Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București s-a impus ușor în fața lui CSM Mediaș

David Istrate

David Istrate
24.03.2019

Sâmbătă, 24 martie, în sala Regimentului de Gardă din Capitală a avut loc confruntarea dintre CSA Steaua București și CSM Mediaș. Vicecampioana României a făcut o partidă foarte bună și a reușit să se impună la o diferență de 24 de puncte, scor 84-60.

Antrenorul gazdelor a început acest meci cu Zarko Djuric, Ante Delas, Radu Vîrnă, Skylar Spencer și Austin Chatman, în timp ce tehnicianul oaspeților a trimis în teren o formulă din care făceau parte Stefan Sajin, Milan Vulic, Andrei Iliescu, Kareem Storey și Titus Nicoară.

Steliștii au avut un start foarte bun de joc și după puțin peste patru minute conduceau la o diferență de 11 puncte, scor 13-2. Oaspeții au replicat cu un run de 8-0 datorat punctelor înscrise de Titus Nicoară, Kareem Storey și Dragoș Andrei. Ocokoljic a cerut primul timp de odihnă al partidei iar Ante Delas a răspuns cu un coș de la mare distanță. A urmat o secvență de ratări ale ambelor tabere întreruptă de reușitele veteranilor Andrei Mandache și Titus Nicoară. Gazdele au continuat să domine jocul și la finalul primului sfert aveau un avantaj de 9 puncte, scor 25-16.

În începutul secvenței secunde, Storey a marcat patru puncte rapide, urmate de un layup reușit de Cioacătă. Astfel, scorul a devenit 25-22 și Ocokoljic a solicitat un nou timeout. După reluarea jocului, Mandache și Chatman au marcat fiecare câte un coș și diferența a devenit din nou de 8 puncte. Disputa a continuat să fie echilibrată, însă gazdele au menținut o diferență de peste 5 puncte. În cele din urmă, la pauză, tabela arăta scorul de 36-30 pentru CSA Steaua București.

Primele trei minute de după revenirea de la vestiare au fost încărcate de reușite ofensive. Delas, Spencer, Mandache și Chatman au fost marcatorii Stelei în timp ce Sajin, Nicoară și Simovic au înscris pentru oaspeți. Singur pe contraatac, Skylar Spencer a reușit un slam-dunk prin care diferența era din nou formată din două cifre. În ultimele 5 minute ale sfertului trei, jucătorii formației din Capitală s-au descătușat, au arătat o formă ofensivă excelentă și s-au distanțat la 25 de puncte. Așadar, înaintea actului decisiv, CSA Steaua București conducea cu 71-46.

În ultimul sfert, tehnicianul gazdelor a profitat de această ocazie și i-a introdus în teren pe tinerii din echipa sa. Atât Radu Vîrnă cât și Sabin Cîrstoveanu și Radu Petrache au reușit să se treacă pe lista marcatorilor, contribuind la victoria Stelei. Oaspeții nu au mai găsit nicio soluție pentru a opri ofensiva adversă și astfel CSA Steaua București s-a impus cu scorul de 84-60.

Din lotul lui Ocokoljic, 4 jucători s-au aflat în double-digits: Austin Chatman (16 puncte), Ante Delas (13 puncte), Andrei Mandache (12 puncte, 4 recuperări) și Skylar Spencer (12 puncte, 7 recuperări). De partea cealaltă, principalii remarcați din tabăra oaspeților au fost: Stefan Sajin (13 puncte, 10 recuperări), Titus Nicoară (13 puncte, 5 recuperări), Andrija Simovic (12 puncte, 4 recuperări) și Kareem Storey (11 puncte, 7 pase decisive).

În urma acestui joc, CSA Steaua București obține cea de-a 6-a victorie din Grupa Galbenă și urcă pentru moment pe poziția secundă în clasament. De partea cealaltă, CSM Mediaș încasează cea de-a 7 înfrângere și se menține pe locul al 5-lea în Grupa Galbenă.

În următoarea etapă, CSA Steaua București o va întâlni pe CSO Voluntari, în timp ce, CSM Mediaș va jucat împotriva lui CS Dinamo Știința București.

*foto: Facebook - Steaua București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!