Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Cătălin Tănase: „FRB nu va mai lăsa CSM Târgoviște să participe în LN dacă nici în vara asta nu se vor rezolva problemele”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.04.2019

CSM Târgoviște a pierdut cu 0-3 seria din primul tur de play-off cu FCC ICIM Arad. Dâmbovițencele au început foarte bine meciul trei, de acasă, conducând la 21 de puncte, dar au pierdut cu 51-64 și vor continua în meciurile de clasament. Antrenorul Cătălin Tănase a vorbit după ultimul meci din seria cu rivalele din Arad despre problemele vechi care afectează în continuare clubul, care ar putea împiedica CSM-ul să participe în campionat în următoarea ediție.

Reamintim că formația dâmbovițeană are în continuare interdicție la transferuri internaționale și a început sezonul doar cu două straniere (față de limita maximă de 5), având în componență românce foarte experimentate, dar și multe jucătoare tinere.

„Ca și în primele două meciuri de la Arad, am reușit să conducem ostilitățile până la pauză. Din păcate vârsta din buletin a unor jucătoare, Larisa Toma 44 de ani, Ancuța Stoenescu 39... Jucătoarele tinere sunt prea crude pe final și cedează, nu au încredere în ele. Atâta timp cât echipa suferă datorită problemelor vechi, este imposibil să îți propui obiective de mare performanță.

Ne propunem să creștem, ne propunem să ajutăm jucătoarele tinere românce să capete experiență, dar vedeți și dumneavoastră, noi avem o singură jucătoare străină, Porsche Poole. Nici astăzi n-a rupt gura târgului pentru că asta e, mult talent și fără muncă și fără ambiție nu poți să-ți arăți adevărata valoare. Iar celelalte echipe fac diferența exact cu jucătoarele străine și de valoare, ca să zic așa. Asta este, trebuie să analizăm foarte bine situația la finalul sezonului. Nu am avut obiectiv să ne batem la titlu pentru că știm ce avem în momentul de față”, a declarat Cătălin Tănase pentru infodambovita.ro despre meci.

A fost a 9-a înfrângere la rând pentru formația dâmbovițeană în campionat. Dâmbovițencele au fost mult timp pe locul trei după un început foarte bun în faza a doua a sezonului regulat, dar au ajuns pe 5 înainte de play-off.

„E normal să ai și probleme psihice după o perioadă în care n-ai reușit să câștigi de 8, 9 meciuri. Dar, vedeți și dumneavoastră, și azi (n.r. vineri) am început foarte bine, după primul sfert era 27-7, aveam 20 de puncte diferență. Ușor, ușor apar greșelile și probabil se simte și latura psihologică pentru că jucătoarele importante forțează foarte mult. Jucătoarele mai tinere nu-și asumă acțiuni din situații clare și automat picăm și psihic. Dacă autoritățile locale consideră că se merită să investim în baschet și să ne rezolvăm problemele vechi, putem să ne punem și obiectiv. Da altfel, noi ne vom bate până la capăt, vom încerca să obținem maximul din cât se poate, dar vedeți și dumneavoastră, e greu”, a mai spus Cătălin Tănase pentru aceeași sursă.

Antrenorul CSM-ului a vorbit chiar despre o posibilă neparticipare în campionatul următor. Pe lângă cazul Dikeoulakos, clubul are probleme și pentru neplata datoriei către jucătoarea Ivanka Matic.

„Dacă nici anul ăsta nu se vor rezolva, cu siguranță din vară federația va interzice CSM Târgoviște să se mai înscrie în campionat. Este o declarație clară și mi-o asum. Deci dacă nici în vara asta nu se vor rezolva problemele, Federația Română de Baschet nu va mai lăsa CSM Târgoviște să participe în Campionatul Național de Baschet.

Deja FIBA a pus sancțiuni și somații către federație și federația va trebui să își achite amenzile pe care CSM le-a primit. Iar federația, vă spun sigur că nu se mai joacă. A fost foarte indulgentă până acum și cred că într-un fel ar fi cazul să se termine odată pentru că, vedeți și dumneavoastră, deja de 6 ani de zile e mult prea mult”, a mai spus antrenorul pentru infodambovita.ro.

După înfrângerea din primul tur de play-off, CSM Târgoviște mai are de jucat pentru locurile 5-8. Adversarul din turul următor va fi CSU CSM Oradea, o altă echipă cu multe tinere în lot, care s-a confruntat cu probleme financiare în acest sezon. Se va juca după sistemul 2 din 3 jocuri, începând din 22 aprilie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!