Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Știința Dinamo București se impune pe teren propriu în fața rivalei CSA Steaua București

David Istrate

David Istrate
02.03.2019

Sâmbătă, 2 martie, Sala Dinamo a găzduit duelul dintre CS Știința Dinamo București și CSA Steaua București care a contat pentru etapa a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primele trei sferturi ale partidei au fost dominate de oaspeți, însă în ultimul sfert, dinamoviștii conduși de Deloach și Barro au întors scorul și au câștigat cu 73-67

CS Dinamo București a început această partidă cu un prim cinci format din Daniel Ioniță, Ousmane Barro, Willie Kemp, Justin Baker și Michael Deloach, în timp ce pentru oaspeți au intrat în debutul jocului Radu Vîrnă, Ante Delas, Zarko Djuric, Skylar Spencer și Austin Chatman.

Oaspeții au evoluat excelent în primele două minute ale întâlnirii, reușind un run de 11-3 datorat în mare parte celor trei coșuri de la distanță înscrise de aceștia. După un timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu, jucătorii săi au replicat cu un parțial de 8-0 prin care s-a restabilit egalitatea la 11. A urmat din nou o perioadă mai bună reușită de Steaua București, care s-a distanțat la 17-12. Tânărul Marcu Badiu a fost cel care a întrerupt această serie de coșuri a oaspeților, fiind faultat în afara semicercului. Totuși, finalul primului sfert a aparținut tot elevilor lui Sașa Ocokoljic care au terminat secvența cu un avantaj de 8 puncte, scor 24-16.

După reluarea jocului, oaspeții au reușit două coșuri consecutive prin Uros Lucic și Ante Delas dar apoi meciul a fost întrerupt din cauza unor probleme întâlnite la panoul lui Dinamo. Steaua a continuat să înscrie la aproape fiecare fază și scorul a devenit 32-19, Costescu fiind nevoit să ceară un nou time-out. A urmat o perioadă ceva mai echilibrată în care Dinamo a înscris de 3 ori, în timp ce adversara sa a punctat doar de 2 ori. Până la pauză, gazdele au mai redus puțin din avantajul Stelei, restabilind diferența de după primul sfert. Așadar, după primele 20 de minute, vicecampioana României conducea cu 37-29.

După revenirea de la vestiare, cele două echipe au parcurs o perioadă nefastă din punct de vedere al reușitelor. Jucătorii ambelor tabere au comis o mulțime de greșeli și astfel, în primele 5 minute, nu s-a înscris așa de mult. Însă, în partea a doua, Michael Deloach a finalizat mai multe faze ofensive foarte bune și a condus revenirea grupării gazde. Ousmane Barro a înscris de sub panou și a dus scorul la 47-48 dar au urmat patru libere primite de oaspeți, două pentru fault și două pentru greșeală tehnică. În cele din urmă, același Barro a închis sfertul al treilea cu două libere, prin care scorul a devenit 49-51.

În debutul secvenței decisive, Darko Djuric a marcat o triplă, însă dinamoviștii au răspuns prin 9 puncte consecutive, 6 reușite de Ousmane Barro și 3 de Michael Deloach. Așadar, cu 7 minute rămase de joc, CS Știința Dinamo București conducea cu 58-54. Sașa Ocokoljic a cerut imediat un timp de odihnă și după reluarea jocului, oaspeții au reușit să egaleze la 60. A urmat o serie de aruncări ratate, însă, în cele din urmă, cu 3 minute rămase, scorul era 62-62. Finalul meciului a fost dominat de jucătorii lui Tudor Costescu, care au reușit să își păstreze mai bine concentrarea. Prin urmare, CSA Știința Dinamo București s-a impus cu scorul de 73-67.

Liderul trupei gazde a fost Michael Deloach, acesta reușind 28 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Americanul a fost urmat de senegalezul Ousmane Barro, sportiv ce a contabilizat 21 de puncte și 8 recuperări. De partea cealaltă, s-au remarcat Zarko Djuric, cu 20 de puncte și 9 recuperări, și Ante Delas, cu 18 puncte.

În urma acestui joc, CS Știința Dinamo București rămâne neînvinsă în Grupa Galbenă și ajunge la un total de 5 victorii în timp ce CSA Steaua București încasează cea de-a doua înfrângere din această fază și cade pe poziția a treia.

În următoarea etapă, echipa condusă de Tudor Costescu va primi vizita lui ABC Athletic Constanța iar CSA Steaua București va juca pe teren propriu cu CSM Phoenix Galați.

*foto: Facebook - Dinamo Știința Baschet

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vulturas :

    Dl Costescu -Felicitari
    In primul rand felicitări pt echipa ,care parca dorește să intre într-un ritm care sa ne reamintească de ... Dinamo, din alte vremuri . Este de nteles ,sunt alte posibilități . Vreau sa aduc in prim plan ambiția celui care vrea să facă performanță cu resurse limitate ( financiare și umane , legătură biunivocă) .

    cu 5 ani în urmă (02.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vulturas :

    Dl Costescu -Felicitari
    Este poate exemplul de care avem nevoie, pt a înțelege că se poate , dar trebuie munca, disciplina, concentrare, nopți nedormite , adică dăruire totală. Este un suflu nou care a fost adus și la națională, pt care acest comentariu are un final fericit: bravo dl Costescu! Succes in continuare ! În curând veți avea sala plină la fiecare meci !

    cu 5 ani în urmă (02.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      traiasca RO
      baschetul si poporul, traiasca Costescu, traiasca tricolorul. Cam asa suna mesaj tau, tovarase vulturas.
      Mertitele lui Costescu sunt incotestabile dar are si ceva resurse fata de anul trecut cand s a incercat acel experiment esuat cu echipa de romani tineri. Adica cand ai, spre exemplu, un Barro in echipa, altfel pornesti la drum. In plus, Steaua e mult dezavantajata din prisma antrenorului, un scamator cu multe figuri dar putine scheme. Altfel, e de apreciat ca revine in playoff dinamo, o echipa de traditie, dar trebuie investit serios si constant ca sa revina in top. Vedem daca se vor putea gasi resursele care sa asigure continuitatea si chiar progresul acestei echipe. N ati vazut steaua? Doua trei sezoane in top apoi in buda.

      cu 5 ani în urmă (02.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Vulturas :

    Cuvinte ...cuvinte
    Dl studentU : îmi pare rău ca nu vedeți , de fapt nu vreți sa acceptați, ca un om chiar muncește si are rezultate la o echipa cu posibilități financiare care nu se compara cu altele din campionat si la echipa naționala , unde chiar exista acum un trend ascendent mai mult decât vizibil . Ce legătura exista între performanțele dlui Costescu si sloganurile amintite de dvs ? Nici măcar una. Nu încercați sa deturnati sensul comentariului . Da , susțin oamenii care muncesc si au rezultate ! Cu aceștia putem mergem mai departe !

    cu 5 ani în urmă (03.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      stai un pic
      n-am zis ca nu recunosc munca omului. o recunosc si apreciez. am apreciat-o si la TM anul trecut.
      doar tonul comentariului mi s-a parut exagerat. asta-i parerea mea, nu tre sa fim toti pe aceeasi mentalitate, putem avea pareri diferite ma gandesc..

      cu 5 ani în urmă (03.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!