Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Brittany Denson, cea mai bună marcatoare a finalei LNBF 2019

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.05.2019

Brittany Denson, cea mai bună marcatoare a finalei LNBF 2019

CSM Satu Mare a pierdut finala Ligii Naționale de Baschet Feminin cu 2-3 la general în fața lui ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Alb-roșiile au revenit de la -2 și au trimis finala în decisiv. Sătmărencele au condus la 11 puncte în jocul 5, dar nu au reușit să înscrie în ultimee două minute ale partidei, când au primit 9 puncte. Brittany Denson a fost cea mai bună marcatoare în cele cinci partide din ultimul act, având și cea mai mare eficiență totală și cele mai multe capace. Andrea Olah (Orosz) a fost decisivă pentru CSM în victoria din meciul patru și a fost cea mai bună marcatoare în ultimele două jocuri.

Brittany Denson a înscris în total 73 de puncte în cele cinci jocuri din finala LNBF 2019. Pivotul a marcat 16 puncte în prima partidă, 9 în a doua, 21 în a treia (cele mai multe într-un meci din această finală), 12 în a patra și 15 în jocul care a decis campioana. Jucătoarea cu dublă cetățenie a încheiat finala cu 103 eficiență totală (29 la meciul cinci). Aceasta a reușit 19 capace, 46 de recuperări, 9 pase decisive și 9 intercepții, în 174 de minute. Cu aceste cifre Denson ar fi fost MVP-ul finalei dacă echipa sa reușea să câștige trofeul, dar prestația ei nu a fost suficientă pentru titlu. Jucătoarea de 31 de ani a evoluat în 32 de partide din această ediție a LNBF și are medii de 16,8 puncte, 9,2 recuperări, 2,6 assist-uri, 1,9 mingi pierdute și 1,8 intercepții în 30:11 minute, cu 24 eficiență.

CSM Satu Mare nu a avut alte jucătoare care să fie constant în double-digits în pe toată durata finalei. Andra Mandache a înscris 14 puncte în meciul unu și în jocul doi a terminat în double-double cu 13 puncte și 10 recuperări, iar în următoarele a marcat 8, 3 și 9 puncte. Promise Amukamara a fost în double-digits la jocurile 2-4 (11, 15 și 12 puncte), iar în celelalte a contribuit cu 8 și 6 puncte. Matea Tavic a reușit cea mai bună evoluție în finală în meciul 4, când a înscris 12 puncte, având câte 8 puncte în jocurile 2 și 3.

După ce a înscris șase puncte în primele trei meciuri, Andrea Olah (Orosz) a făcut pasul în față în cele două meciuri care au încheiat sezonul, fiind cea mai bună marcatoare în ambele. Jucătoarea de 33 de ani a fost decisivă pentru CSM în succesul care a dus finala în decisiv, cu 18 puncte în 27:46 minute, având 4 triple și +17 eficiență. Fundașul a contribuit cu 17 puncte în 33:45 minute în meciul cinci, cu 15 eficiență. Olah a jucat în 33 de meciuri în acest campionat, cu medii de 6,9 puncte, 3 recuperări, 1,4 pase decisive și 8,2 eficiență în 18:07 minute.

CSM Satu Mare nu s-a putut baza pe aportul accidentatei Dlesha Lloyd la ultimele trei meciuri ale finalei, după ce în primele două a jucat puține minute. De asemenea, la jocul decisiv, Matea Tavic a evoluat doar 9 minute, ieșind cu 5 faulturi, iar a 5-a stranieră din lot, Kristina Baltic, nu a intrat deloc, astfel că alb-roșiile s-au bazat pe doar două jucătoare străine în momentele decisive, când gazdele au avut mai multe variante.

*foto: Dan Bale

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicitari Brittany! Se zvoneste ca vii la Sfantu Gheorghe...SEPSI SIC te asteapta...

    cu 4 ani în urmă (24.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!