Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Politehnica Iași se impune fără probleme în fața ultimei clasate

David Istrate

David Istrate
06.04.2018

Vineri 6 aprilie, în sala polivalentă din Iași, echipa locală a primit vizita lui CS Dinamo București. Oaspeții au fost la conducere pentru o scurtă perioadă în debutul partidei dar apoi gazdele au preluat definitiv conducerea și au câștigat cu 103-83.

Pentru CS Politehnica Iași au intrat pe teren Tayloe Taylor, Jalen Jackson, Andrei Calenic, Vlad Solopa și Constantin Amarghioalei în timp ce Dan Niculescu i-a aruncat în joc pe Cornel Cioacătă, Cezar Stănescu, Andrei Iliescu, Amedeo Casale și Stefan Bîrloveanu.

Stănescu a deschis meciul cu un coș de 3 puncte însă căpitanul ieșenilor a răspuns imediat cu o triplă. Jackson, Calenic și Taylor au continuat să atace coșul advers și după 5 minute scorul era 15-10. Bashetbaliștii Politehnicii Iași au început un run de 17-7 și au încheiat sfertul cu 15 puncte avantaj: 32-17. În sfertul secund, oaspeții au încercat să revină pe tabelă marcând rapid 7 puncte. În primele 4 minute jocul a devenit mai echilibrat însă apoi, la fel ca în sfertul de debut, gazdele au început să atace și și-au mărit avantajul până la pauză.

În cea de-a doua parte a duelului, jucătorii bucureșteni au pornit de la -17 puncte. Casale, Cioacătă și Stănescu au jucat excelent din punct de vedere ofensiv însă defensiva a avut de suferit. Pe rând Jackson, Solopa și Amarghioalei au aruncat cu foarte multă precizie și astfel înaintea începerii actului decisiv scorul era 79-60 pentru CS Politehnica Iași. În ultimul sfert nu s-a mai întâmplat nimic notabil, singura necunoscută fiind scorul final. Taylor a închis partida cu un coș de două puncte și astfel CS Politehnica Iași a învins-o pe CS Dinamo București cu scorul de 103-83.

 Cel mai bun marcator al meciului a fost Tayloe Taylor cu 32 de puncte la care a adăugat 4 recuperări și 6 pase decisive. Jackson a contribuit și el cu 26 de puncte, în timp ce Solopa și Amarghioalei au ănscris câte 14 puncte.

De la oaspeți, atât Cioacătă cât și Casale au reușit câte 27 de puncte, ultimul adăugând și 10 recuperări pentru un double-double. De asemenea, Stănescu s-a remarcat cu 13 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.

În urma acestei confruntări, CS Politehnica Iași obține prima victorie din grupa 7-12 și urcă pe locul 9 pentru moment, în timp ce CS Dinamo București continuă seria înfrângerilor.

Gazdele vor juca în următoarea etapă, pe teren propriu, împotriva lui CS Phoenix Galați, iar CS Dinamo București primește vizita lui BC Timba Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!