Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CS SCM Timișoara deschide turneul de la Oradea cu o victorie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.03.2018

CS SCM Timișoara s-a impus cu 66-47 în duelul cu CSU Alba Iulia, care a deschis turneul găzduit de Arena Antonio Alexe, pe sferturi: 21-15, 15-13, 18-14 și 12-5. A fost un joc controlat de timișorence, care s-au distanțat grație aruncărilor de după semicerc. La CSU nu a jucat Morrissette. 

CS SCM Timișoara a început partida cu Brosovszky-Boriga, Ardelean, Ivășchescu, Lloyd și Burdgess. CSU Alba Iulia le-a avut în 5-ul de start pe Crăciun, Fodor, Fleșer, Fleming și January. Fleșer a deschis scorul de la linia de fault, cu o liberă transformată din două. Brosovszky a marcat prima triplă, iar Ardelean a dus scorul la 5-1, pe contraatac. Au fost multe faze cu tranziții rapide, nematerializate cu puncte. Alb-violetele au înscris încă două triple și s-au distanțat la 13-6, iar Rodriguez cerea primul time-out al partidei, după 6 minute și jumătate.

Timișorencele s-au apărat în zonă în primul sfert, iar alb-albastrele au avut momente în care au finalizat în criză de timp. Crăciun și January au redus ecartul la patru lungimi, 15-11, dar Ardelean a răspuns cu o reușită de după semicerc. SCM juca cu 5 românce în teren. Brosovszky a reușit o nouă triplă și Fodor a stabilit scorul la prima pauză, 21-15, după un final de sfert cu greșeli de ambele părți.

În a doua perioadă de joc și alb-albastrele au încercat apărarea în zonă. Lloyd și-a distanțat echipa la zece lungimi, 30-20, dar au urmat trei minute și jumătate fără coș pentru alb-violete și CSU s-a apropiat la cinci puncte, pe mâna oamenilor mari. A fost rândul ardelencelor să aibă aproape trei minute fără punct înscris, iar ecartul a crescut la 11 puncte. Scorul la jumătatea partidei a fost 36-28. Brosovszky-Boriga a fost cea mai bună marcatoare a primei reprize, cu 12 puncte (4x3), urmată de Stoiedin și January cu câte 10 puncte. Timișorencele au făcut diferența cu cele 6 reușite de după semicerc din 10 încercări, în timp ce formația din Alba a ratat toate cele 9 tentative de la distanță.        

Sfertul trei a început cu 5 puncte la rând ale timișorencelor, care s-au distanțat la 41-28. Ecartul a crescut la 16 lungimi după jumătatea perioadei de joc. În ultimul minut al sfertului s-a dat tehnic la Pop și Crăciun, la aceeași fază. Scorul la ultima pauză a fost 54-42. A patra perioadă de joc a început cu ratări de ambele părți, iar alb-violetele au comis un turnover de 24 de secunde. Lloyd a marcat primul coș al sfertului după aproape trei minute, pe contraatac. Au fost multe pase greșite, iar CSU a avut o minge pierdută pentru că Arsenic a fost sancționată cu 3 secunde. Fleșer a punctat de după semicerc, iar bănățencele s-au distanțat la 19 puncte. Pe final au intrat și jucătoarele mai tinere la cele două echipe. S-a încheiat 66-47, iar alb-violetele au obținut a treia victorie în fața celor de la CSU Alba Iulia în acest sezon. Bănățencele au făcut diferența la reușitele de la distanță (8-2), cu punctele după mingi pierdute (25-17), dar și cu punctele din spațiul de trei secunde (30-16).

După acest rezultat alb-albastrele nu mai au șanse la locul 7, astfel că vor începe play-off-ul de pe a 8-a poziție. Timișorencele mai speră la locul 6, dar au nevoie de un parcurs perfect la turneu, coroborat cu o singură victorie arădeană.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, la care a adăugat 7 intercepții, pentru +16 eficiență. Monika Brosovszky-Boriga a încheiat meciul cu 15 puncte (5x3), plus 5 recuperări și 5 pase decisive și 4 intercepții, pentru +24 în dreptul eficienței. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Stoiedin 12 puncte, Burdgess 9, Ardelean 5, Pop 4, Ivășchescu 3 și Filip 2 puncte.

Jessica January a fost cea mai bună marcatoare de la CSU Alba Iulia cu 13 puncte, la care a adăugat 6 recuperări, pentru +12 în dreptul eficienței. De la alb-albastre au mai înscris: Fodor 10 puncte, Fleming 9, Fleșer 6, Crăciun 6 și Arsenic 3 puncte.

Pentru CSU Alba Iulia urmează sâmbătă duelul cu FCC ICIM Arad, de la ora 18, iar CS SCM Timișoara va întâlni codașa Sirius Târgu Mureș, de la ora 20.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!