Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZARE. Branko Cuic nu se retrage din activitatea de jucător profesionist

Paul Olar

Paul Olar
07.01.2015

ACTUALIZARE - Ora 12:40

Prezent la conferința de presă, Mircea Cristescu, președintele clujenilor, a confirmat faptul că au existat unele discuții legate de retragerea din activitate a lui Cuic. Oficialul a dat de înțeles că fundașul va evolua mai puțin și va contribui la sectorul juvenil al lui U.

"Am avut niște discuții cu el. Nu se retrage. Pur și simplu nu mai face atâtea antrenamente cu echipa și va juca mai puțin. El rămâne atât ca jucător, dar se va ocupa și de individualizarea jucătorilor tineri."

........................................................................................

Branko Cuic a decis să renunțe la activitatea de jucător profesionist, după peste 20 de ani de carieră. Sârbul va rămâne, totuși, în staff-ul echipei U Banca Transilvania, pentru care a evoluat prima oară în stagiunea 2007/2008.

Originar din orașul Zrenjanin, ex-iugoslavul a izbutit performanțe remarcabile la gruparea de pe malul Someșului Mic. Fundașul a ajutat trupa lui Marcel Țenter să își adjudece ultimul titlu național, performanță consemnată în 2011. De asemenea, Branko a pus mâna pe patru medalii de argint, două cucerite alături de clujeni, iar celelalte cu BC Timișoara și BC Mureș.

Practic, Cuic a bifat în perioada 2008-2014 nu mai puțin de 247 de prezențe în Liga Națională, acolo unde s-a remarcat cu medii de 10.7 puncte, 6.2 recuperări, 4.7 pase decisive, respectiv 15.4 la eficiență. Dacă tot am menționat campionatul din țara noastră, putem evidenția faptul că plavul a primit distincția de MVP al stagiunii 2012/2013.

Totodată, Branko a strâns 22 de apariții în Cupa României, contabilizând statistici de 12.2 puncte, 6.2 recuperări, 4.7 pase decisive și 15.6 la eficiență.

Cu excepția formațiilor amintite anterior, fundașul a mai trecut pe la Proletar Beobanka, Polet Kermamika, Beopetrol, Atlas (Serbia), Radnik (Bosnia&Hertegovina), Azar Peyam, Zanjan (Iran), Al Wanda (Siria), Niksic (Muntenegru).

 

*Foto: Andor Marton

26 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    familia
    Noul manager?

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    familia
    Dupa ce o sa il sape pe Cristescu , si i-a sapat pe cei mai iubiti jucatori care au jucat la aceasta echipa , acolo va ajunge, manager, acuma probabil va face pe antrenorul , pana termina de sapat !

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    trebuie sa re-incepi de jos
    nu poate ajunge direct sus, asa ca pentru primele 2 sezoane se va ocupa exclusiv cu pregatirea tavilor cu sandwichuri pentru protocol, apa plata si lamaia, eventual ceva sticksuri. Ca un veritabil manager de panificatie...

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Vorbesti din experienta ta, nu?

      cu 9 ani în urmă (07.01.2015)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    lol.......

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    Cuic
    Multimim Branko pentru tot ce ai facut la echipa BC Mures !!!

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Exact, avem multe pentru care sa ii multumim, si noi, si voi si cei de la Timisoara, o fi facut el si rautati dar cine nu a facut!

      cu 9 ani în urmă (07.01.2015)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    Oare de ce trebuie sa il respectam doar pe Meda nu si pe Branko? Pana la urma amandoi au tras din greu pentru echipa si orasul asta! Sau ati uitat cat erati de incantati cand a venit ind eal sa cante cot la cot cu voi ca sa acoperiti boxele franarilor? Amnezia asta......

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      De ce Meda si nu Cuic?!?!
      - pentru ca Meda s-a rezumat la a face doar bine echipei!
      - pentru ca Meda a fost de un profesionalism exemplar, dandu-si sufletul pentru echipa asta atunci cand i se cerea s-o faca (fara resentimente cand era tinut pe banca); un jucator disciplinat, vorbind doar cand era intrebat, stiind care-i este locul si cunoscandu-si lungul nasului, respectand autoritatea antrenorului (oricare ar fi fost acesta) si ierarhia la echipa;
      - pentru ca Meda nu se uita in tribune la timeout-uri (in loc sa se concentreze asupra indicatiilor antrenorului) si nu se auto-introducea pe teren doar pentru ca se simte el (doar el) util si in forma, lasandu-l perplex pe colegul de echipa pe care-l inlocuieste cu de la sine putere, coleg care nu intelege ce se intampla si-l priveste stupefiat pe antrenor, ramas pana si el fara reactie;
      - pentru ca Meda maimutzareste ca o paiatza la arbitrii dupa fiecare faza (subliniez: dupa FIECARE faza)

      Si lista poate continua, dar prefer sa ma opresc aici. Toata stima si respectul pentru ce a facut anii trecuti atat la Cluj, cat si la Mures si Timisoara, dar cred ca omul are o problema de autoritate. Ii trebuie sa fie mereu si doar el "miezul" - ca sa ma exprim mai plastic - si cum puterile nu-l mai prea ajuta (asta incepand deja cam de anul trecut) devine penibil. Si incet-incet (dar sigur) prin de-serviciile pe care le face echipei prin insistenta lui de "a se baga-n fata" (in conditiile in care se apropie vertiginos de impotenta profesionala) sterge cu buretele tot ce-a construit in anii lui de glorie. E o adevarata arta sa stii cand si cum sa te retragi, o arta pe care Cuic se pare ca n-o stapaneste.

      Ii sunt recunoscator pentru ce-a facut la Cluj (au fost si bune, si rele, dar in mod cert bunele au fost mai multe si/sau mai importante decat relele), dar daca nu lasa echipa asta sa-si vada de drumul ei (fara a o obstructiona, cum a facut-o sezonul trecut dar mai ales in sezonul curent), cu tot regretul, dar ma vad nevoit sa citez un slogan fotbalistic: "Lasa-ne, lasa-ne!"

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Nu iti raspund, nu ar avea nici un rost, voi oricum vedeti ce vreti si intelegeti ce vreti si cum vreti fara sa conteze realitatea! Desi(stiu, unora le este extrem de greu sa creada) mi-a placut Meda si i-am luat intotdeauna apararea in fata celor care au urlat ca nu are ce sa caute in echipa ma bucur ca a plecat si mai preusus de toate ma bucur ca are echipa unde sa mai joace, ma bucur ca Branko a pus ghetele in cui(chiar daca mai joaca cateva meciuri) si asta nu pentru ca a fost penibil ( sa ii spui penibil unui jucator care a dat totul pentru echipa asta este de prost gust si lipsit de orice urma de respect) ci pentru ca, din pacate varsta issi spune cuvantul si nu il mai ajuta!

      Oricum, raman la parerea mea,ca Meda a facut o gresala impardonabila cand a stat de vorba cu voi si a povestit doar partea lui de poveste si voi ati judecat fara sa intrebati la club care este si varianta lor! Asa ceva nu se face si un om inteligent judeca pe cineva doar dupa ce stie parerea tuturor celor implicati in poveste!

      Si cu asta pentru mine subiectul este inchis, voi evita sa ma mai amestec in Basmele Romanilor si Amintiri din Copilarie!

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grasu:

      U
      ARM nu vrei tu sa ne spui care sunt variantele atat a clubului cat si a jucatorului in cazul plecarii lui Meda, nu de alta dar vad ca tu le stii pe toate si restul suntem niste prosti care nu stim nimic. sau tu la fiecare post aici ai prima de la club, ca vad ca inca nu ai un post in care sa critici pe cineva de la echipa decat pe cei care au plecat sau nu au ajuns la echipa.

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Ok, daca tu atat ai inteles din postul meu eu o las balta pentru ca nu are rost, nu vreau sa ma transform nici in ingrijitor, nici infirmier si nici dresor! Voi stiti, doar voi aveti dreptate, sunteti in contact direct cu adevarul adevarat si toti restul care nu impratasim ideile voastre suntem, lingai, franari, fetite, mincinosi si cine stie ce mai ce! Diferenta intre mine si vi este ca eu nu am nevoie sa fiu platit ca sa fiu suporter, eu chiar platesc sa fac asta, voi?

      Over and out, sa trecem la baschet ca de frustrarile voastre mi plin tractorul!

      Apropo, ca tot se plangea Sanducu pe aici ca ii sunt ingradite drepturile si libertatile, ai grija ca felul in care atacati voi in haita si cum incercati sa bagati pumnul in gura si sa jigniti pe cei care nu sunt deacord cu voi este fix exact acelasi lucru! Este absolut terific cum de fiecare data sariti toti la gatul meu! Daca nu va convine ce se intampla la BT, bafta, aveti si voi echipa, echipa adevarata! acolo de ce nu comentati? sunteti fericiti de ccum terfeleste numele lui "U", ce se intampla cu adevaratul "U" nu este important dar este important ce se intampla cu echipa care nu este "U"..... lol.....

      Grow up kids!

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      bagatul de seama in necunostinta de cauza, doar de dragul de a se auzi vorbind
      Domnul meu, tin sa precizez ca nu am avut si nici nu am nici o relatie personala cu Medvedj, nu sunt un groupie sau apropiat al echipei (cum dumneata pari a fi), deci sunt total pe dinafara in ceea ce priveste plangerile lui Meda sau alte povesti de culise. In plus (ca sa nu existe dubii in ceea ce priveste dreptul meu de a-mi exprima opinia) subliniez si faptul ca si eu sunt un spectator cotizant (ca familie platesc chiar trei abonamente, ca sa fiu mai exact, si asta de multi ani chiar) asa ca parerea mea e formata strict pe baza a ceea ce se vede din tribune. Dezamagit, nu? Te rog sa judeci comentariul meu de mai sus prin prisma noii realitati pe care tocmai ti-am expus-o.

      Si inainte de a-i numi pe altii handicapati, bolnavi mintal sau animale, iti propun sa te uiti putin in ograda proprie. Se pare c-ai monopolizat acest forum la cate comentarii postezi (de multe ori, doar de dragul de a avea ultimul cuvant). Am inteles ca exista site-uri de specialitate (facebook etc) mult mai adecvate pentru asa ceva, cred ca ti s-ar potrivi mai bine. Daca recomandarea pt mine e "Grow up kids!" eu nu-ti spun decat "Get a life, man!". Exista si alte lucruri pe lumea asta, in afara de a sta la pescuit pe forum fericit cand mai "musca" cate unul si-ti da "de lucru".

      Iar daca nu vrei sa-mi raspunzi si sa-ti prinzi mintea cu de-astia ca mine, sau s-o lasi balta, poti s-o faci, nu cred ca se supara nimeni, nu trebuie sa te efortezi sa scrii ceva doar pentru a te afla in treaba.

      Haide "U"! (si de mere Cuia, si de nu)

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Bravo, ai reusit doua posturi in discrepanta totala, intr-un vi si imi povestesti tot ce imi povesteste sandel pe urma vi din nou si imi spui opusul! In fine, de la ultima postare am avut o zi grea si poate sunt prea obosit sa inteleg, sunt in pauza si am intrat doar sa vad daca nu este ceva noutate, daca nu au gasit un pivot, ceva!

      Cat despre "handicapati, bolnavi mintal sau animale".... nu esti nici groupie nici apropiat a lui Meda....... eu nu am spus asta nicaieri, in schimb pot sa enumar toata menajeria care mi-a fost atribuita, am facut si un mic rezumat!

      Si daca nu ai inteles de ce fac asta o sa iti traduc eu, nu o fac pentru ca sunt platit, o fac pentru ca imi iubesc echipa si nu suport sa vad tot felul de( poti sa incluzi daca vrei aici toata menajeria care mi-ai atribuit-o) o fac troaca de porci!!


      P.S. pe mine nu ma intereseaza nici spectacolul si nici numele celui care joaca, ma intereseaza ca jucatorii sa joace si sa dea totul in teren, poti sa fi si tu, si sandel si grasu daca asta aduce victoria echipei aveti tot respectul meu daca nu......


      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    o speranta
    din pacate nu e inca de tot pe tusa, o sa mai joace cate putin , desi as vrea sa nu mai joace oficial la aeasta echipa si ii multumesc pt. titlul.

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ciorneschi:

      Sa taci din gura!
      Pana azi n-am avut cont @TotalBaschet si nici nu intentionam sa-mi fac, dar tu, Romeo Fura, m-ai silit doar ca sa-ti spun ca ar trebui sa ai decenta (care trebuia sa-ti creasca odata cu varsta in defavoarea mitocaniei si marlaniei tineretii) ca despre titlul castigat de Mobitelco sa nu mai pomenesti niciodata!

      Cand furi ceva mai bine taci decat sa mai si multumesti cuiva ca ti-a facilitat (intr-un mod nevoit) oportunitatea furtului!

      Asa ca taci, Romeo Fura!

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Si de ce nu am vorbi despre titlul nostru, titlul nostru castigat prin munca? Pentru ca nu ai tu somn noi trebuie sa tacem, de cand si pana unde? Ai auzit de libertatea de expresie sau esti frate cu obiectele alea din Paris? Oricum sunt curios ce ii mitocanie in postul de mai sus, nu inteleg de ce inscriu oamenii pe aici doar ca sa insulte si sa debiteze prostii!

      Mai nou posturile aici au devenit doar o cocina in care toti se ataca uni pe altii mai rau ca la un targ de birje!

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ciorneschi:

      Tot sa taca din gura Romeo Fura
      http://ziuadecj.realitatea.net/sport/a-furat-mingea-cu-care-u-mobitelco-a-luat-titlul-si-o-vinde-pe-facebook--67868.html

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      Imi cer scuze, nu am inteles mesajul! am crezut ca te referi ca titlul ar fi fost furat!Scuze din nou!

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    curios
    Se retrage si nu prea ... nu inteleg cum vine asta. Joaca cand are el chef? Sau joaca doar ca rezerva cate 2-3 min/ meci - in acest caz nu mai bine aduci alt strain cu potential? Deocamdata oricum mai este un loc "disponibil"
    Tot respectul pt Cuia si pentru modul in care reusea sa mobilizeze echipa, dar se vedea ca in ultima vreme nu mai poate duce un meci intreg. Nu mai bine te retragi in glorie?

    cu 9 ani în urmă (07.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Mint pana in capat !
    In viziunea lui Cristescu Baciu = Zoki , Dykes are 2 inlocuitori de succes in lot , dar in realitate este mult peste toti din lotul actual si peste media campionatului intern , de Meda nu are rost sa mai amintim ce i s-a intamplat, prea multa minciuna si dezinformare , se pare ca mint pana in capat , nu mai au scapare ! Azi maine o sa declare ca Hiena = Jordan ! Cum sa il pui pe Cuic sa se ocupe de juniori s aii invete sa bata mingea si sa exerseze aruncarile la cos, cand el nu si le insuseste cum trebuie ! In fine, roata se va intoarce, adevarul va triumfa ! HAIDE "U" !

    cu 9 ani în urmă (08.01.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Mint pana in capat !
    El este mincinos de fel. Dar ...minte și în numele clubului și al sponsorilor... Asta devine foarte periculos și se va termina cu retragerea lor sau cu demiterea lui. Este doar o problemă de timp. Oricum să nu iei 2 oameni iubiți de public și care fac spectacol (umplu sala= avantaj marketing sponsori), pe lângă faptul că pot câștiga uneori chiar singuri un meci, este o decizie ”inteligentă”. Dacă era pe banii lui era falimentar, dar așa pe banii altora... Haide ”U”! și din păcate cu Mircea... Vai de ”U”! (din ciclul ardelenesc... ”Escu”)

    cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      imi permit sa te jignesc ca m-ai jignit de mult prea multe ori: "Om cinstit si de omenie"

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrei75 :

    respect Cuia
    Am analizat putin..Cuia a castigat titlul cu noi si a plecat la Timisoara care era pe locul 11 atunci si cu ei a jucat 2 finale, Cupa si Campionatul(ne-a batut pe noi in semifinala 3-0, cu toate vedetele noastre:Zoki,Dykes,Silva,Lawrence etc)..Apoi a plecat la Mures care era pe locul 7 si tot a jucat finala cu ei(in ambele meciuri ne-a batut pe noi)..si ca MVP-ul sezonului, a decis sa se intoarca la Cluj, care era pe locul 7 si cu echipa noua si antrenorul ruki, tot a fost aproape de finala..cu toate plusurile si minusurile,chiar si anul trecut a fost cel mai eficient jucator al nostru, din pct de vedere al statistic..Haide "U" si RESPECT si MULTUMESC Cuia!!

    cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Ciuia
      Exact!

      cu 9 ani în urmă (08.01.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume:

      corect
      bine spuns andrei75

      cu 9 ani în urmă (09.01.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!