen Brown ar fi însemnat că verzii au șanse importante în conferința de Est. Cu toate acestea, sezonul recent încheiat a fost sub așteptări pentru Boston.

Astfel, superstarul Kyrie Irving a decis să plece de la Celtics și a semnat pe 4 ani cu Brooklyn Nets, unde va face echipă cu DeAndre Jordan și cu Kevin Durant, cu ultimul cel mai probabil din sezonul viitor. De asemenea, celălalt All-Star al francizei, Al Horford, a decis să semneze un contract foarte bun cu Philadelphia 76ers (4 ani/ 109 milioane dolari).

Nu în ultimul rând, Boston l-a mai pierdut și pe Terry Rozier, cel care a reușit să îl înlocuiască pe Kyrie Irving în playoff-ul din 2018. Rozier a mers la Charlotte Hornets, unde a semnat un contract pe 3 ani, în valoare de 58 de milioane dolari.

Cu toate acestea, Boston a reușit să recupereze repede și, în locul lui Kyrie, a adus un alt conducător de joc superstar, în persoana lui Kemba Walker.

Walker a semnat pe aceeași suma de contract ca a lui Kyrie Irving: 4 ani, cu 141 de milioane de dolari. În sezonul recent încheiat, el a adunat medii de 25,6 puncte, 5,9 pase decisive și 4,4 recuperări, la o echipă din Charlotte cu care a ratat de puțin playoff-ul.

Grație acestor performanțe, Kemba a fost votat titular în All-Star Game și a fost selecționat în All-NBA Third Team. El a adunat până acum 3 selecții în All-Star Game și va face echipă la Boston cu tinerii Jayson Tatum și Jaylen Brown. De asemenea, la Boston Celtics mai este legitimat și fostul All-Star Gordon Hayward, cel care a suferit o accidentare teribilă la chiar debutul său pentru Celtics, la începutul sezonului 2017/2018, dar care a dat semne de revenire în stagiunea precedentă.

Interesant însă ce vor face în continuare cei din Boston, dat fiind faptul că l-au pierdut și pe Aaron Baynes sub panou și vor trebui să găsească soluții pentru a acoperi lipsurile suferite încă din prima zi de free agency în NBA.

*foto: Sports Illustrated

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!