Stiri

Buducnost a depășit recordul de coșuri de 3 puncte în Euroligă (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
16.11.2018

buducnost record euroliga

Buducnost Podgorica a reușit prima victorie în actuala stagiune a Euroligii. Echipa din Muntenegru a trecut de Baskonia Gasteiz, scor 99-84 și a reușit astfel să bifeze primul succes din istorie în această competiție.

Buducnost a dominat partida de la un capăt la altul, la pauză având un avantaj de 11 puncte, scor 48-37. Trupa ex-iugoslavă și-a asigurat victoria după o prestație senzațională de la 3 puncte, acolo unde muntenegrenii au marcat 21 de coșuri din 34 de încercări, pentru un procentaj de 62%. A fost un meci extrem de eficient pentru Buducnost, care a avut doar 15 reușite de 2 puncte și 7 libere executate, din care au marcat 6.

Grație acestei prestații, Buducnost a reușit un nou record de 3 puncte marcate într-o partidă. Precedentul record era de 19 și era deținut de Montepaschi Siena în 2012, egalat de Barcelona Lassa în sezonul precedent.

Edwin Jackson a marcat 24 de puncte, cu 4 recuperări și 4 pase decisive, dar și 6/9 de la 3 puncte. „Faptul că am stabilit un record este grozav, dar mai important este că am plimbat mingea. Uneori aruncări, alteori nu, dar acum suntem fericiți că au intrat”, a spus Jackson.

Earl Clark a adăugat 20 puncte și 5 recuperări pentru Buducnost, Danilo Nikolic a marcat 18 puncte, 4 recuperări, Nikola Ivanovic 11 puncte și 7 pase decisive, iar Coty Clarke a încheiat cu 10 puncte.

De partea cealaltă, Tornike Shengelia a reușit 16 puncte, Shavon Shields și Darrun Hilliard au adăugat câte 14 puncte, iar Marcelinho Huertas a bifat 13 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări pentru Baskonia.

După acest meci, Buducnost ajunge la 1-6, în timp ce Baskonia are 2-5.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!