Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo București primește vizita celor de la BC Mureș

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
17.03.2018

CS Dinamo și BC Mureș se reîntâlnesc în etapa XXI a LNBM. În partida tur, mureșenii s-au impus la 39 de puncte.

Gazdele vin după o înfrângere, suferită pe terenul celor de la Politehnica Iași. Partida a început foarte greu, după 4 minute scorul fiind 2-2. Cele două echipe au mers cap la cap iar Cezar Stănescu a stabilit scorul primului sfert, 18-18. Elevii lui Dan Niculescu au reușit să dea o replica mai mult decât potrivită în sfertul 2, reușind de mai multe ori să treacă în avantaj. La capătul celor 20 de minute, dinamoviștii se aflau la numai două puncte distanță, 41-39. Cu toate acestea, tinerii dinamoviști nu au putut ține pasul cu ieșenii în a doua repriză. Gazdele au reușit să câștige ultimele două sferturi fără drept de apel, scor 22-8 și 15-7.

În acel meci s-au remarcat Cezar Stănescu, cu 14 puncte, Amedeo Casale 13, Cornel Cioacătă 11 și Ștefan Bîrloveanu 10 puncte.

Și de partea cealaltă, BC Mureș vine după o înfrângere usturătoare, suferită chiar pe teren propriu în compania celor de la CSU Sibiu. Startul partidei a aparținut lui BC Mureș, care a reușit să stea în avantaj în prima jumătate a sfertului inaugural. BC CSU Sibiu a preluat frâiele, însă după 10 minute de joc scorul era doar 18-15 pentru oaspeți. A fost singura secvență de joc în care a existat un oarecare echilibru. Sferturile doi și trei au fost câștigate categoric de sibieni, cu 30-8 și 35-10. Încă din finalul sfertului trei Dan Fleșeriu a decis să introducă și jucătorii tineri și mai puțin utilizați. Diferența din ultimul act a fost de doar 6 puncte pentru oaspeți și astfel BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 105-49 pe terenul lui BC Mureș.

Mirel Dragoste și Marcel Davis au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu 21 de puncte marcate fiecare. Bogdan Popescu a înscris 10 puncte în tot atâtea minute jucate, iar Cooper, Paliciuc și Brosser au contribuit fiecare cu 9 puncte.

În partida tur, BC Mureș a câștigat partida de acasă împotriva celor de la Dinamo București, scor 87-48. Elevii lui Barnabas Szaszgaspar au controlat meciul pe toată durata acestuia, neîntâmpinând probleme în fața alb-roșilor.

Atunci, Dino Pita a fost principalul marcator al celor de la BC Mureș Târgu Mureș cu 19 puncte, urmat de Bogdan Stăncuț cu 14 puncte. Szabolcs Șanta terminat partida în double-double, adunând 13 puncte și 13 recuperări. De partea cealaltă, Neagoe (4 recuperări, 2 intercepții) și Iliescu au marcat câte 10 puncte pentru Dinamo București, iar Cioacătă a înscris 7 puncte la care a adăugat 6 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 23 de ori, iar BC Mureș s-a impus în 14 partide.

Partida dintre CS Dinamo și BC Mureș se joacă astăzi de la ora 16:00 în Sala Dinamo. Meciul va fi arbitrat de brigada formată din Mircea Șerban, Valentin Negrea și Cristian Trofim, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Svetlana Simion.

*foto: Zsolt Puskas

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!