Stiri Vulturi

CE U20M: România s-a calificat în semifinalele de la Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
21.07.2017

romania u20m portugalia

Naționala de baschet U20M a României a trecut în sferturile de finală ale Campionatul European U20 de baschet masculine de naționala similară a Portugaliei, scor 61-57.

Tudor Costescu a ales la start următorul cinci: Tudor Gheorghe, Nandor Kuti, Bobe Nicolescu, Bogdan Popa și Emanuel Cațe. Băieții noștri au pornit ca din tun și după 5 minute conduceau cu 16-2. Au urmat însă 5 minute de secetă care le-a permis portughezilor să revină în meci cu un run de 9-0 până la sfârșitul primului sfert. Al doilea sfert a fost din nou foarte slab pentru tricolori. Dacă după 5 minute conducea cu 23-17, oaspeții au intrat la pauză după un partial de 14-3 și cu un avantaj de 5 puncte, scor 31-26.

Semnalul de revenire a venit de la Bobe Nicolescu, care a înscris 7 din primele 9 puncte ale României la începutul reprizei secunde. Apoi Nandor Kuti a pus un coș de 3 puncte care a pecetluit un avantaj de 9 puncte pentru tricolori, scor 48-39, după primele trei sferturi. Ultimul sfert nu a fost însă lipsit de emoții. Portughezii s-au apropiat chiar la un puncta (56-55). Nandor Kuti a reușit un coș de 3 puncte (59-55), Nuno Sa a reușit un coș de două puncte (59-57), iar lusitanii au avut mai multe șanse să trimită meciul în prelungiri, dar au ratat. Tudor Gheorghe a înscris două libere care au consfințit scorul final al partidei, 61-57.

Emanuel Cațe a fost din nou în double-double, cu 19 puncte și 10 recuperări. Bobe Nicolescu a reușit 11 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții, în timp ce Nandor Kuti a avut 11 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

De partea cealaltă Cardoso a avut 14 puncte, cu 5 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Brito a adunat 11 puncte și Nuno Sa a strâns 10.

În semifinale România U20 va juca cu Rusia. Asta după ce rușii au trecut de Belgia, scor 80-70. Meciul se va juca de la ora 18:30.

În cealaltă semifinală se înfruntă Croația și Marea Britanie, de la ora 20:45.

*foto: Fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!