Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CS Rapid București a întors meciul cu CSM Miercurea Ciuc și a câștigat după 2 reprize de overtime

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
13.12.2018

rapid miercurea ciuc

CS Rapid București a reușit victoria în fața celor de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, după o partidă extrem de echilibrată, decisă în urma a două reprize de prelungiri, scor final 70-68.

Oaspeții au fost la conducere încă din finalulul sfertului inaugural, până la revenirea de la vestiare a celor două echipe, moment în care, chiar în debutul sfertului 3, aceștia ajungeau la cea mai mare diferență de scor înregistrată în această partidă, și anume cea de 14 puncte, scor 19-33.

Ulterior, bucureștenii au dat startul unei reveniri spectaculoase. Cu doar 2 minute înainte de încheierea sfertului 3, aceștia au trecut pentru prima oară la conducere, scor 41-40, reușind să mențină ofensiva elevilor lui Laszlofy Botnd la doar 7 puncte înscrise.

După un run de 5 puncte al lui Michael Hope, Rapid a ajuns la cea mai mare diferență de scor înregistrată în favoarea lor în sfertul decisiv, scor 54-47.

În ultimele minute ale timpului regulamentar de joc, Radu Avramescu a înscris o aruncare de la mare distanță, iar Andre Reshaud Pierce, autorul unui run de 4 puncte, ajutat de libera înscrisă de Raul Olariu, a reușit  ducă partida în prelungiri.

După aproape 2 minute fără punct înscris în prima repriză de prelungiri, acțiunile celor două echipe au fost în oglindă, începând cu aruncările de la mare distanță ale lui Matevz Magusar de la Miercurea Ciuc și răspunsul lui Andrei Zarojanu de la Rapid și continuând cu ambele  libere înscrise de Michael Hope, respectiv Adrian Movileanu.

După alte două acțiuni reușite de Hope și Pierce, protagoniștii celor două echipe, prima repriză de overtime s-a încheiat cu scorul 64-64.

A doua repriză de prelungiri a debutat cu un run spectaculos de 5 puncte al lui Andrei Zarojanu, care i-au situat pe elevii lui Victor Bulancea  foarte aproape de poziția de învingători ai acestei partide, scor 69-65. Însă, când șansele păreau din ce în ce mai mici pentru oaspeți, același Andre Reshaud Pierce a reușit o aruncare de la mare distanță, scor 69-68.

Însă, a urmat o serie de ratări a ambelor echipe, încheiată cu un fault făcut de Adrian Movileanu la Andrei Zarojanu, care a înscris prima liberă, urmând ca a doua să fie recuperate de “eroul” bucureștenilor, Michael Hope, stabilind victoria acestora și scorul final: 70-68.

Cel mai eficient jucător al gazdelor a fost Michael Hope care, în 49:19 de minute petrecute pe parchet, a fost autorul a 29 de puncte, 13 recuperări (4 ofensive, 9 defensive), 7 pase decisive și 5 mingi câștigate. Acesta a ajuns la un indice de eficiență de 32. S-au mai remarcat: Andrei Zarojanu (9 puncte, o recuperare), Goran Kragulj (9 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă), Radu Avramescu (9 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă)

Cel mai eficient jucător al oaspeților a fost Andre Reshaud Pierce. În 47:16 de minute petrecute în teren, acesta a înscris 29 de puncte, la care a adăugat 18 recuperări (3 ofensive, 15 defensive), totalizând pentru un indice de eficiență de 34. S-au mai remarcat: Raul Olariu (9 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă), Matevz Magusar (14 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

Astfel, Rapid București este ocupanta poziției a 5-a în clasamentul grupei C, cu un bilanț de 6 victorii și 7 înfrângeri, în timp ce CSM VSKC Miercurea Ciuc se află pe poziția a 8-a, având 4 victorii și 8 înfrângeri.

*foto: clubulrapid.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!