Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: „La Ploiești se vrea performanță cu bani din cerșeală, nu de la comunitate așa cum este peste tot”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.08.2016

Cătălin Burlacu, președintele secției de baschet a CSM Ploiești a oferit o amplă declarație pentru republikanews.ro în care a vorbit despre situația delicată a echipei care ar trebui să înceapă pregătirea pentru sezonul 2016/2017 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Clubul nu se poate baza pe banii de la municipalitate pentru plata salariilor. Această problemă poate opri încă din fașă începerea activității a echipei de baschet, Cătălin Burlacu anunțând că deja cantonamentul de la Cheile Grădiștei este ca și anulat:

“Citesc, oripilat, cum se pune problema, cum se încearcă deturnarea adevărului! Este incredibil cum pot unii să-și omoare copiii! Ambii tăi copii, cei mai frumoși, sunt sacrificați pentru scopuri crezute nobile. I-ai crescut, i-ai educat, te pregăteai să-i arunci în valurile vieții și, dintr-o dată, îți vine ideea să-i ucizi! Ce oameni sunt ăștia! Până unde se poate ajunge cu fariseismul și dezonoarea? Eu, Cătălin Burlacu, nu o să mai permit ca de numele și imaginea mea să mai profite cineva, vreodată! Ajunge cât am dansat fără muzică, ajunge cu acest vals fals!

“Citesc că primarul Dobre ar fi avut o întâlnire cu doamna Lecușanu… Măi oameni buni, chiar credeți că putem fi duși cu zăhărelul la infinit? Stimata doamnă, rămasă șefă în aceste zile când toată conducerea sportului, a handbalului, se află la Rio de Janeiro, la Olimpiadă, nu are prerogativele avizării unui răspuns concret din punct de vedere juridic. Poate, chiar că nici nu se pricepe! Păi, ce facem acum? O luăm de bună, ca pe-o gogoașă cu gem? Iar avizele acelea, Dumnezeule, sunt perfect valabile dar numai la CSM Ploiești? În toată țara se dau bani sportivilor, antrenorilor, numai aici sunt blocaje și derapaje de la cadrul legislativ? Descoperim noi chichițele din actele normative! O să vedeți că, după doritul deces al secțiilor <<problemă>>, va urma promovarea alteia, iubită și susținută, că doar d-aia se pricep toți la acel sport!

“Explicați-mi și mie, măi oamenilor, cum să mă mai uit acum în ochii tinerilor baschetbaliști pe care i-am rugat să vină la echipa CSM-ului? Care au crezut în Cătălin Burlacu ca fiind prietenul lor, tatăl lor, mentorul lor? Ce să le spun, că nu am avut viziune, că depindem de politic, că sunt alte interese? Eu trebuia, mâine, să plec în cantonament la Cheile Grădiștei. Mă sună în disperare prietenii de acolo să mă roage să le dau o veste, că au grupuri de turiști care doresc sejururi acolo! Acum, da, pot să le comunic că s-a dus totul de râpă, că la Ploiești se vrea performanță cu bani din cerșeală, nu de la comunitate așa cum este peste tot, fiind vorba despre un club municipal!

Cum să formulez o cerere de sponsorizare, îmi spuneți dumneavoastră domnilor din conducere? “Eu, Cătălin Burlacu, vă rog să… ce? Să-mi dați bani pentru ce? Cât timp? Ce sumă? În contrapartidă cu ce? Până unde să coborâm moralitatea? Cum și de ce să ajung până aici? Pentru 30 de zile de amăgire? Pentru a începe și a nu mai putea continua? Am prieteni, cunoscuți, oameni cu posibilități care m-ar ajuta dar ce finalitate are un astfel de demers? Este clar, nu o să mă compromit și nici prietenii nu-i voi expune! Dacă va mai fi, vreodată, vreun nebun ca Ghiță care să țină fenomenul din pasiune, vă rog să mă treziți și pe mine! Am ajuns și eu, și noi toți cei care vrem să facem ceva pentru sport, să fim conectați la aparate! Să trăim cum vor unii și alții, dacă vor, cât vor! Sunt și disperat și pesimist și trist! Un amalgam din care, orice s-ar întâmpla, numai bun de a mai continua nu ești!” 

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Da
    El saracul, incearca, asa dolofan si direct cum e el, dar s-a prins prea tarziu ca totul depinde de politic in ceea ce priveste (mai ales) sportul municipal. Sper sa o scoateti la capat, imi place ce vad la Ploiesti.

    cu 7 ani în urmă (12.08.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    vise
    Ai visat prea mult Cataline! Ai fost naiv si ai crezut in oamenii care stiu doar promisiuni infinite si fapte zero. Trebuia sa faci ca Popescu, sa mai joci cat te tineau plamanii ca slava Domnului oferte erau, apoi te bagai un antrenor secund, rezolvai cu licentele si gaseai o echipa care sa te bage antrenor si erai mai linistit si nu mai stateai cu mana intinsa!

    cu 7 ani în urmă (12.08.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe number1 :

    Pacat de sportul prahovean si nu numai
    Poate vom afla si noi vreodata unde s-au dus banii CSM-ului Ploiesti, ca sportivii si antrenorii n-au mai fost platiti de cateva luni! Poate ne va explica Directia Economica din Primarie de ce e ilegal, la Ploiesti, sa platesti sportivii ca PFA. Am votat mereu cu speranta ca va fi mai bine si pentru noi nu numai pentru ei: PSD +PNL+ALDE+PMP. Poate ne vom dezmetici pana in toamna!

    cu 7 ani în urmă (12.08.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bla bla bla
    Cataline, banii lui Ghita erau de pe contracte cu statul si banii erau intorsi si spalati in clubul vostru. Hai lasa-ne cu mieunatul. Roata s-a invartit. Bucura-te ca nu esti si tu urmarit penal.

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe startup :

    Ce usor
    Acum arată ne cât de bun manager esti cand robinetul cu bani publici e inchis e valabil pentru toate echipele di lnb ,mergi la ghiță sa iti dea împrumut 200mii euro mai cauta ceva sponsorizări roagă primaria sa te ajute cu cazare masa sala nu bani neaparat cauta jucători mai ieftinuti renunta si tu la salarii măcar un an sa treceți acest sezon poate legile si vremurile se schimba Asa usor părăsești corabia ??? Sau da am inteles tu nu cersesti ce frumos e sa primesti sacul de bani de la primărie si sa iesim in fata ce mari manageri suntem noi ca sprijinim sportul si copiii ce gargara de doi lei ,corect primaria ar trebui sa spijine sportul local dar uite ca astia sunt fricosi nu vor la puscarie ,vezi tot de legi proaste si politica te lovesti pentru ca manifestarea sportiva la nivel local eate o sursa de sifonare a banului public asta e o certitudine ;asta fugi la ghita sa dea imprumut echipei de baschet macar 150mii euro saincepi campionatul si vezi pe parcurs a dat el imprumut un mil euro nu stiu cui pentru echipa de suflet gaseste sigur...

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Ai aflat realitatea?
    Cei de la RTV nu te-au informat din timp, cã marele sponsor de pe vremuri nu mai gãseste portofelul ... Fãrã numãr!

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    trezirea la realitate
    Ani de zile, mau mult sau mai putin arogant, sfidator, indiferent fata de ceilalti, mai mult sau mai putin lipsit de fair play, Catalin a stiut sa is faca dusmani peste tot prin tara.
    Ce crede ca va realiza cu acest apel? Crede ca va fi cineva de partea lui?
    In plus restul echipelor traiesc in aceasta realitate de ani de zile.
    Cataline, bine ai venit printre pamanteni.

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova kristake :

    Lasati rautatile
    Nu inteleg de ce atata dusmanie, aici nu e vorba de Burlacu ci de un club finantat din bani publici cum sunt toate cluburile de sala din Romania.Diferenta e ca acolo exista o tampita, directoarea economica, care nu vrea sa faca platile ca nu intelege legea. Rugati-va sa nu se intample peste tot la fel ca o sa mai aveti dupa aia la ce sa beliti ochii in salile de sport ciuciu. In situatie mult mai grava se afla si clubul de handbal feminine din Ploiesti, CSM, nu e ok deloc.

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    :)
    Suna-l pe ghita, poate arunca El ceva cassava. Managerul lui peste, cuata sponsori, Adu bani nu astepta sa bage primaria. Tu oricum nu meriti mai mult, comunitatea da.

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe number1 :

    Hello...
    Aici nu vorbim de Asesoft si Ghita. Si nu e vorba nici numai se CSM Ploiesti. E vorba de ce intampla cu sportul romanesc! E vorba de lipsa unei legislatii clare privind sponsorizarea, de controale facute de Curtea de Conturi care doar spune ca "e gresit" nu si "asa trebuie sa faceti pentru a fi corect"- si CC nu a fost doar la Ploiesti!
    V-ati bucurat ca a disparut Asesoft. A disparut apoi si Mediasul iar Timisoara a fost cu un picior in groapa! De vreo doi ani, prin iarna, se vorbeste ca Sibiul ramane fara sponsorul principal! Nu va mai bucurati de raul altuia ca niciodata nu se stie ce-ti aduce viitorul!

    cu 7 ani în urmă (13.08.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    wow!!!
    asa ceva!??! sa nu mai curga milioanele din banii romanilor furati de sebi ghita?!? nu se poate asa ceva, e de neaceptat!!!

    sa curga iar cu bani murdari!! :))

    cu 7 ani în urmă (14.08.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Augustin :

    Draga Cataline,
    Ani de zile voi ati facut "legea" in baschet, cei din Ploiesti. Stiai ca banii investiti de Ghita in baschet nu sunt un gest nebunesc al unui impatimit de baschet ci erau bani cu provenienta dubioasa. Patronul tau este acum in puscarie, semn ca justitia l-a gasit vinovat. Cu astfel de bani voi ati facut "performanta" atatia ani in Liga Nationala. In timp ce "prostii" se chinuiau cu banii putini primiti de la autoritatile locale. Anul trecut ai jucat la Craiova, unde nu te-ai simtit bine ca vioara a II-a. Revii la Ploiesti unde vad ca esti un fel de antrenor-jucator pentru ca pe tine te suna oamenii de la cazarea din Cheile Gradistei in loc sa il sune pe antrenor si pe manager. Sfatul meu: gaseste-ti mai repede o echipa si du-te la ei pe bani mai putini. Multumeste-te cu rolul de vioara a II-a pentru ca era Ploiesti a apus pentru tine. Stii de ce imi pare rau? Ca s-a tinut dupa tine un nevinovat ca Darius Hargrove. In loc sa ramana la Craiova, a mers la Ploiesti. Crezi ca isi mai gaseste acum o echipa ca lumea, acum cand toti si-au definitivat lotul? Probabil, insa pe bani mai putini. Mai bine venea la Sibiu!

    cu 7 ani în urmă (14.08.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe misub :

    Titlurile Asesoft trebuie anulate !!!
    Pana ce titlurile detine cu atata mandrie de Asesoft nu vor fi anulate sau retunate, deoarece s-au furat o gramada de bani pentru a plati jucatori scumpi, pana atunci imi doresc sa nu mai existe baschet la Ploiesti.
    Ploiestiul nu are traditie in baschet. Doar cand s-a inventat acea echipa de hoti Ghita & Iacobescu ne-am trezit cu baschet. Cu bani furati si in ultimul catun din Romania putea sa existe o campioana.
    Ori Burlacu este un om fara caracter. Nici nu trebuie sa-l ajute cineva. El oricum nu are suficienti neuroni pentru a conduce un club.

    cu 7 ani în urmă (14.08.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!