Stiri

Cătălin Burlacu s-a reinventat o dată cu startul playoff-ului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.05.2014

CSU Asesoft Ploiești a avut o serie relativ ușoară în fața Energiei Rovinari, de care a trecut cu un clar 3-0, în prima fază a playoff-ului. Cel mai bun jucător al lui Vladimir Arnuatovic în această primă fază a fost veteranul Cătălin Burlacu care și-a ridicat nivelul jocului la o cotă extrem de înaltă, amintindu-ne parcă de vremurile în care făcea legea pe parchet în Liga Națională de Baschet Masculin.

Sezonul regulat nu a fost unu special pentru Cătălin Burlacu. Sportivul originar din Iași nu a ieșit în evidență de prea multe ori în primele 26 de etape. Cea mai bună performanță a sa în sezonul regulat a fost înregistrată la Timișoara, în etapa a treia când în fața lui BC, Burlacu a strâns 13 puncte și 9 recuperări, fiind totodată și integralist. Mediile sale au scăzut destul de mult față de sezonul trecut. De pildă în 2012/13, Burlacu termina sezonul cu medii de 12.9 puncte, 6.2 recuperări și 2.3 pase decisive, pe când în acest an a strâns în medie doar 6.8 puncte, 5.0 recuperări și 2.0 pase decisive.

Cu toate acestea, debutul în playoff pentru Cătălin Burlacu a fost unul fulminant. Extrema de forță a fost MVP-ul seriei cu Energia Rovinari. Primul meci de la Ploiești a fost excelent pentru veteranul prahovenilor, pe care l-a încheiat cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. În cel de-al doilea meci, aportul lui Burlacu a fost mai scăzut iar acest lucru s-a resimțit, echipa impunându-se mai greu. Totuși acel meci l-a terminat cu 13 puncte și 4 recuperări. În partida de la Târgu-Jiu, Burlacu a fost din noi la înălțime, cu cele 18 puncte, 8 recuperări și cele 2 pase decisive a strâns un indice al eficienței de 24 de unități, al doilea cel mai ridicat al sezonului după cel din primul meci din playoff care ajuns la 26.

Revenirea lui Burlacu la o formă sportivă apropiată de aceea care l-a consacrat în tricoul Asesoftului este accentuată și de procentajele la aruncări ale acestuia. La nivelul coșurilor de 2 puncte procentajul să a crescut de la 52.4% cât avea în sezonul regulat la 80.0% (în meciul de la Târgu-Jiu a fost perfect la acest procedeu cu 5/5) iar la 3 puncte de la 37.7% la 61.5%. În partidele din sezonul regulat, Burlacu avea o medie puțin peste un coș reușit pe meci atât de la 2 puncte cât și de la 3 iar în cele 3 meciuri de playoff a crescut la 4 coșuri pe meci de la 2 puncte și aproape 3 coșuri de la mare distanță. Aportul său la recuperare rămâne unul important deși nu a crescut exponențial, Burlacu a strâns în fața Energiei o medie de 6 recuperări pe meci.

Ținând cont de faptul că Burlacu va împlini 37 de ani în această vară, ne putem gândi că acesta și-a conservat forțele cât mai mult cu putință în sezonul regulat. Chiar și așa, este remarcabil saltul făcut de fostul internațional român mai ales că acum ne aflăm în cea mai importantă parte a sezonului. Să nu uităm însă că Asesoft a întâlnit toeretic cel mai facil adversar posibil în acest playoff iar Burlacu trebuie să confirme și mai departe că în ciuda vârstei rămâne un baschetbalist letal.

Jucătorul lui CSU Asesoft Ploiești nu știe în fața cui va trebui să-și etaleze arsenalul în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Seria dintre CSU Sibiu și U Mobitelco Cluj a ajuns în meci decisiv iar acesta se va disputa miercuri, 7 mai. CSU Asesoft Ploiești pleca drept favorită în această ediție de LNBM iar această revenire a lui Burlacu nu poate decât să întărească postura de principală pretendentă la titlu a echipei sale.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate