Stiri Acvile

CE U18F – România bifează prima victorie din competiție

Marius Petri

Marius Petri
23.07.2014

După trei înfrângeri în tot atâtea meciuri susținute la Campionatul European Under18, divizia B, naționala U18 de baschet feminin a României a reușit prima victorie în acest turneu în partida contra selecționatei similare a Islandei, încheiată cu scorul de 77-72.

Meciul desfășurat în sala “Constantin Jude” din Timișoara a avut un debut echilibrat, scorul fiind 4-4 după 4 minute de joc. Tricolorele și-au pierdut concentrarea în următoarele 3 minute și nu au înscris niciun punct, fapt care le-a permis adversarelor să se distanțeze la 11-4. Ecartul dintre cele două formații nu s-a schimbat considerabil până la sfârșitul sfertului, astfel încât nordicele conduceau cu 18-12 după 10 minute de joc.

România practică un baschet mai bun în sfertul secund și se apropie la 2 puncte (21-19) cu 6 minute rămase până la pauză, iar egalitatea vine în mod firesc 3 minute mai târziu, când Raluca Matei egalează la 27. Islandezele sunt însă din nou mai bune pe final de sfert și intră la vestiare cu 4 puncte avans, 34-30.

Tricolorele trec în avantaj după foarte mult timp la jumătatea celei de-a treia secvențe prin reușita aceleiași Matei și se mențin în față până în minutul 38, când nordicele egalează la 51. Ultimele 2 minute ale sfertului sunt sărace în puncte, Islanda reușind din nou să revină în avantaj la scorul de 54-53 înaintea ultimelor 10 minute.

Baschetbalistele antrenate de Florin Covaciu intră mai decise în sfertul decisiv și au o perioadă de 2 minute în care nu primesc coș și se distanțează la 61-56. Adversarele forțează egalarea, însă junioarele românce nu mai cedează și se impun la 5 puncte diferență, 77-72, la capătul unui meci în care victoria nu a părut niciun moment asigurată.

Acest succes este cu atât mai special pentru selecționata noastră întrucât Ana Ferariu, cea mai tânără componentă a lotului, și-a serbat ziua de naștere printr-o prestație de excepție, cu 19 puncte, 3 assist-uri și 2 recuperări. O evoluție foarte bună a reușit și Paula Lenart, cu 11 puncte și 14 recuperări, în vreme ce Teodora Neagu a contribuit cu 8 puncte și 6 mingi prinse din apropierea panoului.

În ceea ce privește selecționata Islandei, cea mai bună jucătoare a fost Sara Hinriksdottir, autoare a 22 de puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive în 37 de minute petrecute pe parchet.

Următorul meci pentru România va avea loc mâine (24.07) începând cu ora 18:00 în compania selecționatei din Bosnia&Herțegovina. În cazul unei victorii, tricolorele vor încheia grupa H pe primul loc și va lupta pentru locurile 9-11.

*foto: Traian Racu/FibaEurope

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii