Stiri Vulturi

CE U20M - România continuă parcursul perfect

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.07.2017

Naționala masculină U20 a României își continuă șirul de victorii din cadrul Campionatului European Divizia B de la Oradea. În al treilea meci disputat în turneu tricolorii au trecut de reprezentativa similară a Macedoniei cu scorul de 68-63.

România a avut un start de meci mai timid și s-a văzut condusă la 10 puncte după 6 minute de joc. Nicolescu, Vîrnă și Darwiche au sunat revenirea tricolorii și până la finalul primul sfert România conducea cu 18-12, fără punct primit în ultimele 4 minute. Elevii lui Tudor Costescu s-au aflat în avantaj până în sfertul patru când Macedonia reușea să treacă în avantaj, 55-54. Bogdan Popa cu 5 puncte marcate la rând avea să rupă puțin echilibrul, iar Nador Kuti avea să ofere liniștea pe final. România a învins Macedonia cu scorul de 68-63 și a bifat al 3-lea succes consecutiv.

Bogdan Nicolescu a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 16 puncte, la care a adăugat 4 recuperări și o pasă decisivă. Emanuel Cațe a reușit un double-double cu 10 puncte și 14 recuperări. Nandor Kuti, Bogdan Popa și Georges Darwiche au contribuit fiecare cu câte 11 puncte.

Andrej Maslinko a fost cel mai bun jucător al Macedoniei cu 24 de puncte, 10 puncte și 2 pase decisive.

România este singura echipă neînvinsă din Grupa C. În următorul meci echipa noastră va da piept cu Albania.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Greu, prea greu !
    Au invins dar cu emotii. Macedonia a fost zdrobita de Georgia , la 30 pct. si ma asteptam sa fie mai usor. Nu a fost. Am vazut ultimele 12 min. si am tras cateva concluzii : apararea pe pozitional, excelenta : agresiva, mobila, recuperare defensiva impecabila. Probleme au fost doar pe tranzitia lor ofensiva rapida cand ne-au mai prins. De altfel si jocul nostru ofensiv pe pozitional a suferit. Cate a fost dublat mereu si nu s-a putut desprinde in schimb a jucat foarte bine combinativ scotand pase utile jucatorilor liberi. Kuti extrem de sters in ofensiva, pare usor apatic si fara chef, nu prea inteleg.... Darwiche pe poz.1 peste Tudor, mai rapid, a si marcat de la distanta, a incercat sa sparga de cateva ori, mai inspirat.

    cu 6 ani în urmă (18.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      ......dar frumos!!
      Astazi a invins spiritul de lupta, dorinta echipei de a arata ca se poate!!! Astazi l am vazut pe Bobe asa cum astept de ceva vreme sa l vad!!! L am vazut pe Darwiche cum nu gandeam ca poate fi. L am vazut pe Emi , adevaratul pivot de nationala, care se descurca in orice situatie.....pe Popa jucand cu toata puterea lui..... Kuti a fost si astazi putin in afara jocului, cel putin prima parte. Astept in continuare revenirea lui Tudi! Hai baieti!!! Puteti ajunge acolo unde va doriti!

      cu 6 ani în urmă (18.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vulturas :

    Confirmări
    Cu toții așteptam de ceva vreme ca acești "Vulturasi" sa arate ca sunt o generație ...altfel! Da, o generație 'altfel 'pt ca deja la aceasta vârsta, in țara unii au jucat deja in ligile naționale ,iar in străinătate au căpătat experiența la cluburi serioase, cu renume. Ei bine , mai trebuie adăugate doua ingrediente : se înțeleg si comunica foarte bine iar in plus in acest an ,au un antrenor principal de calitate , care pana in acest moment se pare ca a reușit sa formeze o echipa . E vizibil : băieții au nerv,au chimie, se completează , se bucura împreuna de reușita colectivă . Nu am sesizat momente de individualitate exagerata ( a se vedea câte pase decisive de toată frumusetea au fost de la / la oamenii de baza) . Suntem doar la jumătatea competiției , meciurile grele urmeaza. Pentru tot ce au arătat pana acum merita felicitați ( inclusiv tot stafful tehnic) ! Ar fi frumos ca aceste rezultate promițătoare din grupa sa fie continuate . Haideți sa venim la Oradea , la sala mare si sa ii încurajam cât putem de tare pe Emi,Bobe,Kuti,Popa,Darviche, Tudi, Anton,Engi,Ilie,Ionut,Basti si Radu ! Sunt ai noștri, e momentul lor de glorie , sa ne bucurăm împreuna ! Hai România !

    cu 6 ani în urmă (19.07.2017) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Frumos spus !
    Bine punctat ! Asta am reusit sa observ si eu in cele 25-30 min din meciurile cu Georgia si Macedonia, vazute pe youtube

    cu 6 ani în urmă (19.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!