Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Dinamo primește vizita vicecampioanei CSM Steaua

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
05.01.2018

dinamo steaua

Prima etapă a returului aduce față în față rivalele de-o viață, CS Dinamo și CSM Steaua, într-un derby al Capitalei lipsit de strălucire, dat fiind faptul că cele două echipe se află la extreme diferite în ceea ce privește prestația lor de până acum din LNBM.

Gazdele de la Dinamo vin după o înfrângere la scor pe terenul celor de la CSU Sibiu. Începutul partidei a fost echilibrat, iar cele două formații au alternat la conducere în primele 10 minute ale meciului, sibienii reușind să se distanțeze pe finalul sfertului. Cu o reușită de dincolo de semicerc, căpitanul Paliciuc trimitea Sibiul la 5 puncte, 16-11. Gazdele au încheiat primul sfert în avantaj, 20-17, și s-au distanțat mai mult pe tabelă în secvența a două. Oaspeții n-au avut nicio șansă de revenire nici în sfertul al treilea, iar în ultimul act, sibienii au trecut borna de 100 de puncte și au stabilit scorul final, 111-65.

Mai mult, cu o zi înainte de partida cu CSM Steaua, tânăra formație a „Câinilor Roșii” a rămas și fără antrenor, după trecerea lui Eugen Ilie în Liga Întâi pe banca celor de la CSO Voluntari.

De partea cealaltă, militarii vin după o înfrângere grea împotriva celor de la CSM CSU Oradea. Steaua a suferit din cauza defensivei agresive a gazdelor și au comis în primul sfert 7 turnovers, inclusiv două abateri de 24 de secunde. Pasalic și Gajovic au pus Oradea în avantaj, 21-15, cu două aruncări de la 3 puncte. Sfertul doi a fost început în forță de către elevii lui Cristi Achim, care au reușit să se distanțeze considerabil. În minutul 4 al sfertului, orădenii aveau un avantaj de 14 puncte. La ieșirea de la vestiare meciul a luat o nouă întorsătură, în care cele două echipe au jucat de la egal la egal, însă nu pentru mult timp. Orădenii au reușit cu un run de 9-0 să se distanțeze iar și să ducă scorul la 53-45. Lapornik și Fraseniuc izbutesc să-și readucă echipa în joc, iar printr-un coș de 3 puncte în ultimele secunde, Marinov aduce Steaua la -1. Finalul de meci a aparținut în totalitate orădenilor, care au închis tabela la scorul de 89-81.

După rezultatul din tur, 97-65, CSM Steaua pleacă favorită. Cele două echipe s-au întâlnit până acum de unsprezece ori, iar roș-albaștrii conduc detașat cu 8-3.

CS Dinamo întâlnește CSM Steaua în etapa a XIIa a LNBM, vineri de la ora 18:00, în sala „Dinamo”. Meciul va fi transmis in direct pe DigiSport 4. 

Partida va fi arbitrată de brigada formată din Dragoș Nicolae, Alexandra Stan și Andrei Bădilă, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Constantin Ioan.           

 *foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!