Stiri Acvile

Cătălin Tănase: „Avem o generaţie foarte bună de junioare”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.07.2017

Echipele de fete U18 și U16 ale României vor participa în acest weekend la un turneu internațional la Târgoviște, acolo unde vor fi prezente și reprezentativele Israelului, respectiv Greciei. 

Pe de o parte, naționala U18 feminină a României, pregătită de Cătălin Tănase, Larisa Toma și Monika Brosovszky-Boriga, se pregătește intens pentru Campionatul European U18 Divizia B, organizat în perioada 4-13 august la Dublin, în Irlanda. De cealaltă parte, lotul U16, pregătit de Mădălin Piperea și Romela Cristea, se pregătește pentru Campionatul European U16 Divizia A, organizat în perioada 4-12 august la Bourges, în Franța.

Cătălin Tănase, tehnicianul echipei U18, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre turneul amical găzduit în acest weekend la Târgoviște, dar și despre competiția continentală din Irlanda. 

Avem o generaţie foarte bună de junioare, o generaţie care a confirmat anul trecut la Campionatul European U16, ocupând poziţia a doua şi calificându-se în prima grupă valorică. Anul acesta Campionatul European de junioare sub 18 ani se va organiza la Dublin, în Irlanda. Echipa României a picat în grupa C alături de naţionalele Elveţiei, Norvegiei, Olandei şi Israelului. Vedeţi că Israelul îl întâlnim şi la Campionatul European, prin urmare meciul de azi va fi foarte, foarte inreresant. Obiectivul echipei pe care o pregătesc este mare pentru noi, dar, cum am spus, este o generaţie frumoasă şi cred în aceste fete. Vrem să ne clasăm pe podium la finalul competiţiei la care vor lua startul 24 de echipe”, a punctat Cătălin Tănase. 

Maria Ferariu și Anamaria Vîrjoghe, componente ale lotului U18 feminin, au vorbit la rândul lor despre ce urmează acum pentru ele și colegele lor. 

„Aceste meciuri amicale ne ajută foarte mult să întărim relaţiile de joc şi să vedem ce avem de corectat înainte de Europeanul de la Dublin, unde sperăm să ne atingem obiectivul. Suntem o echipă foarte unită, o familie, şi ne sprijinim una pe cealaltă, ne încurajăm foarte mult”, Maria Ferariu, componentă a Olimpiei Brașov și căpitan al reprezentativei U18. 

„Fiind târgovişteancă, chiar vreau ca Sala Sporturilor din Târgovişte să fie plină de iubitori ai baschetului. Aceste meciuri ne ajută pentru a ne afla nivelul de acum, este ultimul stagiu de pregătire înaintea Europeanului, şi jucând cu Israelul pe care îl vom întâlni la Dublin este un atuu pentru noi. Vrem să tratăm toate meciurile cu seriozitate şi vrem să arătăm că putem să ne clasă pe primele trei poziţii”, Anamaria Vîrjoghe, componentă a formației CSM Târgoviște. 

Programul complet al turneului amical de la Târgoviște este următorul: 

Vineri, 21 iulie

România U16 vs. Grecia - Ora 17:30

România U18 vs. Israel - Ora 19:30

Sâmbătă, 22 iulie

Israel vs. România U16 - Ora 17:30 

Grecia vs. România U18 - Ora 19:30 

Duminică 23, iulie 

Israel vs. Grecia - Ora 17:30

România U18 vs. România U16 - Ora 19:30 

Potrivit FRB, loturile convocate pentru turneul de pregătire de la Târgoviște sunt următoarele: 

U18 - Teodora Armanu, Sarah Dumitrescu, Teodora Manea, Andreea Fleșer, Roberta Sălătioan, Nicolette Orban, Irina Părău, Denisa Vati, Maria Ferariu, Helga Csurulya, Alexandra Ghiță, Carla Popescu, AnaMaria Vîrjoghe și Diana Tănase.

U16 - Adina Ciciovan, Ștefania Cătinean, Mara Martonos, Sonia Cazacu, Laura Vaida, Ștefania Ionescu, Daria Rusu, Ana Maria Pop, Ana Glisici, Ilinca Păun, Claudia Sandu, Bianca Nan, Corina Chiriac, Oana Morar și Ruxandra Stegăruș.

*Foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii