Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua București se impune fără probleme în fața lui ABC Athletic Constanța

David Istrate

David Istrate
16.03.2019

În această seară (16.03), CSA Steaua București s-a deplasat pe terenul lui ABC Athletic Constanța, formație aflată pe ultima poziție în Grupa Galbenă. Trupa din Capitală a condus de la începutul partidei și până la final și s-a impus la o diferență de 34 de puncte, scor 82-48.

Gazdele au început această partidă cu un prim cinci format din Alin Andrieș, Andrei Oprean, Brandon Lockhart, Samuel Berkelund și Ștefan Mâinea, în timp ce pentru CSA Steaua București au intrat la începutul jocului Andrei Mandache, Radu Vîrnă, Ante Delas, Zarko Djuric și Skylar Spencer.

Formația oaspete a avut un debut excelent, reușind un parțial de 17-1 în primele 6 minute ale meciului. Principalii remarcați ai Stelei în această perioadă au fost Andrei Mandache, Zarko Djuric și Ante Delas. La mai bine de 3 minute după ultimul coș, gazdele au punctat din nou pe tabelă prin Andrei Oprean, care a transformat o aruncare de la distanță. Cu toate acestea, elevii lui Sașa Ocokoljic au continuat să marcheze foarte bine și la finalul primelor 10 minute, scorul era 24-10 pentru CSA Steaua.

Samuel Berkelund a deschis sfertul secund printr-un slam-dunk însă Uros Lucic a replicat cu un coș de trei puncte. Au urmat câteva faze la care niciuna dintre cele două tabere nu a punctat însă în cele din urmă, Ștefan Mâinea a spart gheața cu o reușită de la distanță. Partida a continuat cu o nouă serie de ratări ce a ținut de această dată peste două minute. În cele din urmă, finalul reprizei a fost dominat de CSA Steaua București care a intrat la pauză cu un avantaj de 21 de puncte, scor 46-25.

Andrei Mandache și Uros Lucic au deschis scorul în repriza secundă, însă Andrei Oprean a replicat imediat printr-un coș de trei puncte. În ultimele 7 minute ale sfertului al treilea, cele două tabere au înscris împreună de-abia 13 puncte, astfel că înaintea actului decisiv tabela arăta scorul de 58-33 pentru CSA Steaua București. În ultimul sfert, gazdele acestei întâlniri nu au mai pus nicio problemă oaspeților. Drept urmare, CSA Steaua București a câștigat cu 82-48.

Din tabăra învingătoare, 5 jucători au reușit să înscrie minim 10 puncte: Zarko Djuric (17 puncte, 9 recuperări), Andrei Mandache (16 puncte, 5 pase decisive), Uros Lucic (15 puncte), Skylar Spencer (12 puncte, 15 recuperări) și Ante Delas (12 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive). De partea cealaltă, de la gazde s-au remarcat: Andrei Oprean (9 puncte), Ștefan Mâinea (9 puncte) și Alin Andrieș (7 puncte).

În urma acestui joc, CSA Steaua București obține cea de-a 5-a victorie din faza secundă a Ligii Naționale și ajunge la un total de 12 puncte. În schimb, ABC Athletic Constanța încasează cea de-a 7-a înfrângere din Grupa Galbenă și rămâne fără victorie în această fază.

În următoarea etapă, ABC Athletic Constanța va juca din nou pe teren propriu, împotriva lui CSO Voluntari, în timp ce CSA Steaua București se va deplasa la Mediaș pentru un joc cu echipa locală.

*foto: Facebook - Steaua București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!