Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua a terminat sezonul pe locul 7, după ce a câștigat seria cu Dinamo București

Eduard Popa

Eduard Popa
28.05.2019

CSA Steaua a terminat sezonul pe locul 7, după ce a câștigat seria cu Dinamo București

dinamo steaua baschet
CSA Steaua a reușit să treacă în seria din playoff-ul LNBM de Dinamo Știința București, după o victorie obținută luni, în deplasare, scor 71-58. 

„Militarii” au avut parte de o misiune ușurată de faptul că dinamoviștii s-au prezentat la meci fără o mare parte din lotul cu care s-au calificat în Final Four-ul Cupei României și cu care au jucat în playoff, unde au pierdut cu CSU Sibiu, scor 1-3 și cu SCM Timișoara, scor 0-2. Astfel, fără Moe Deloach, Modestas Kumpys, Ousmane Barro și Willie Kemp, dinamoviștii l-au avut la începutul meciului doar pe Justin Baker. Astfel, Tudor Costescu a trebuit să improvizeze, cu tinerii români din lot, plus Luka Stefanovic, un jucător la fel de tânăr. 

De partea cealaltă, CSA Steaua a încheiat un sezon extrem de complicat. Dubla vicecampioană a României a avut mari probleme la începutul sezonului, după ruperea colaborării cu CSM București. Steliștii au rămas în prima divizie, au făcut transferuri târziu și s-au reunit cu o săptămână înainte de startul campionatului. Sub bagheta fostului secund al lui Jukka Toijala, Sașa Ocokoljic, roș-albaștrii au reușit un joc bazat pe defensivă, care a reușit câteva surprize uluitoare, dar în cele din urmă accidentările, lipsa coeziunii lotului și lipsa unei bănci lungi a făcut ca Steaua să rateze chiar și Top 6 și să se califice în playoff la ultimul meci, în dauna celor de la CSO Voluntari. După trei meciuri destul de echilibrate, Steaua a fost eliminată din playoff de U-BT Cluj, scor 0-3, pentru ca apoi să piardă în meciurile pentru 5-8 seria cu BCM U Pitești, scor 1-2. 

Revenind la meciul 2 al seriei pentru locurile 7-8, CSA Steaua a câștigat clar prima repriză, 30-41, au pierdut sfertul al treilea 22-20 și au câștigat un sfert patru destul de urât, cu 10-6. 

Andrei Mandache a înscris 18 puncte, Uros Lucic 15 puncte, Skylar Spencer 12 puncte și 14 recuperări și Zarko Djuric 11 puncte. De partea cealaltă, tânărul Marcu Badiu a înscris 13 puncte, cu 7 pase decisive și 6 recuperări, Daniel Ioniță și Mihnea Andrei câte 10 puncte. 

Astfel, CSA Steaua termină cu fruntea de sus un sezon plin de probleme, pe locul 7 în LNBM, în timp ce Dinamo Știința a terminat pe locul 8, un sezon început cu 0-14, dar care a dat multă satisfacție în a doua parte a stagiunii. Cele două echipe vor începe sezonul 2019/2020 din prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Masculin. 

*foto: sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    In afara de un rezultat de palmares, pentru Steaua a fost ca un meci de pregatire de care nu a avut parte in startul sezonului.

    Mai degraba a fost un lucru bun pentru tinerii jucatori romani de la Dinamo, pentru inca o experienta castigata ce le va permite, unorara, sa isi gaseasca echipa, ca jucator U23, in viitorul sezon.

    cu 4 ani în urmă (28.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!