Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cătălin Tănase: „Echipa a picat fizic şi psihic. Încercăm să ieşim din criză”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2019

CSM Târgoviște a traversat o scădere de formă în returul fazei a doua a sezonului regulat și a încheiat Grupa Roșie pe locul 5 după ce a fost mult pe a treia treaptă a podiumului. Antrenorul dâmbovițencelor, Cătălin Tănase, a vorbit despre probleme medicale și neomogenitatea din lotul în care sunt multe jucătoare tinere alături de câteva veterane.

CSM Târgoviște a fost pe 5 și la finalul primei faze a sezonului regulat. A început partea a doua cu un parcurs excelent, 5 victoriii și o singură înfrângere în tur. În retur a fost o serie de 6 înfrângeri pentru dâmbovițence, care au fost eliminate și din cupă după dubla cu CSM Satu Mare.

„Traversăm o perioadă foarte slabă, iar cauzele sunt multiple. Sunt probleme medicale la unele jucătoare. Irimia, Coker şi Toma au avut probleme în ultima perioadă şi acest lucru se vede în evoluţia lor. Există şi această neomogenitate la nivelul lotului, cu jucătoare tinere şi jucătoare mai în vârstă, iar chimia echipei nu e foarte bună, încercăm să ducem acest sezon la capăt cât mai bine. Nu am avut la începutul sezonului stabilit ca obiectiv câştigarea unei medalii, ci să încercăm formarea unei echipe competitive şi o clasare cât mai bună. Nu am reuşit o clasare mai bună la finalul sezonului regulat, chiar dacă am început destul de bine. Din păcate, echipa a picat fizic şi psihic, rezultatele nu au fost cele pe care le-am dorit. Încercăm să ieşim din criză şi sper să reuşim acest lucru”, a declarat Cătălin Tănase pentru jurnaldedambovita.ro.

Dacă alte echipe au făcut mișcări importante înspre finalul sezonului regulat, formația din Târgoviște se confruntă în continuare cu problema interdicțiilor la transferuri internaționale. Din această cauză a avut doar două straniere în lot în acest sezon, dintre care una cu probleme, Monique Coker. Gabriela Irimia a absentat câteva luni după accidentarea la genunchi din decembrie. A revenit în teren la două meciuri, dar la partida pierdută la Cluj-Napoca nu a fost pe foaia de joc și este incertă pentru finalul sezonului.

„Staff-ul medical lucrează să rezolve problemele, însă nu avem garanţii că ne vom mai putea baza pe Irimia în acest sezon, în timp ce Coker joacă într-un picior, are probleme mai vechi. Dacă la echipele adverse jucătoarele străine fac diferenţa, la noi, cele două americance au evoluţii nesemnificative. Jucătoarele românce sunt tinere, au potenţial, dar nu au experienţă suficientă şi asta se vede clar în evoluţia echipei”, a mai spus Cătălin Tănase.

CSM Târgoviște întâlnește FCC ICIM Arad în primul tur de play-off. Arădencele au avut un final de sezon regulat mult mai bun și au reușit să urce pe locul 4, astfel că vor avea avantajul terenului propriu în primul tur cu dâmbovițencele. La solicitarea formației din Târgoviște, primele două partide se vor juca la Arad în 3 și 5 aprilie, cu trei zile mai devreme față de zilele anunțate inițial în regulament. CSS CSM Târgoviște participă la turneul final U18 în perioada 6-10 aprilie cu câteva jucătoare de la echipa din LNBF și antrenorul principal.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!