Stiri

Branko Mirkovic continuă în Estonia

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.07.2017

Fostul conducător de joc al formației CSM CSU OradeaBranko Mirkovic, și-a prelungit contractul cu formația estoniană BC Kalev Cramo, după ce a impresionat în campionatul baltic imediat după mutarea din lotul formației bihorene. Acesta a devenit campion național în Estonia cu BC Kalev Cramo, care a trecut cu un sec 4-0 la general în ultimul act de Rapla, Mirkovic fiind desemnat MVP-ul finalei, cel mai bun fundaș, respectiv a fost inclus în „primul cinci” ideal al campionatului.

Branko s-a despărțit de CSM Oradea la mijlocul lunii februarie odată cu terminarea parcursului european, ajungând astfel în curtea estonienilor de la Kalev Cramo. Aici, sportivul a bifat 12 meciuri în întrecerea internă, unde a acumulat medii de 14.7 puncte, 3.6 recuperări, 4.1 pase decisive și 17.5 la productivitate, având cele mai bune cifre din echipă. De asemenea, „guard-ul” celor de la Kalev Cramo a avut și 7 prezențe în Liga VTB, acolo unde mediile sale au fost de 13.0 puncte, 3.6 recuperări, 7.1 pase decisive, respectiv 16.3 în dreptul eficienței. 

În echipamentul roș-albastru al Oradiei, Branko Mirkovic a strâns 18 meciuri în campionat, 2 în Cupa României, unul în SuperCupă, respectiv 18 în Champions League. În cele 18 jocuri din LNBM, acesta a avut medii de 12.5 puncte, 3.2 recuperări, 4.7 assist-uri și 14.7 la eficiență, în timp ce în cele 18 partide europene a avut 10,1 puncte, 3.2 mingi recuperate, 5.4 pase decisive, respectiv un indice de 12.8 la eficiență. 

Baschetbalistul de 35 de ani și înalt de 1.90 m, cu dublă cetățenie, sârbă și bulgară, a mai jucat pe parcursul carierei în țări precum Bosnia, Belarus, Bulgaria sau Serbia. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!