Stiri Cupa României Feminin

CS SCM Timișoara a câștigat prima manșă cu FCC ICIM Arad

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.09.2017

CS SCM Timișoara a debutat în Cupa României

CS SCM Timișoara a debutat cu victorie în competiția eliminatorie. Gazdele s-au impus cu 69-64 la capătul unui meci pe care l-au condus în cea mai mare parte, cu un ecart maxim de 11 puncte. Fără căpitanul Hadzovic, oaspetele s-au apropiat în mai multe rânduri. Au fost destule greșeli de ambele părți, cu pase și contraatacuri ratate, dar și momente de joc cursiv, cu mingea ajungând rapid de la un panou la celălalt.

Debutul partidei a fost echilibrat, cu primul coș în dreptul gazdelor. Arădencele s-au distanțat la patru puncte, dar timișorencele au răspuns cu un run de 11 și au trecut la conducere cu 15-8. La prima pauză scorul era 20-15.

Timișorencele s-au distanțat și mai mult în prima parte a sfertului doi, când oaspetele au avut trei minute fără coș. Ecartul creștea la 11 (28-17) și Bogdan Bulj cerea time-out. Galben-albastrele au trecut la apărarea în zonă, care le-a incomodat pe timișorence. Oaspetele au început să reducă distanța, au punctat pe contre și a fost rândul lui Mihai Coldea să ceară timp de odihnă. La pauza mare scorul a fost 38-32, după două perioade de joc adjudecate de gazde cu 20-15 și 18-17.

Oaspetele au marcat primul coș de la distanță în debutul sfertului trei după ce în prima parte au avut 8 ratări. După o altă triță, arădencele au egalat la 48 în minutul 27, dar timișorencele s-au desprins din nou la șapte puncte. Tavic a transformat trei libere la finalul sfertului trei și scorul ultimei pauze a fost 55-53. A fost singura perioadă de joc ce le-a revenit oaspetelor.

Bulj a protestat la deciziile arbitrilor și a fost sancționat cu tehnic în al doilea minut al ultimului sfert. S-a jucat într-un ritm alert, cu ambele echipe încercând să ducă mingea cât mai rapid la panoul advers. Arădencele s-au apropiat la un punct, 63-62, după coșul de la mare distanță a lui Montgomery, din finalul atacului. În ultimele patru minute s-a marcat puțin, 6 puncte în dreptul alb-violetelor și doar două pentru FCC ICIM. Timișorencele au speculat desincronizările din apărarea oaspetelor, Conwright a reușit pătrunderi și oamenii mari au finalizat din apropierea panoului. Oaspetele au avut un ultim atac, dar nu au reușit să bage mingea în coș deși au avut mai multe recuperări ofensive. S-a încheiat 69-64 și calificarea se joacă în retur.

 Gazdele au reușit să înscrie mai multe puncte pe contratac, deși au avut cu 9 mingi pierdute în plus. Timișorencele au stat mult mai bine la recuperări, 51, față de 38 ale oaspetelor care nu au făcut blocaj defensiv în multe momente. Nici unul dintre antrenori nu s-a bazat pe tinere la acest meci. La gazde nu au jucat Brosovszky, Badi, Stoiedin.

Brandy Montgomery, de la FCC ICIM, s-a remarcat cu 20 de puncte la debutul în galben-albastru. Pentru formația vizitatoare au secondat-o Tavic cu 14 puncte și 5 pase decisive și Wingate cu 12 puncte și 8 recuperări. Maegan Conwright a înscris 18 puncte pentru gazde, urmată de Lloyd cu 14 puncte, 8 recuperări dar și 6 mingi pierdute, iar Kiriienko a avut 13 puncte. Ardelean și Nagy au fost cele mai bune recuperatoare, cu 11, respectiv 10 mingi prinse.

Lupta pentru calificarea la turneul final rămâne deschisă și nu este exclus ca amândouă echipele să meargă mai departe, una din postura de „lucky loser”. La ICIM va reveni pe teren Hadzovic la returul programat sâmbătă de la ora 18, la sala Victoria din Arad. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii