Stiri Vulturi

CE U20M - Debut cu victorie pentru România în turneul de la Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.07.2017

România U20 masculin a început cu victorie aventura de la Campionatul European Diviza B, găzduit între 14 și 23 iulie de Oradea. Formația antrenată de Tudor Costescu a reușit să învingă Georgia în meciul de debut în competiție.

Echipa noastră a reușit să-și adjudece victoria grație unui sfert decisiv excelent. După trei sferturi echilibrate, România a cedat doar 8 puncte în ultimele 10 minute ale confruntării cu Georgia, a reușit să marcheze 19 și astfel s-a impus la final cu scorul de 63-51.

Nandor Kuti a fost cel mai bun marcator al echipei României cu 20 de puncte, după 6/10 de la 2 puncte, 1/5 de la puncte și 5/7 de la linia de libere. Jucătorul legitimat la U BT Cluj-Napoca a mai înregistrat 8 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție, un capac dar și 4 mingi pierdute.

Emanuel Cațe a făcut și el un meci excelent și a fost cel mai eficient jucător al echipei noastre. Pivotul a terminat în double-double, 12 puncte și 18 recuperări și a înregistrat un index al eficienței de 24 de unități.

Bogdan Nicolescu s-a remarcat și el cu 11 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Goga Bitadze a fost principalul remarcat al Georgiei cu 15 puncte și 4 recuperări.

România va juca meciul doi în compania Maltei, duminică (16.07) cu începere de la ora 17:30.

foto: fiba.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Bravo !
    Sper din toata inima ca acest debut reusit sa fie urmat de evolutii la fel de bune. Grupa este facila, doar Georgia si Macedonia ne puteau pune probleme. O semifinala, la acest nivel ar fi un obiectiv minimal pt aceasta generatie de exceptie.
    Am vazut doar ultimul sfert si mi-a placut. Aparare agresiva si bine organizata, combativitate la recuperare, joc de echipa, fara " figurile " de la editiile trecute. Am observat cu bucurie ca, execptand jucatorii de poz. 1 Gheorghe si Darwiche, ceilalti si-au depasit lejer adversarii in relatia unu la unu. Este un fapt extraordinar si denota ca ceva s-a schimbat in sistemul de pregatire.
    Cate, Kuti si Nicolescu au confirmat dar mie mi-a placut foarte mult Radu Varna despre care spun de vreo 2-3 ani ca poate deveni jucator de baza pt generatia 1997 daca nu ar fi fost jucat corespunzator de banca tehnica si nu ar fi macinat de accidentari. Astazi a confirmat si ma bucur ! Avem o generatie 1997 excelenta care poate furniza, fara probleme 8-10 jucatori in prima liga in maxim 3-4 ani cu conditia sa li acorde sanse si incredere. Nu trebuie uitat ca au ramas acasa inca 4-5 jucatori de mare perspectiva : D. Mainea, Garbea, Calenic, Berculescu sunt doar cativa.
    Si un singur regret : Mainea " cel mare " daca nu este accidentat, chiar merita selectia pt ce a aratat in acest sezon de Liga I si U20. Un jucator cu o forta de patrundere extraordinara, cu o calitate fizica deosebita, un adevarat luptator. Nu vreau sa scriu in locul cui putea fi selectionat dar avem 4 jucatori de poz.1 : Gheorghe, Ionescu, Iliescu si Darwiche iar Kuti putea juca si el pe aceasta pozitie....

    cu 6 ani în urmă (14.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ....
      Foarte corect!! As mai adauga doar ca avand in vedere talia echipei din Georgia....cei 4 fundasi nu prea aveau multe de facut!! O sa vina si randul lor cu siguranta. Astazi cei trei+Varna au fost la inaltimea...situatiei!!! Felicitari tuturor!!

      cu 6 ani în urmă (14.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Completare
    Daca toti copii ar juca constant 15-20 min la echipele lor de club altfel ar sta treaba. Au tot ce le trebuie mai putin curaj si dezinvoltura, trebuie " sa-si dea drumu' la joc".
    Aceste lucruri se castiga pe teren, in meciuri oficiale, cu meciuri in picioare.
    Un exemplu clar este Kuti, care ,dupa ce in ultimul sezon in care a primit minute, si a schimbat total atitudinea pe teren, nu se mai uita imediat stanga dreapta sa "scape" de minge imediat ce o primeste...a prins tupeu, se uita la cos, il ataca...
    La polul opus Darwiche, extrem te talentat, cu un mare potential dar care este constrans,restrictionat in dezvoltarea baschetbalistica de noul sau antrenor de la echipa de club.
    Pai de ce atunci cand trebuie sa mi odihnesc pg-ul titular de import sa l joc pe Georges? nu mai bine il fortez si l mut pe Runkauskas pe 1 iar la 2 joc cu Levente ca doar e de viitor.....corect de altfel cand te intereseaza rezultatul imediat si nu dai 2 bani pe dezvolarea tanarului roman.

    BRAVO COPII !!!!'

    cu 6 ani în urmă (14.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!