Stiri Acvile

CE U18 - Debut în forţă pentru tricolori la Europeanul din Austria

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.07.2015

Naţionala U18 a României a câştigat primul meci de la Campionatul European Divizia B, după ce a trecut clar de reprezentativa similară a Scoţiei, scor final 70-45. 

Băieţii pregătiţi de Goran Vrkic, Bogdan Lavric şi Mihai Popa au început în forţă duelul cu Scoţia, reuşind să-şi adjudece sfertul de debut cu 27-12, în timp ce actul secund l-au câştigat cu 19-8. Astfel, încă de la pauză tricolorii şi-au asigurat un avantaj consistent în faţa britanicilor, scor 46-20. După revenirea de la vestiare, adversarii românilor au reuşit să câştige secvenţa a 3-a la 5 puncte diferenţă, 17-12, însă sfertul decisiv le-a revenit tot băieţilor noştri, 12-8, care s-au impus în final şa 25 de puncte diferenţă, 70-45. 

Cei mai buni jucători ai României în acest meci au fost Rareş Uţă cu 17 puncte şi 11 recuperări, respectiv Ionuţ Berceanu cu 12 puncte şi 11 recuperări. Cei doi au fost urmaţi de Tamas Boloni cu 9 puncte, Radu Vîrna cu 7, Kuti Nandor 6, Bogdan Nicolescu 6, Tudor Gheorghe 5, Bogdan Popa 5 şi Andrei Iliescu 3. De cealaltă parte, din lotul scoţienilor, Kyle Jimenez şi Findlay Wood au pus fiecare câte 10 puncte pe tabela de marcaj. 

În ziua secundă a Campionatului European din Austria, România va da piept cu Slovacia, vineri, începând cu ora 20:15, în timp ce Scoţia se va întâlni cu Georgia. 

Rezultatele înregistrate în prima zi din Grupa C:

Slovacia vs. Portugalia 65-80

Suedia vs. Georgia 82-50

Scoţia vs. România 45-70

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!