Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brandy Montgomery, a doua americancă de care se desparte FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.11.2017

FCC ICIM Arad renunță la a doua americancă adusă în vară. Astfel, după ce a încheiat colaborarea cu Jenny Vernet, după etapa a 2-a, clubul arădean a anunțat astăzi despărțirea de Brandy Montgomery, prin intermediul site-ului oficial.

De comun acord, clubul FCC ICIM Arad și Brandy Montgmery au luat, astăzi, decizia de a înceta colaborarea. Îi urăm succes baschetbalistei în următorii pași din carieră.

Brandy Montgomery a impresionat la debutul în galben-albastru, având un rol cheie în calificarea formației arădene la Final 8-ul Cupei. Americanca a înscris 20 de puncte din totalul de 64 al echipei sale la primul meci oficial, în deplasare la Timișoara. La returul de pe Mureș, extrema a marcat 17 puncte.

Arădencele aveau nevoie de victorie în meciul retur pentru a spera la Final 8. Au avut o perioadă foarte bună și s-au dus la 10 puncte în față, scor la care erau calificate direct. A urmat, însă, replica alb-violetelor, care au preluat conducerea cu mai puțin de jumătate de minut până la final.

Atunci a ieșit la rampă Brandy Montgomery, care a marcat un coș de la distanță și a marcat libera suplimentară, ducând scorul la 59-57 cu 7,3 secunde până la final. Gazdele au scăpat fără coș la ultima fază și au obținut calificarea la turneul final din postura de „lucky loser”.

În campionat, cel mai bun meci a lui Montgomery a fost tot cu formația de pe Bega, împotriva căreia a marcat 15 puncte. În cele 5 etape, americanca a avut medii de 8,2 puncte/meci, 2 recuperări și 0,8 assist-uri, pentru 2,2 eficiență medie, în 27:01 minute/meci. În CEWL, americanca a înscris 19 puncte la victoria obținută de arădence în meciul doi de la Ostrava, după 2 puncte în primul. A mai reușit 17 puncte la înfrângerea cu CSM Satu  Mare.

Extrema de 22 de ani era la prima experiență în România, venind de la Auburn, din NCAA.

Montgomery este a doua americancă de care se desparte gruparea arădeană în acest campionat, după Vernet. Singura sportivă venită în vară de peste ocean care continuă la Arad este Brandi Wingate. În schimb, FCC ICIM a adus-o pe Monique Coker. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!