Stiri

CJ McCollum, omul decisiv pentru Portland Trail Blazers în seria cu Denver Nuggets

Eduard Popa

Eduard Popa
13.05.2019

cj mccollum portland

Portland Trail Blazers a câștigat o serie dramatică împotriva celor de la Denver Nuggets, în semifinalele Conferinței de Vest. Eroul formației din Oregon nu a fost însă Damian Lillard, cum s-ar fi așteptat toți fanii NBA, ci partenerul său din backcourt, CJ McCollum. Guard-ul a fost decisiv pentru Portland atât în meciul 6, cât și în partida cu numărul 7 contra lui Nuggets.

Damian Lillard a avut o primă rundă excelentă împotriva lui Oklahoma City Thunder, inclusiv printr-un game winner de senzație de la 12 metri în meciul 5. Dar în seria contra lui Denver, Damian a fost destul de bine închis de către apărarea lui Mike Malone. Astfel, a intrat în scenă colegul său de backcourt, CJ McCollum.  

Portland a jucat acasă în meciul 6 cu perspectiva eliminării deasupra capului. McCollum a înscris însă 30 de puncte cu 6 recuperări și 3 pase decisive, într-un meci în care Lillard a marcat și el 32 de puncte. În meciul 7, Lillard a avut din nou o viață grea cu Torrey Craig și Gary Harris, principalii apărători ai lui Denver. Dar CJ a fost cel care s-a remarcat contra lui Nuggets.

McCollum a înscris 37 de puncte, cu 9 recuperări și 17/29 din acțiune. El a înscris doar un coș de 3 puncte și numai 2 libere. CJ a reușit însă de multe ori să treacă prin blocajul făcut de Kanter sau Collins și să înscrie din mid-range, o aruncare deloc iubită de fanii analytics-ului din baschetul actual.

De altfel, LeBron James l-a apreciat pe twitter pe CJ:

„De aia nu vreau să aud nimic de analytics. În meciurile de playoff, când contează fazele din finalul partidei, vreau doar să se înscrie coșul! Cea mai bună aruncare din acea posesie. Dacă e un stop șut de două puncte, atunci așa să fie!”, a scris „Regele” .

Cu toate acestea, faza care i-a plăcut cel mai mult LeBron a fost capacul pus de McCollum la Jamal Murray, când echipa sa se afla într-o situație delicată, Denver venind tare din urmă pe turnantă, cu 4:45 rămas de jucat.

La conferința de presă de la finalul meciului, CJ McCollum avea să îi ofere un „shout out” lui LeBron, spunând că a vrut să imite în acea fază capacul pus de James lui Iguodala în meciul 7 al finalei din 2016.

Lillard și McCollum vor întâlni acum pe Steph Curry și Klay Thompson în finala Conferinței de Vest, într-un duel al celor mai bune backcourts din NBA.

Primul meci se joacă în noaptea de marți spre miercuri, la ora României 4:00.

*foto: bsndenver.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate