Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo primește vizita celor de la Phoenix Galati

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
08.12.2017

CS Dinamo și Phoenix Galați se întâlnesc în etapă a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin

Dinamo se întoarce acasă după o înfrângere categorică în meciul cu SCMU Craiova. Deși au fost ținuți la distanță de către olteni încă de la primul fluier, alb-roșii au izbutit să reducă diferența și chiar să conducă printr-un coș de 3 puncte, înscris de Cezar Stănescu. Dinamoviștii nu au rezistat mult, iar la pauza mare au intrat la vestiare cu un deficit de 20 de puncte. La fluierul final tabela arăta o diferență de 26 de puncte în favoarea gazdelor, scor 110-84. Omul meciului pentru ”Câinii Roșii” a fost Amedeo Casale, care a reușit un career high, cu 24 de puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă, ajungând astfel la o cota de +24 a eficienței.

CS Dinamo vine după o serie de șapte meciuri fără niciun succes.

De partea cealaltă, Phoenix Galați a obținut victoria în fața celor de la CSU Sibiu, scor 67-62. Gălățenii au profitat din plin de jocul mai slab al sibienilor în partea a doua a meciului și au intrat în decisiv cu un avantaj de 12 puncte. Deși elevii lui Dan Fleșeriu au dat semne cum că ar putea reveni în joc, gazdele s-au mobilizat și au reușit să-și treacă în cont prima victorie contra CSU Sibiu. Cel mai bun jucător al gălățenilor a fost Tony Gugino, cu 6 puncte, 17 recuperări și 1 assist, având un indice al eficienței de +25.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de douăsprezece ori, iar echipa de la malul Dunării conduce detașat, cu 10-2. Va fi al treilea duel direct din acest sezon, după dubla din Cupa României. Atunci gălățenii s-au impus cu 80-47 și 86-69.

Meciul dintre CS Dinamo București și CS Phoenix Galați se joacă sâmbătă, 09 decembrie, de la ora 20:00, în sala „Dinamo”. Partida va fi arbitrată de brigada formată din László Bukuresti, Alexandru Ivan, Máté András Stretea, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Ioan Constantin.

FRB TV va transmite meciul aici

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!