Stiri Acvile

CE U18 - Înfrângere şi cu Georgia pentru tricolori

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.07.2015

Naţionala U18 de băieţi a României a înregistrat cea de-a doua înfrângere la rând la Campionatul European U18 Divizia B din Austria. Tricolorii au fost învinşi de reprezentativa similară a Georgiei, scor final 66-80

Georgia a reuşit să facă diferenţa în prima jumătate a jocului, după ce a reuşit să câştige pe rând primele două sferturi cu parţiale de 26-17, respectiv 23-18. Astfel, la pauza mare, tabela indica un ecart de 14 puncte al georgienilor, 49-35. Această diferenţă de scor avea să se înregistreze şi la finalul celor 40 de minute de joc, după ce sferturile 3 şi 4 s-au încheiat la egalitate, 17-17 şi 14-14. Baschetbaliştii români au fost depăşiţi astfel cu 66-80, bifând cel de-al doilea eşec din Austria, după ce cu o zi în urmă au cedat în prelungiri în faţa Portugaliei, 73-75. 

Cei mai buni marcatori ai României au fost Kuti Nandor cu 16 puncte, respectiv Rareş Uţă cu 14 puncte şi 5 recuperări. Cei doi au fost urmaţi de Ionuţ Berceanu cu 7 puncte şi 8 recuperări, Tudor Gheorghe cu 6 puncte, Tamas Boloni cu 5, Bogdan Popa cu 4, Bogdan Nicolescu cu 4 puncte şi 8 recuperări, Andrei Mihnea cu 3 puncte, Andrei Iliescu cu 3 şi David Engi-Rosenfeld, respectiv Radu Vîrna, ambii cu câte 2 puncte marcate. 

De cealaltă parte, din lotul formaţiei învingătoare, Giorgi Tsirikidze a terminat cu 14 puncte, fiind urmat de David Aphkazava cu 12, respectiv Willy Isiani şi Luka Bulashvili, ambii cu câte 11 puncte. 

După patru meciuri jucate la Europeanul din Austria, România ocupă poziţia a 4-a în Grupa C cu 6 puncte, acumulate având un bilanţ de 2 victorii şi 2 înfrângeri. Pe prima poziţie se află Suedia (4/0), aceştia fiind urmaţi de Georgia (3/1) şi Portugalia (3/1), iar sub România se află Slovacia şi Scoţia, ambele cu 4 înfrângeri din 4 meciuri jucate.

Astfel, având în vedere situaţia din clasament, România nu mai are nicio şansă de calificare în sferturi, urmând să evolueze în lupta pentru locurile 9-16. 

Până atunci însă, tricolorii joacă astăzi împotriva Suediei în ultimul meci din faza grupelor, joc care va debuta la ora 13:30. 

*Foto: u18men.fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!