Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CS U Cluj-Napoca îi administrează prima înfrângere stagională lui ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe

David Istrate

David Istrate
03.02.2018

cs u cluj - sepsi sfantu gheorghe 

Ultima etapă a sezonului regulat a consemnat duelul dintre cele două finaliste ale sezonului trecut. Trupa antrenată de Dragan Petricevic avea nevoie să câștige pentru a-și asigura locul în Top 5 și a reușit acest lucru cu scorul de 77-68.

Tehnicianul Clujului a început această partidă cu Bianca Voica, Ioana Ghizilă, Amanda Thompson, Leslie Vorpahl și Aida Kalusic. De partea cealaltă, Zoran Mikes le-a introdus în primul 5 pe Annemarie Gödri Părău, Teodora Neagu, Adrienne Web, Nathalie Fontaine și Tyaunna Marshall.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, cea mai mare diferență fiind de 4 puncte. Kalusic a marcat rapid două coșuri în spațiul de 3 secunde, dar Părău și Marshall au răspuns imediat. Cele două echipe au continuat să se schimbe la conducere până la jumătatea primului sfert, când scorul era 12-9 în favoarea gazdelor. Covăsnencele au avut probleme cu faulturile și astfel Teodora Neagu avea deja 4 greșeli personale după primele 6 minute. Jocul a continuat în același ritm și înaintea începerii actului secund clujencele conduceau la un singur punct, 21-20. După minutul de pauză, CS U Cluj a preluat inițiativa jocului și a reușit un parțial de 7-0.  Gazdele au menținut această diferență, prin urmare la pauză era 43-34 pentru ele.

În repriza a doua, pe fondul relaxării clujencelor, elevele lui Zoran Mikes s-au apropiat la 6 puncte, după un run de 8-2. Petricevic a cerut imediat un timp de odihnă care s-a dovedit a fi benefic pentru echipa sa. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a terminat cu scorul de 58-50 pentru CS Universitatea Cluj. În secvența decisivă, oaspetele au adoptat o metodă de apărare mai agresivă și au reușit să marcheze de 3 ori pe contraatac. Însă fosta jucătoare a lui Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe,  Amanda Thompson a reușit 4 puncte consecutive și după un coș de 3 al lui Brittani Taylor, tabela arăta 67-54. Sepsi SIC a încercat să revină în meci însă clujencele s-au apărat foarte bine și au reușit să câștige la o diferență de 9 puncte, 77-68.

Cea mai bună marcatoarea a gazdelor a fost Aida Kalusic cu 21 de puncte și 5 recuperări. Bosniaca a avut procentaje foarte bune: 66% din interiorul semicercului (8/12), 100% de la distanță (1/1) și 100% de la linia de libere (2/2). Ea a fost urmată de Amanda Thompson care a reușit un nou double-double cu 18 puncte și 16 recuperări. Americanca a marcat nu mai puțin de 12 libere, din tot atâtea încercări.

De la oaspete s-au remarcat din nou Tyaunna Marshall cu 23 de puncte și 10 recuperări și Annemarie Gödri Părău cu 17 puncte, 4 recuperări și 8 pase decisive.

Între cele două echipe a fost o diferență uriașă la nivelul liberelor. Dacă CS U Cluj a avut 33 de aruncări din care a înscris 27, Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe a avut doar 10, marcând 3 dintre ele. De asemenea, gazdele au dominat și la nivelul punctelor marcate de jucătoarele de pe bancă (20-8).

În urma acestei partide, CS Universitatea Cluj-Napoca și-a asigurat prezența în top 5 și a ajuns la 24 de puncte. De partea cealaltă, ACS Sepsi SIC Sfântu-Gheorghe a încheiat prima fază a sezonului regulat cu 15 victorii și o singură înfrângere și se află pe prima poziție.

*foto: cjsport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Important este faptul,ca conducem campionatul confortabil acasa,in deplasare si la general!! Felicitari fetelor,un joc pierdut nu inseamna tragedie,ci o resuscitare a elementelor tactice si technice care fac din echipa SEPSI SIC cea mai performanta din tara.

    cu 6 ani în urmă (04.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!