Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo București întâlnește SCM U Craiova

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
02.03.2018

CS Dinamo București și SCM U Craiova se reîntâlnesc în etapa a XVIIIa a LNBM

Gazdele vin după o înfrângere categorică în fața celor de la BCM U Pitești, scor 115-65. Argeșenii au obținut o victorie fără drept de apel, după ce au dominat întreaga partidă. În acea partidă, Amedeo Casale a adunat 14 pct și 6 recuperări, Cornel Cioacătă 13 pct și 8 recuperări iar Andrei Iliescu 9 pct și 10 recuperări.

Odata cu pauza competițională au plecat de la clubul bucureștean patru dintre tinerii de perspectivă pe care îi avea formația: Radu Avramescu, Cristi Mâinea, Dani Mâinea și Mircea Neagoe, fiecare încercându-și norocul în Liga 1.

De partea cealaltă, oaspeții vin după o înfrângere la limită contra CSM CSU Oradea. Primul sfert anunța o partidă grea pentru ambele echipe. Deși gazdele au avut un moment în care s-au detașat, orădenii au revenit în joc, iar după primele 10 minute scorul era egal, 25-25. Actul al doilea a fost momentul desprinderii Oradiei, care au dus avantajul chiar până la 14 puncte. Până la sfârșitul sfertului, gazdele au reușit să mai reducă din diferență și să intre la vestiare cu un deficit de 11 puncte. La întoarcerea pe teren, lupta craiovenilor pentru revenire a continuat, însă nu cu foarte mult succes. Ultimul act al meciului a arătat o altă față a gazdelor, care au intrat mult mai motivați în teren. SCM U Craiova a fost aproape să învingă CSM CSU Oradea, însă norocul nu a fost de partea lor în această seară. Oaspeții s-au impus la două puncte, scor final 90-88.

În acea partidă, Ivan Siriscevic și-a trecut în cont 18 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

Și în lotul oltenilor au avut loc modificări: Basti Ionescu a semnat un contract cu echipa din orașul său natal, iar Goran Martinic a plecat de la SCM U Craiova și a semnat cu DEAC Debrecen.

În meciul tur, craiovenii au avut un meci ușor acasă, contra celor de la CS Dinamo. Alb-albaștrii și-au făcut meciul simplu încă de la jumătatea celui de-al doilea sfert și și-au adjudecat partida cu scorul de 110-84.

Deși de-a lungul timpului, echipele s-au întâlnit de 20 de ori, iar SC Dinamo și-a adjudecat 8 dintre partide, oltenii pleaca favoriți în partida de sâmbătă, dată fiind situatia bucureștenilor.

Partida dintre CS Dinamo București și SCM U Craiova se joacă sambătă, 3 martie, de la ora 16:00 în sala Dinamo din Capitală.

*foto: SportulDoljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!